vägen till körkort

1. VARFÖR KÖRKORT? ♥︎ Bestäm dig - Annars kommer det aldrig gå. Kom på varför du vill ha körkort - Kanske för att få det överstökat, kunna ta sig till jobbet, till skolan eller till gymmet. Eller så vill du ha det för att bara kunna ta bilen när du vill. Sedan bestämmer du dig.

2. STARTEN ♥︎ Jag började köra hemma för att lära mig grunderna men om jag hade gjort om hela karusellen så hade jag gjort såhär: Gått första kursen och sedan bokat en första lektion två veckor senare ca (detta för att något ska hända och du måste tvinga ut dig och öva). Jag hade kört aktivt hemma under de två veckorna och lärt mig grunderna, det tar lite tid och man lär sig det hemma lika bra som på körskolan, tror jag. Onödiga pengar i kortare ord att lägga på körskolan.

3. TEORI & KÖRA HEMMA ♥︎ Let's go, dags att lägga upp en plan. Kör på körskolan en gång i veckan och sedan så mycket som möjligt hemma. Varva detta med teori för att lära sig ännu snabbare. Skjut ej upp teorin för det är till en stor hjälp när du kör. Ha appen Ta Körkort på mobilen, den är grym. Läs på bussen, reklampauserna på PH. Sedan: Kör överallt, du måste få in milen i kroppen.

4. BESTÄM DATUM ♥︎ Pusha din lärare till att boka in dig på halkan, boka en uppkörning längre fram och utgå ifrån det. Säg till hen "Jag vill ha mitt körkort i mars, hur ska jag lösa det? Jag vill inte ta mer än 10 lektioner". Viktigt att sätta en gräns då det är svindyrt med körkort och om man kör hemma ska man inte behöva ta 35 lektioner...

Ja, anledningen till detta inlägg är väl för att körkort är det mesta jag tänker på just nu. Plugga, köra, fokus - Snart händer det. Nervöst som attan men jag är taggad också. Det är sjukt kul när man är inne i det!

Gillar

Kommentarer

isaaa_,
heja! jag rekommenderar varmt en intensivkurs! så bra grej, det var så jag fick mitt :)
isabyl.devote.se