Vårt fantastiska hus i Tulum

Den 26:e december åker vi till Tulum. Vi var där precis innan Corona bröt ut (i februari 2020) och jag är helt förälskad i den platsen. Maten, människorna, modet & miljön. Att vi ska dit om mindre än 3 veckor gör mig sååå pirrig.

Över nyår (i 4 dagar) har vi hyrt detta fantastiska hus som heter "Casa Aviv". Jag föll pladask för det när jag såg det. Dyrt som sjutton men nu är vi ett gäng som hyr så det blir ändå ok. Lite pengaångest fick jag dock efter att vi bokade det. Men, you only live once. Eller vad är det man säger haha...

Vi kommer dock börja resan på ett väldigt spartanskt hotell som vi bodde på sist som heter "Playa Canek". Ett hett tips till er alla. Det ser inte så mycket ut för världen på bilderna men det är billigt och ligger PÅ stranden. Samt har sjukt god mat på hotellet! Jag gillar att börja resan med billiga boenden och sedan stegra upp.

Det första jag tänkte "detta är det mest instagram-vänliga huset jag sett!". Behövdes knappt en övertalan till mina vänner när jag visade dem detta hus. Alla föll pladask! Det visade sig sedan att detta hus vunnit något "design awards" och jag kan verkligen förstå varför.

Vi hyrde det via AirBnb. Eftersom att vi ska bo i detta hus över nyår tänker jag att vi kan "spara in pengar" på att ha vår nyårsmiddag här istället för att gå ut och äta. Vi har en hel del andra vänner som kommer att vara i Tulum samtidigt som oss, så här ska det bli stor fest på nyår! Så jäkla peppad.

Jag tänker att ni får se mer utav huset när vi väl är på plats. När vi var i Tulum sist bodde vi bara på stranden och jag försökte hitta ett hus vid stranden. Men då hade vi blivit totalt ruinerade kan jag lovar er. Priserna i Tulum över jul/nyår är galna. Detta hus ligger i ett område som heter "Aldea Zama". Det området ligger en liten bit från stranden med det är kort väg att cykla. Där är det mycket billigare än på stranden, om man hyr hus.

Så tips! Åk i typ februari-mars om ni kan, då är det helt andra priser. Sedan åker vi vidare till en ö utanför Tulum som heter "Holbox" som jag kan prata mer om i ett annat inlägg.

Ska ni resa någonstans över nyår? Kram!Gillar