Vi kommer sakna dig

 Igår var det en minst sagt tragisk kväll då Reinfeldt sa upp sig och sossarna kom till makten. Jag kände mig så hjälplös och det är så hemskt att människor där ute blundat för ALLT nya moderaterna gjort. Jag har känt mig trygg med de i makten. Nu: Bort med individens frihet och istället låter vi någon annan styra över vad vi ska göra och hur vi ska göra det. Nu jobbar vi för "gruppen" och det gör så att de framgångsrika i vårt samhälle får det sämre. Så att soffliggarna kan få det bättre. Rättvist?

Nog om det. Eller jag vill starta debatt. Jag vill säga så mycket men jag har inte tid. Ska hoppa in i duschen och bege mig mot jobbet. 

Gillar

Kommentarer

amanda
,
Att du ens kan med att kalla nysvenskar, sjukskrivna och den grupp som hamnat utanför samhället av olika anledningar för "soffliggare". Påvisar bara hur obildad och fast i din trygga bubbla du faktiskt är, tappar suget på att fortsätta läsa din blogg här och nu.
elinskoglund
elinskoglund ,
Hej Amandan! Jag sa ingenting om de folkgrupper du just nu tog upp. Jag sa soffliggare. De som vill få saker serverat, som är kräsna med jobb och utnyttjar systemet för att slippa jobba och istället få bidrag. Detta är ett parti som gynnar dessa människor och det gör mig upprörd.
nouw.com/elinskoglund
amanda
,
Men det är dem grupperna vi jobbar för och som i media pekas ut som "soffliggare". Ingen människa vill vara arbetslös, stå utanför samhället eller ej vara med att bidra, dessa människor som du så slarvigt namnger har av olika anledningar inte haft samma möjligheter som du och jag och har därför hamnat där. Att använda sig av dubbelbestraffning igenom att placera dom i ett sådant fack är otroligt okänsligt. Både du och jag borde vara extremt villiga att få det lite lite sämre(betala mer skatt) för att denna utsatta grupp ska få det lite bättre. Allt annat är egoism.
juliaringsten
,
Tror du verkligen själv att en stor del av sveriges befolkning vill ligga hemma och försöker lura systemet för att dom är för lata för att jobba? Har aldrig i mitt liv hört någon vara glad över att dom inte har ett jobb. Blir så jävla trött på egoistiska människor som är så rädda att förlora några hundralappar på sin egen lön, självklart måste man jobba för "gruppen" om alla människor ska kunna få den hjälp dom behöver och få samma chans i samhället.
annajohnson552
,
Fast det innebär även att den nya regeringen bestämmer över samhället och människor slutar bestämma/påverka sitt eget liv. Med största sannolikhet kommer den nya regeringen få igenom många av sina åsikter. T.ex högre skatt, dyrare att anställa unga, dubbelstöten (jag hoppas att du som är så trött på egoistiska människor har koll på vad det är), den bestämda uppdelningen av föräldraledighet osv osv osv. Ah you name it. Jag säger som Elin "soffliggarna" vill leva på de framgångsrika människorna. Jag röstade NEJ för en röd/grön regering.
elinskoglund
elinskoglund ,
Det handlar inte om att vara egoistisk Julia, det handlar om att individen ska kunna göra fria val. Exakt som Anna säger. Vi tar föräldraledigheten, är det RÄTTVIST att regeringen ska bestämma om hur länge jag ska få vara hemma med mitt barn? De lägger sig i frågor som de inte har något med att göra.
nouw.com/elinskoglund
sannesvensson96
,
Kan knappast tycka det är tragiskt att det skett ett maktskifte men tanke på SD?? Ett rasistiskt parti med hemsk främligsfientlighet är nu Sveriges tredje största parti. Det är tragiskt om något.
elinskoglund
elinskoglund ,
Jag tror inte att M är enda anledning till att SD har vuxit som det har, om det är det du menar? Det har vuxit för att många partier har tagit sådant stort avstånd ifrån invandringspolitiken och det tror jag har upprört många väljare. Nu hoppas vi på att sossarna faktiskt tar tag i frågan istället för att låta SD växa ännu mer. Att lägga hela SD's framgång på Moderaterna är helt helt fel av dig.
nouw.com/elinskoglund
sannesvensson96
,
Påstod ej att att det är M's anledning till att SD vuxit? Så nej du har missförstått mig. Pratade endast om SD och att jag anser att deras framgång är hemsk.
Makeeachdaycount
Makeeachdaycount,
Jag förstår vad du menar med soffliggare.. Och jag har många gånger hört folk som inte vill jobba, som hellre är hemma, dricker kaffe på fik medan någon annan jobbar dubbla jobb. Sen finns det självklart de som vill jobba men inte har möjlighet, men att tro att det inte finns folk som försöker lura systemet är fruktansvärt naivt. Trevlig och fin tanke men tyvärr naivt. Jag skänker GÄRNA och ofta till behövande men jag vill att det ska gå till den som inte KAN jobba, inte den som inte VILL. Sen värnar jag om alla människors rätt att säga vad de tycker när det gäller politiken. Det är vad demokrati handlar om och det ska vi vara väldigt rädda om. Vi i Sverige ska vara en förebild, ett land där man får uttrycka sin åsikt, utan att bli smutskastad eller förtryckt. Värna om den möjligheten. ⭐️
nouw.com/makeeachdaycount
hejsan
,
Är man arbetslös får man inget bidrag utan att söka jobb , bara så du vet :)
saraericas,
Gillade dina texter förut men just nu känns du väldigt naiv. Soffliggare? Av alla arbetslösa, sjuka osv. så vill majoriteten arbeta MEN det finns inte mycket jobb trots att största delen söker aktivt. Tror du seriöst att de vill gå på bidrag? Ja det finns dem, men de är så få att de är färre än vad som röstar på KD - de allra flesta vill arbeta!
saraericas.se
margaretaellen
,
Hej Elin! Jag har alltid gillat din blogg och tycker du oftast skriver vettiga inlägg, men just i detta fall kan jag tyvärr inte hålla med ohc tycker du skriver väldigt naivt och "dumt". Alltså visst du får jättegärna tycka att moderaterna är bättre, men " framgångsrika får det sämre" det är så patetiskt att skriva så för man ser verkligen att du har noll koll och har påverkats av det dina föräldrar har sagt. hahaha asså du borde inte ens ha rösträtt men du gick ju på ingrid segerstedt och ja den skolan vet man ju vilka människor går på så det är ju inte ditt fel att du inte har nån hjärna
elinskoglund
elinskoglund ,
Hej sötnos! Tro det eller ej har jag faktiskt satt mig in i detta och ingen har fel åsikter. Alla får tycka vad de vill. Det jag menade med det: De vill höja höjinkomstskatten dvs när har människor kämpat sig fram till en hög position i jobblivet ska stor del av ens lön tas bort. Det är som att uppmana alla till att inte jobba sig fram högt för att få hög lön, för att MYCKET av deras lön försvinner till bidrag. Det är SÅ jag menar. Det där om min föredetta skola, det var bara konstigt sagt.
nouw.com/elinskoglund
SwedenGoesToUni
SwedenGoesToUni,
En röd regering skrämmer mig verkligen.....
nouw.com/swedengoestouni