Världens godaste 5 minuter kola


I söndags var det 1:a advent. Känns fortfarande lite overkligt att det redan är december? De senaste månaderna har bara susat förbi. Men jag och min syster bestämde oss för att ha lite adventsmys hemma hos oss. Så vi begav oss till affären & köpte upp halva bak-hyllan!Varken jag eller Olivia hade tidigare bakat lussebullar. Vi sa att vi aldrig har växt upp med att baka? På sin höjd att mamma har bakat bröd. Men vi följde noggrant recept från google och körde på!En färdig pepparkaksdeg fick duga. Blev dock inte så mycket pepparkakor för Max åt upp halva degen... Haha, han smet ut från sovrummet ibland där han gömde sig, för att sno lite deg. Men I don't blame him, pepparkaksdeg är så j*vla gott.Okej! Detta har vi dock alltid gjort hemma, 5-minuters kola. Mammas recept har gått varmt i alla dessa år och nu tänkte jag dela med mig. Lovar er, det går inte att hitta ett godare recept!

1 dl sirap

3-4 msk kakao

2 dl socker

4 msk smör

Blanda ihop alla torra ingredienser och koka tillsammans med sirap/smör i 5 minuter, häll upp på bakplåtspapper & låt stelna. Jag brukar toppa med lite flingsalt. Klipp/skär sedan i bitar. Vänta dock inte tills den blir för stel.

Vid dubbelsats som jag alltid gör, addera lite mjöl.Jag brukar sedan klippa isär bakplåtspappret och slå in alla bitar i det. Annars klibbar de ihop! Jag la ihop några här för att fota och sedan några minuter satt de ihop som en stor klump, haha...Hej mina grisar! Olivia och Selma.Vi gjorde en vaniljblandning som vi la i, så det blev vanilj-lussebullar. Men jag åt ingen, för jag hatar saffran i bakelser haha... Jag verkar vara den enda på planeten som inte gillar saffran?Pepparkakor med lite glasyr. Här tog dock orken slut så de blev inte så fina, haha.Så mysigt. Tips verkligen! Att baka och ha en eftermiddag med någon i din familj. Jag var hemma hela helgen och bara myste. Nöjt av vår lägenhet, trots att vi inte kan julpynta. Om 1 vecka ungefär, så flyttar vi ut. Galet är vad det är.


Gillar

Kommentarer

vanessawulfing
vanessawulfing,
Oj vad god den såg ut!
nouw.com/vanessawulfing
matildakz
matildakz,
emmel
emmel,
Åå ser gott ut 😍
nouw.com/emmel
elinga
elinga,

Oh måste testa göra kolan! 😊

nouw.com/elinga
Mammatillthea
Mammatillthea,
Ser såå gott ut 😍
nouw.com/mammatillthea
Hannakarlzzon
Hannakarlzzon,