Vår mastersvit är klar

I samarbete med Carpe Diem


Vårt fantastiska sovrum är numera färdigt, det känns som en sådan befrielse. I detta inlägg ska ni få se hela vår "mastersvit", då badrummet även är öppet till sovrummet.

Det första man ser när man går in genom dörren är vår otroliga säng som jag pratat en del om. Den kommer från Carpe Diem, som är ett svenskt sängvarumärke som tillverkar alla sina sängar för hand i Lysekil nära Göteborg. Just vår modell heter "Sandö" och jag var och provade ut den i deras butik på Humlegårdsgatan i Stockholm. Jag föll för den på en gång. Det känns som att man är en prinsessa när man sover i den.

Klicka här för att komma till vår säng!



Vi valde tyget Dakota Suede Shell och benen som heter Reling. Vi är väldigt nöjda med valet på sängens utseende då den smälter in väldigt fint i sovrummet. Jag kan ofta tycka att just sängben är rätt fula, men dessa är på riktigt de snyggaste jag sett?

Till sängen har vi ett par nätta sängbord från ByCrea som vi också älskar.



Vårt sovrum är även kopplat till vårt öppna badrum. Vi har alltså ingen vägg mellan sovrum och badrum. Detta är nog det mest unika med vår lägenhet. Varför vi valde att göra såhär var delvis för att vårt sovrum var rätt litet och vi ville få en luftigare känsla. Men också för att det är väldigt lyxigt och det känns som att hela vårt sovrum är ett hotellrum.

Vi har byggt in vårt badkar och vi är så nöjda med denna detalj. Vår byggare suckade när jag sa att jag ville ha samma kakel på badkaret som på väggen. Det var inget lätt jobb, så mycket pill för honom. Men det blev magiskt!



Att blanda trä med sten är väldigt fint. Det blir inte lika hårt och kallt, som det ibland kan kännas i badrum. Fått många frågor om vi behandlat trät med något speciellt för att det ska tåla vatten. Men det har vi inte. Om någon ribba skulle vattenskadas så kan man lätt byta ut den. Men det kommer faktiskt inte vatten på ribborna, så tror inte det blir något problem.



Under handfatet ska det även byggas in skåp, men det har vi inte gjort ännu. Vi ville bara ha bort byggarna för ett par veckor och sedan kan de få komma igen och göra det sista.

Något jag älskar är vår spegel som vi själva byggt, som hänger i taket. Det blir som en skiljevägg mellan badrum och sovrum.



Toan fick faktiskt ha en dörr. Lite egentid skadar ju inte haha. Det är ett väldigt litet toarum men vi ville att det skulle ta för stor plats. Dusch och badkar var prioriteringen. Vi har satt dit en måttbeställd spegel för att det ska kännas lite rymligare, det blev bra!



Mittemot sängen har vi vår tv, som vi byggt in i väggen. Vi flyttade denna väggen när vi renoverade, så att gästrummet blev mindre och vårt sovrum större. Då gjorde vi även ett "hål" i väggen för tvn. Nu har vi satt ram runt men varför ni ser lite hål, är för att den inte är klar. Vi var nämligen tvungna att ha någon slags ventilation för att tvn inte skulle bli för varm. Tänkte måla in dem i samma färg som listerna.



Jag har under många år lidit av sömnproblem. De kommer och går. Men nu den senaste tiden har jag verkligen sovit som en stock på nätterna. Något jag lärt mig är att under natten så återhämtar man sig och en bra säng hjälper till med det. Tänk hur många timmar av sin livstid, som man spenderar i sängen.

När vi gjorde vårt sovrum var jag väldigt noga med att vi skulle ha bra energi i rummet. Mycket olika textiler, jordnära toner och mörkläggningsgardiner så att det blir mörkt när man ska sova. Jag har nog aldrig haft ett sådant harmoniskt sovrum innan, som nu.

Rekommenderar er verkligen till att besöka Carpe Diems butik i Stockholm, som ligger på Humlegårdsgatan 22 i Stockholm. Annars kan ni hitta vår säng här!


Gillar

Kommentarer

psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
majanilssonlundstrom
majanilssonlundstrom,
Ser så magiskt ut ❤️🥺
nouw.com/majanilssonlundstrom
Mammatillthea
Mammatillthea,
Men så magiskt fint!!
nouw.com/mammatillthea
Anna
,
Hej,
En fundering gällande Selma och hunduppfostran. Hur ser du på att säga nej till henne? Jag undrar främst då jag såg på din händelse på Instagram att du slog på hennes nos. Har nömligen själv hund och ur mitt perspektiv uppfostrar man sällan lyckat med slag mot hund, även fast tanken bakom är god. Bara en fråga, lägger ingen värdering i. Vet att du är den perfekta ägaren för Selma!
elinskoglund
elinskoglund ,
Hej 😊 Jag slog inte mot hennes nos, om du tänkte storyn från igår. Jag puttade undan hennes huvud haha. Kram!
nouw.com/elinskoglund
hedvigliljeroos
hedvigliljeroos,
Älskar hur resultatet blivit i lägenheten och exakt alla val ni gjort! Så så fint ❤️
nouw.com/hedvigliljeroos
psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
Ser superfint ut ju! Gillar idéen om att bygga ihop badrum och sovrum. Aldrig tänkt på det tidigare, men så fint det blev! Hoppas du får en fortsatt fin vecka 😊
nouw.com/psykiskohalsablogg
Anna
,
Snyggt! Vore kul att se någon bild från typ sängen så man ser hela badrummet från den vyn. På baksidan av spegeln liksom. Man får ingen helhetskänsla.
elinskoglund
elinskoglund ,
I know!! Men ska sättas upp en spegel där också (på baksidan) så blev inte bra på bild. Ska ordna så fort det är klart 😃
nouw.com/elinskoglund
isabel
,
hej gud vad fint komponerat!! ska själv måla omhemma och tyckte sovrummsfärgen var superfin! vilka färgkoder/märke är det? 😃
Malin
,
Så fint verkligen! 😍 Är också väldigt intresserad av färgkoden om du vill dela med dig av denna?
elinskoglund
elinskoglund ,
Färgen heter "Kalk" och är från Jotun <3
nouw.com/elinskoglund
Alexander
,
Vad är det för trä ni använder i badrummet? Verkar vara någon typ av teak? Var köpte ni/hantverkaren dessa lister?
elinskoglund
elinskoglund ,
I badrummet är det bara vanligt furu som vi har betsat!
nouw.com/elinskoglund