Vad händer i mitt liv?

Hösten och rutiner har börjat ta plats, något jag älskar. Jag försökte faktiskt komma igång med mina rutiner redan i början av augusti, då jag helt enkelt inte mådde så bra. Att leva med rubbade rutiner får min kropp att slussas tillbaks till tiden då jag var utbränd och deprimerad. Inte att jag i närheten mår så dåligt, men det är som att jag påminns om varför det livet inte funkar för mig. Det är lite som att min kropp inte fungerar utan mina rutiner. Jag behöver min sömn, träning och balanserad kost. Många säger att det är tråkigt att leva efter rutiner, men jag tycker det är helt fantastiskt. Jag fungerar inte utan rutiner.

Så, därför är jag en av de personerna som gillar när hösten kommer. När "leva loppan"-livet tar slut. Sedan behöver väl jag överväga, vad jag egentligen ska göra på sommaren framöver. Kanske är det inte så bra för mig att åka på festresor och allt det där. För jag mår ju inte ens bra av det? Jag får korta sekvenser av lycka men det är ofta som att det inte är värt det - för jag får ångest av det. Istället borde jag åka till lugna semesterorter där jag kan läsa böcker, lapa sol och äta middagar när solen går ner. För att sedan krypa ner i hotellsängen till ljudet av vågorna utanför fönstret.

Jag börjar mer och mer prioritera min egna hälsa. Det är lätt att "haka på"och göra det ens vänner gör. Utan att ens tänka efter om man själv vill göra det. Som att, kommer den där resan ge mig något? Kommer jag må bra av den resan? Eller kommer den där resan bara ge mig ångest... Kanske ger den mig både lycka och ångest. Och, då får man överväga. Om det är värt det.

Kanske faller en del vänner bort, när man väljer den väg som passar en själv bäst. Men det kommer också medföra nya bekantskaper, som lever efter samma motto som dig. Jag har ju startat en bokklubb nu, som jag är himla glad över. Vi är ett gäng på 4 tjejer som ses en gång i månaden och diskuterar den aktuella boken. Vi sågs i torsdags och satt i 3 timmar helt uppslukade av analyser av de olika karaktärerna och varför det blev som det blev. Jag minns hur jag gick hem därifrån, helt varm i kropp och själ. Den kvällen gav mig något. Den gav mig ro, glädje och något att minnas.

Det var skönt att bara skriva av sig lite. Det är ju det jag älskar med min blogg, att få skriva. Detta är som min dagbok, där jag kan få ventilera med er. Jag hoppas att ni också väljer att prioritera er själva denna höst och det som får er att må bra! <3


Gillar

Kommentarer

agnesvera
agnesvera,
Fina ord <3 Kan hålla med om mycket du skriver!
nouw.com/agnesvera
sofiahaag
sofiahaag,
Så viktigt att prioritera sig själv och vad man mår bra av!!
nouw.com/sofiahaag
Micaelasamuelsson
Micaelasamuelsson,
Åååh va jag känner igen mig i det!! Va skönt att du har hittat något som får dig att må bra! Jag längtar också efter den känslan du beskriver att bara få leva i harmon! men jag är sååå svag för det där lustfullda spontana så jag går i samma fällor om och om igen! Dom säger att man lär sig av sina misstag men inte när det gäller dom där lockelserna man ständigt utsätts för! Jag har också varit utbränd och deprimerad så jag vet hur det känns! Kanske är det därför man är så svag för det där snabba, spontana och "lustfyllda" 😉 jag har dock en liten hat/kärlek till rutiner då jag vet att jag behöver dom för att må bra men också känner att det medför så mycket krav på en när man ska lyckas hålla de rutiner man behöver! Känner också att det är sååå skönt med en blogg som gör att man verkligen kan få skriva av sig och ventilera samt att få den förståelsen och stöttning man behöve! ☺️
nouw.com/micaelasamuelsson
Ellendelin
Ellendelin ,
Tack för att du delar med dig, Elin! 🤍
nouw.com/ellendelin
simplyalice
simplyalice,
Så fint Elin! Vad mysigt med bokklubb.
nouw.com/simplyalice
Lisen
,
Så bra skrivet! Jag håller med dig helt och hållet. Ibland tror jag lite att man fastnar i vad man bör göra och glömmer bort vad man egentligen mår bäst av.

Jag ska också verkligen prioritera mig själv denna hösten. Har haft en mage som krånglat i perioder sedan ett år tillbaka så nu provar jag dels att lägga om kosten och dels att ta hjälp från läkare. Känner liksom att jag vill avsluta året med en hälsa som känns helt okej och som gör att jag har ork (och kraft) att träna så mycket som jag vill och att jag ändå orkar boka in någon aktivitet på helgen som inte innebär vila.
StarOfUsA
StarOfUsA,
härligt att läsa! 😍
nouw.com/starofusa
malinedlund
malinedlund,
Fint! Vill oxå prioritera mej själv. Komma igång med träning bland annat. Viktigt att ta hand om sej 😘
nouw.com/malinedlund