Väggarna börjar komma på plats


Omg - saker händer i lägenheten! Vi valde att flytta denna väggen lite för att göra badrummet större. För att det inte skulle se konstigt ut från hallen när det gick ut så gjorde vi väggen rund i kanten istället. Älskar variationen av mjuka och raka väggar. Denna kommer att kläs in i ribbor, se bild nedan.Denna fantastiska idé ger jag Max 100% cred över. Han ser sådant som en vanlig person (som jag) inte ser. Lite unika lösningar som gör så stor skillnad. Minns ni i förra lägenheten, vår sänggavel? Min vision var ju att det skulle bli träribbor likt dessa men det blev ju alls som jag hade tänkt mig. Nu däremot vet vi hur man får till det såhär snyggt - med mer exklusiva rundade träribbor. Även viktigt att betsa dem innan man sätter upp.Alltså jag är så peppad på denna rundade vägg - tror det kommer bli magiskt. Idag lär hela väggen vara klar så ska dit och fota igen. Dessa bilder är ifrån igår kväll. Det ni ser på bilden till vänster är alltså passagen fram till garderob, gästrum och vår master svit. Ribborna kommer att följa med till dörrarna så att de blir dolda. Man kommer alltså inte kunna se att det är dörrar där.
När man passerar passagen kommer man till min garderob. Vi kommer att platsbyggd den tillsammans med HTH. Nu funderar vi på om garderoberna ska vara på den "långa" väggen och framför ha en liten ö, där man kan ha lådor för smycken/underkläder. Vad tror ni om det?Här ser ni vårt gästrum. Där ska vi ha garderober och en bäddsoffa. Max kommer att få garderoberna här inne och när inte gäster sover över, så kommer vi nog att ha våra "filmkvällar" här inne. Vi ska även ha en tv på väggen. Med tanke på att vi inte ska ha tv i vardagsrummet blir detta perfekt. Så det kommer bli ett mysigt litet kryp in.Vårt sovrum och öppna badrum. Det är svårt att beskriva hur detta kommer att bli, men det blev genast tydligare när väggen började ta form. Varför det är en ram i väggen är för att vår TV kommer att byggas in. Den kommer alltså att bli platsbyggd i väggen så den inte sticker ut.
Vårt badrum ser mindre ut än vad det är i verkligheten på denna bild. Vi har en ungefär plan på hur badrummet kommer att vara. Ni är många som frågat om det inte kommer vara en dörr in till toan, men det kommer det. Just toan kommer att vara isolerad och med en frostad glasdörr typ. Sedan har vi även en gäst-wc i hallen som man kan använda.Köket har det inte hänt något mer med ännu. Nästa steg är att lägga golvet och det kommer att börja göras på torsdag. Det har varit fokus på att dra el i lägenheten i veckan och ordna väggar i sovrumsdelen. Ja, det har ju bara gått 2 dagar på denna vecka så är lite hetsig haha. Det har verkligen gått undan med denna renovering.

Idag kommer även min flyttvlogg ut där jag visar upp planerna med hemmet. Stay tuned!


Gillar

Kommentarer

Anna
Anna,
Hej! Ville bara uppmärksamma att jag nu länge haft problem med bilderna i din blogg, jag ser bara ungefär hälften och resten blir bara vitt som att det borde vara en bild där men den syns inte. Samma problem på mobil och dator!
hedvigliljeroos
hedvigliljeroos,
Är så orimligt taggad på att följa renoveringen!! Såg videon tidigare idag också, åååh kommer bli så så fint <3
nouw.com/hedvigliljeroos
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229