vägen till körkort

Nu tänkte jag berätta hur jag gjorde för att få mitt körkort. Hur mycket jag pluggade, vad som händer på teoriprovet, uppkörningen och nervositeten som tillkommer.

Övningskörning: Jag började köra intensivt i början av september. Innan hade jag kört mindre än tio gånger utspritt på ett år. Så jag var inte kunnig i september men visste ändå hur man körde, till en viss del. Jag bestämde mig för att nu har jag tid och vilja att ta körkortet. Jag bestämde med min mamma att vi ska köra så mycket det bara går och vi körde i en/två veckor ihop. Näst instill varje dag. När jag kände mig helt ok säker började jag köra på min körskola som ligger där jag bor. För då har jag nära och behöver inte ta mig in till stan. Smidigt och bra. Det positiva med att börja lära sig grunderna hemma är att man slipper lära sig koppling etc där. Dock hade jag lärt mig lite fel teknik så fick öva om öva rätt. Sedan har jag kört en lektion i veckan där, ofta blev det dubbellektion. Sedan körde jag med mamma flera dagar i veckan, ca 3. I november bokade jag uppkörning och teoriprov med min körskola, för jag ville låna körskolans bil. Sedan började jag gå på varje teorilektion på körskolan för att lära mig på riktigt.

Teoriprov: I onsdags hade jag teoriprov och jag var så nervös. Kunde knappt tänka. Trots att jag hade läst hela boken, gjort ALLA teoriprov och fått alla rätt på proven på elevcentralen + lagt många timmar på att gå på teorilektioner på tisdagskvällarna i 4 veckor. Jag rekommenderar er verkligen till att lägga mycket tid på plugget. Sprid ut det under en längre tid som jag gjorde, då blir det inte det där hetsplugget i slutet som det lätt kan bli. Detta ska ju vara något kul! När jag gjorde provet markerade jag frågorna jag var 1% osäker på. Sedan hade jag tio minuter kvar i slutet och hann inte ens kolla igenom mina markerade frågor. Så försök att planera så att ni har ca 15 minuter kvar i slutet. Ändrade kanske 5 frågor för jag fick för mig att det jag svarat innan var fel. Vet inte om det var till min fördel eller ej - Men jag fick 60 poäng och max är 65 och minimum 52. Så jag var absolut nöjd. Lättad och lycklig sprang jag ut ifrån trafikvärket och skrattade högt av glädje.

Uppkörningen: Dagen efter var det dags för uppkörning. Jag kom till min körskola vid 8 och vi åkte direkt. Jag körde dit, kände mig lugn, min körskolelärare sa att hon inte alls är nervös över att jag inte kommer klara det. När vi kom dit träffade jag kvinnan som jag skulle köra upp med. Hon var SÅ himla härlig och mysig. Min körskolelärare följde inte med i bilen för hon kände sig trygg med min handledare =) Hon lugnade mig och berättade vad det var hon skulle kolla på idag. Sedan körde vi lite landsväg, högersväng, vänstersväng, tätbebyggtområde, backa runt hörn och ja - det var väldigt lätt. Jag kände mig 100 % trygg i min körning och visste i princip att jag skulle klara det. När vi var klara efter 30 min så sa hon "Det är sånna här körningar som gör mina dagar värda, det gick strålande, felfritt, du är godkänd". Då log jag så mycket att jag fick ont i käkbenen.

Nu har jag äntligen det där nedrans kortet. Det har vart en kul period att köra och plugga, men även tufft då det tagit mycket tid. Gash, dags att pusta ut och ikväll ska jag köra runt och njuta. Fyfan vad härligt.

Och denna bil önskar jag mig i julklapps <3​

Gillar

Kommentarer

ee
,
om du köper en bil med stenhård fjädring får du en platt rumpa :/