vad jag tycker om päls

Skulle vara intressant att höra vad du tycker om pälsindustrin med tanke på att du bär en del päls tyvärr.

Helt ärligt? Jag ogillar pälsindustrin och jag försöker verkligen att undvika att köpa päls. Den ena jackan som ni såg i förrgår är inte min och jag skulle nog inte köpt den själv då det är mycket päls på den. Å andra sidan är den vintage och känns därför mer okej, om ni förstår hur jag menar? Vintage är något man återanvänder istället för att producera nytt.

Min parkas består av lite päls i luvan och jag vill ha det då det värmer bra och får man lov å säga att det är snyggt? Päls är så jäkla snyggt. Men kanske inte värt det då det är på bekostnaden av djurs liv... Men om vi ska vara lite mänskliga nu så är det så med allt. Kött, fisk och kyckling - det är djurplågeri att äta det och det är inte livsviktigt. Du kan få i dig de proteinerna på annan väg - men ändå äter vi det. För det bara är, det är gott och vår värld är till grund och botten byggd för att vi ska leva på djuren. Det kan vi inte undvika.

Jag försöker att dra ner på att äta kött, bära päls och jag vill leva miljövänligt. Men jag är inte mer än människa och jag växer fortfarande upp. Jag är ingen aktivist och tycker att alla borde få göra som de själva vill. Blev förbannad på en tjej som kommentera på in instagram "varför päls?" när jag la upp bilden igår. För man gör som man själv vill och man kan inte hela tiden gå och påpeka hur andra ser ut/bär/eller äter. Vissa saker är helt enkelt bara väldigt onödiga att kommentera. För vad får man ut av det? Tänk om jag skulle gå och påpeka att folk äter kött så fort de lägger upp bilder på det - alla kan inte leva ur samma mall, för alla människor är olika. Har olika åsikter.

Jag tycker pälsindustin är hemsk men jag strejkar inte. Jag är en människa. Jag gillar mode och det är snyggt. Å varför inte återanvända det som redan finns? Nu kommer väl ni säga att jag puschar till trenden att använda päls men jag tar inte ansvar för vad andra använder. Utan jag tar bara ansvar för mig själv. Vintage är OK, päls i luvan är OK, att äta kött är OK. Men vi alla kan utvecklas och helt ärligt tror jag inte att jag kommer bära någon päls i framtiden, för fakepälsarna blir snyggare och vi alla blir klokare.

Hoppas du tycker svaret är OK. Kanske har lite dubbelmoral men vadfan, låt det vara så då.

Gillar

Kommentarer

emeliebror
emeliebror,
så bra skrivet!!
nathalie.gullander,
Åh Elin! Kunde inte sagt det bättre själv. 😍👏
nouw.com/nathaliegullander
crossax
,
Jag tycker, helt ärligt, att du kan låta bli att uttala dig om pälsindustrin eftersom du inte har, vad det framstår som, någon som helst kännedom av dess baksida. Att jämföra pälsindustrin med köttindustrin är befängt. Vi har i Sverige strikta LAGAR och BESTÄMMELSER, för hur slakt och djurskötsel ska gå till för att på bästa sätt minimera djurets lidande. Päls, å andra sidan, är till största del av fallen importerad från länder utan några som helst bestämmelser som reglerar hur pälsen ska avlägsnas från djuret. Det är alltså fullkomligt fritt för pälsdjursproducenten att bestämma om han/hon ska använda bedövning på djuret, vilket de sällan väljer att göra pga ekonomiska skäl. Den päls du förespråkar kommer högst troligt från en sådan producent, som vill tjäna så mycket som möjligt genom att dra ner på alla tänkbara kostnader vilket resulterar i att djuren trängs i allt för trånga burar utan att kunna uträtta sina naturliga behov och allt som oftast är undernärda, och på toppen av detta FLÅS dem utan någon som helst bedövning och lämnas för att dö en mycket plågsam död. Så jag ber dig, tänk efter, pälsen på din nya jacka har en gång varit en levande varelse med smärtnerver precis som du.
e
,
Du verkar ju inte ha läst vad hon skriver? Hon tar upp köttindustin som ett EXEMPEL. Sedan är jackan inte NY utan vintage. Jag tror hon fattar det negativa med pälsindustin, Elin säger att hon håller det till en viss gräns precis som med allt annat dåligt, exempelvis kött. Snälla nån läs innan du kommenterar så hatiskt och aktivistiskt
ante_aa1
,
Men herregud jackan är vintage sluta lägga onödiga kommentarer Elin skadar ingen genom att använda pälsen med tanke på att den återanvänds kära nån...onödigt o kommentera hit o dit vrf päls snälla inte så att hon har sponsrat en pälsfabrik vi lever i ett fritt land. Folk röstat på SD som Är emot invandrarpolitik ska jag kasta målarfärg på dem då okommentera vrf rösta SD låt henne köra sitt race saker o ting utvecklas o har en mening /bejboni
l
,
Hur i helvete kan du dra in SD i detta?? Blir äcklad av de två kommentarerna ovan. Och vadå att M är oskön?? Hon berättar ju bara sanningen vilket ni verkar blunda för. Blir så trött på mänskligheten.
tt
,
ytterligare en storm i ett vattenglas
rr
,
jag ska rösta på elin Skoglund som nästa statsminister btw
beatchh
beatchh,
Kan inte säga att jag håller med. Men det är som med mina vänner som inte är vegetarianer, inte fan bryr jag mig om det, denfår göra sina egna beslut och leva efter sina egna värderingar. Det är dock inte oundvikligt att hålla sig borta från kött och päls, så där förstår jag ärligt inte vad du menar. Det är heller inte OK att ha päls, helt ärligt. Det är OK att äta kött när man växt upp med det och eftersom det för många är väldigt svårt att i sin livssituation bli vegetarian/vegan. Men att bära och köpa päls är ett medvetet val, det finns inga ursäkter - att det är snyggt är tyvärr ingen bra ursäkt. Då är det din personliga värdering att det är helt OK att vi föder upp djur i vidriga förhållanden och avlivar dem med elchocker i analen - allt bara för att du tycker att det är snyggt med päls.
nouw.com/beatchh
JosephineSohl
JosephineSohl,
Köttindustrin är oftast lika hemsk som pälsindustrin. Tycker det är Okej och bära päls från djur vi dödar för mat. Då uttnyttjar man allt så att säga. Tyvärr är det oftast djur så som mink och räv som blir päls och det är ju inget kött man direkt äter. Därför tycker jag man ska avstå päls! Äkta skinn är annorlunda då det ofta är gjort av ko, och kor äter vi. Så då får man ju hoppas att de korna som blir skor också blir mat och tvärtom :)
nouw.com/josephinesohl
elinskoglund
elinskoglund ,
Håller med dig till 100 %.
nouw.com/elinskoglund
baabygiirl_S
,
Wow! snygg jacka vilken vintage butik är den köpt i? tacksam för svar