Verbier, corona & inflytt

Jag skrev detta på min Instagram för ett par dagar sedan och publicerar det här också för er som inte läst.

Hej på er. Det är många av er som krävt en förklaring till varför jag åkte till Verbier i förra veckan. Det är tydligen också min skyldighet till att bemöta det hat och de hot jag fått. Vart ska jag börja? Här kommer liten del av allt: Att jag aldrig mer förtjänar att komma tillbaka till Sverige, att jag är en smittospridare och anledning till att gamla människor dör. Att jag är så äckligt självcentrerad och egoistisk. Ja, tydligen ”förtjänar” jag allt detta. Trots att jag inte känner några symtom och att jag levt så försiktigt det bara går de senaste dagarna.

Så anledningen till varför jag stängt ner mina kommentarsfält är för att det inte har gått att bemöta kommentarerna jag fått. Jag hoppas att det är er rädsla som talar, men tyvärr tror jag inte det. Jag tror att många av er mår bra av att trycka ner andra människor. Ni skrev att ni önskade att det var personer som jag som dör av Corona.

Istället för att vända er ilska mot mig, gör det mot det svenska samhället som inte tagit Corona på allvar förens nu. Jag åkte till ett land UD inte avrådde en att åka från. På ett dygn ändrades allt. Om inte ens Sveriges myndighet/regering kunnat förutspå vad som skulle hända - hur kan ni då kräva det av mig?

Jag har varit rädd, precis som du. Jag är rädd. Jag har sovit oroligt varje natt och varit rädd över att inte kunnat åka hem. Har velat spola tillbaka tiden och ändrat mitt beslut till att åka hit. Men det enda jag har kunnat göra är att leva så försiktig jag bara kunnat här.

Vart jag vill komma är att jag också kan ta fel beslut. Och kanske ska jag få ”räkna” med att få det påpekat. Men kanske inte med den mängden hot och hat jag fått.Trots corona-situationen så hade vi en himla fin resa. Vi åkte med ett gäng vänner och fick 2 dagars skidåkning, innan liftarna stängde ner. Vi hängde mycket i lägenheten, drack vin och spelade massa spel. Sedan åt vi ute på restauranger och promenerade i vackra Verbier.

Hoppas på att vi kan återvända nästa år igen och att då corona har försvunnit helt...Vi kom hem i måndags och sedan dess har vi bara fixat i vår fina lägenhet. Vi har vart hemma och städat, packat upp och försökt få lite organisation. Byggarna har fått ledigt denna vecka så att vi kan garantera att vi inte fått corona själva. Än så länge mår både jag och Max bra, får hoppas på att det inte ändrar sig.

Det känns som att man går runt i en konstant oro att få corona. Jag som lider av hypokondri känner ju efter konstant... Vet inte om jag inbillar mig eller om det är på riktigt.

Vi har försökt beställa hem mat minst en gång om dagen för att stötta restaurangbranschen. Det gör verkligen ont i mig av att samhället mår så fruktansvärt dåligt av detta. Att företag går på knäna, för att överleva. Så, om du har ekonomi till det, beställ hem mat!Jag är så kär i vår lägenhet. Jag vet att vi kommer trivas så himla bra här. Den är 90 kvm och har en öppen spis. Det känns så lyxigt att bo så stort. Man slipper gå på varandra hela tiden och kan få egentid, trots att man är under samma tak.

Idag är det fredag och fixandet fortsätter. Jag har spelat in en vlogg under hela veckan som jag ska skicka till min klippare under dagen. Så ni lär få en vlogg att kolla på, på söndag. Stor kram på er och hoppas ni mår bra, trots omständigheterna.


Gillar

Kommentarer

ajeerf
ajeerf,
Fina bilder, så härligt!
nouw.com/ajeerf
StarOfUsA
StarOfUsA,
Önskar jag också hade fått chansen att resa bort. Hoppas det här försvinner snart så att man kan resa lättare 😍
nouw.com/starofusa
Matildaberlin
Matildaberlin,
Jag dör lite vad fint!! <3
nouw.com/matildaberlin
Louise
,
Himla tråkigt när folk har en så djälvulsk hård ton, hoppas att du trots omständigheterna mår bra och kan ha lugna dagar hemma. Jag vill egentligen uppmana till att inte be folk rikta ilska mot myndigheterna eller regeringen. Att man inte tagit det på allvar stämmer liksom inte, även fast det kanske känns så när man själv varit i en utsatt situation. I dessa tider är det trots allt mydigheterna som har absolut mest kompetens på ämnet, och det blir så himla konstigt när folk tror sig veta saker som då myndigheterna inte skulle veta? Alltså att man inte tagit krisen på allvar, eller att vi också borde stänga skolor eller att vi gör för lite. Och så vidare. Du kanske har märkt hur disskussionen går på sociala medier. Det blir så konstigt för det bästa vi kan göra nu är ju att lyssna på myndigheterna, inte sprida oro eller misstro runt oss. Kritik kan man alltid komma med, men i nuläget är det kanske bättre att vänta med den, för vi vet ju inte riktigt än om det finns något att kritisera. Nu känner jag mig lite dum som kände att jag var tvungen att kommentera, hoppas du kan förstå vad jag menar och ej tar illa vid dig, jag älskar ju din blogg. Det grundar sig nog i att jag själv känner mig extremt orolig för allt detta. Ha en fin dag!
emiliehelle
emiliehelle,
Så fin leilighet!! <3
nouw.com/emiliehelle
simoneeriksson
simoneeriksson,
Kul att resan var bra ändå! <3
nouw.com/simoneeriksson
Linda
,
Som Sofia säger så krävs det otroligt mycket innan UD avråder från att åka någonstans. I flera länder där det är väldigt oroligt avråder de t.ex. bara från vissa områden, och de flesta av oss fattar väl att det inte är läge att åka ändå. Det är självklart fel att skicka hatmeddelanden och önska livet ur folk och jag tycker klimatet på nätet är helt absurbt och otroligt obehagligt ibland - men att du får kritik för det tycker jag är helt befogat. Jag reagerade precis som många andra på att du åkte, trots att det var väldigt tydligt vad som höll på att ske. Att du säger att ni levde försiktigt stämmer ju inte heller om ni var ute och åt på restaurang. Fick veta idag att vår granne är smittad just för att hon var ute och reste fast hon inte borde. Känns ju sådär att någon i trapphuset är sjuk, och att vi fick veta det idag först, när det så lätt hade kunnat undvikas om hon hållit sig hemma. Blir också så jävla arg på alla som åkt till fjällen, gått på afterski, dansat tätt tillsammans med andra etc. alldeles nyligen. Så otroligt jävla oansvarigt, egoistiskt och korkat. Att folk fortfarande kan tro att 'social distancing' inte gäller dem, när militären fraktar bort kistor i långa konvojer i Italien för att det inte finns plats att kremera alla som dör. Hursom, fint att du erkänner att det var fel beslut och jag hoppas att ni mår bra. Kram
Anna,
Älskar lamporna!
www.htcab.com/
Wilma,
Härliga bilder, man längtar tills det går att resa igen!
lagamobilen.se/
Mia
,
Hoppas inte du har slutat blogga? Nästan inga inlägg varken här eller instagram senaste månaden eller vloggar? Synd tycker jag så hoppas du börjar igen 😊 Kram!