Vad tycker ni om Sri Lanka?

Detta är ju typiskt mig... Att börja drömma om nästa resa innan jag ens åkt på den första. Men det finns så otroligt många vackra platser i denna värld som jag vill upptäcka. Den största investeringen som man faktiskt blir rikare på i livet är att resa. Se olika platser, nya kulturer och träffa människor som har andra värderingar än en själv. Det gör att jag växer som människa och utvecklas otroligt mycket! Det känns verkligen som att många här i Sverige är så otroligt fasta i sitt jante-tänk och är trångsynta. Ut i världen med er och upplev verkligheten!

Men, nu tänkte jag fråga er om ni har koll på Sri Lanka? Det verkar helt magiskt där och hade gärna velat åka dit nästa vinter. Det jag har fallit mest för är den fina naturen och att man ena stunden kan ligga på stranden och sedan ta ett tåg längst bergen upp till plantagen. Sedan de stora stränderna och rosa solnedgångarna. Jag smälter alltså! Men annars har jag ju ingen koll... Så om ni har lite råd och tips hade jag blivit så glad om ni ville kommentera här nedan. Vart ska man bo, vilken är den finaste stranden, vad borde man göra där, hur länge borde man stanna (2 eller 3 veckor tex?)... Är det fint där? Bra mat? Dålig mat? Osv osv... 

Tror jag är lite galen alltså... Farligt att fastna i detta reseberoende. Men, det är ju helt magiskt att få se nya platser. Puss!

Gillar

Kommentarer

Pdersten
Pdersten,
Hade inte varit fel att åka dit 😍🌴
nouw.com/pdersten
heidiip
heidiip,
Ååh det ser så fint ut, drömresa verkligen
nouw.com/heidiip
Clara
,
Sri lanka är underbart! Var där i 3 veckor med familjen för 2 år sedan. Vi åkte runt i hela landet och då var 3 veckor perfekt. Folket som bor där är väldigt trevliga och vänliga. Uppe i bergen är det väldigt mycket kallare, tänk på att ta med jeans och någon tjocktröja, för det behövs verkligen. Det är en magisk plats som jag väldigt gärna åka tillbaka till. Vi besökte under vår resa 8 olika hotell, det bästa var garanterat ett jungel hotell där man sov i bungalows. Det var som en skog med massor av djur precis nära. Älskar det landet och det är något jag kommer besöka igen när jag blir äldre.
elinskoglund
elinskoglund ,
Wow, vad underbart det låter. Blir så sugen på att resa dit nu alltså! Jag älskar när lokal befolkningen är trevlig och inte lika bortskämda med sin turism som i exempelvis Thailand. Kram!
nouw.com/elinskoglund
kamillahaaland
kamillahaaland,
skulle gjerne ha dratt dit..
nouw.com/kamillahaaland
lene
lene,
Det hadde ikke vært feil!
nouw.com/lene
almadahlstrom
almadahlstrom,
Åh det där ser ju inte alls fel ut!
nouw.com/almadahlstrom
Maliness
Maliness,
haha och jag tycker det är för många som glömmer av att leva sitt liv här och önskar sig bort hela tiden haha 😊
Jag själv är dock en sån person som är all in or nothing och när jag jobbar så är jag skitdålig på att ta ledigt, tog nog 5 år för mig att ta min första riktigt semester så det måste jag bli bättre på 😊
nouw.com/maliness
elinskoglund
elinskoglund ,
Jag älskar mitt liv här hemma men tycker det är fantastiskt att resa bort ibland och bara njuta av att göra ingenting. Det är inte sunt att jobba hela tiden heller =)
nouw.com/elinskoglund
Maliness
Maliness,
Nä det har du rätt i! Jag skulle verkligen behöva bli bättre på semester så slipper man krascha så hårt hela tiden 😊
nouw.com/maliness
Sanna
,
Jag var där i december -15, 16 dagar. Första fyra dagarna var vi i Hikkaduwa, surfingparadis men mycket turister längre ner på stranden. Vi bodde på Main reef hotell, jag skulle rekommendera att bo på något av ställena intill den delen av stranden. Hur schysst som helst!
Nästa 4 dagar spenderade vi i Mirissa, behöver inte säga mer än att det är rena rama paradiset. Därifrån åkte vi till Tissamaharama över ett dygn och åkte på safari i Yala nationalpark. Såg vilda elefanter, krokodiler, bufflar leopard osv. Supercoolt! Efteråt åkte vi faktiskt tillbaka till Mirissa för vi gillade det så mkt.
Tyvärr hann vi inte upp till Kandy. Så minst tre veckor är definitivt att rekommendera för att hinna med alla sköna ställen. Det är längre än vad man tror mellan ställena och det går inte jättefort att transportera sig.

Sri lanka är verkligen så bra och jag rekommenderar alla som uppskattar att resa på egen hand att åka dit,inte de som diggar charter- o turistgrejen. Utan till de som verkligen vill uppleva landet man besöker:)
elinskoglund
elinskoglund ,
Tusen tack för detta! Blev så taggad nu verkligen... Blir nog en resa dit i vinter. Tack igen för alla tips! Kram
nouw.com/elinskoglund
oliviapunktkina
,
Min plastsyster var där i 2 månader och lyckades pricka av iprincip allt - här är en länk till hennes reseblogg med bilder osv http://lostonceylon.tumblr.com
Elin
,
Shinagawa beach hotel är bland det bästa och finaste hotellet jag bott på! otroligt privat och inte massa turister <3