TIPS PÅ ATT DUKA 


I fredags gjorde jag en väldigt enkel dukning som jag fick mycket frågor om.
Så jag tänkte att jag kan göra ett inlägg om hur man gör en enkel dukning. Om jag ska vara ärlig - jag hade gärna velat fylla varenda skåp vi har med olika slags porslin. Men vi får tyvärr inte plats.

I denna lägenhet får jag i dagsläget nöja mig med att ha klassiskt porslin som alltid går hem. Istället pimpar jag med olika linneservetter och buketter på bordet.


Detta är två enklare dukningar. Med bra "grundporslin". Jag gillar de jordnära tonerna, speciellt om man inte har så mycket plats. Då kan man istället pimpa med lite olika linneservetter. Ni ser vilken annorlunda look den andra har, bara för att det är en puderrosa linneservett.

Dukning nr 1 är liknande porslin vi har och exakt samma glas. Det är en väldigt stilren och klassisk dukning som jag alltid tycker funkar. Här nedan kommer länkar till allt (adlinks):

Underlägg / Vinglas / Dricksglas / Bestick / Större tallrik / Mindre tallrik / Linneservett.

Dukning nr 2 är lite gulligare och kanske charmigare. Det beror lite på vad man själv gillar. Här kommer länkar på allt (adlinks):

Underlägg / Vinglas / Dricksglas / Bestick / Större tallrik / Mindre tallrik / Skål / Linneservett.Mitt knep är alltid att bygga i olika höjder. Ljusstakar, små vaser som man kan sätta en liten blomma i. Bygg på med olika slags tallrikar på varandra - även om ni inte kommer att använda alla tallrikar. Man gör det för det estetiska.


Ett exempel på det är en dukning jag gjorde i somras. Här har jag gått loss med olika färger. Men ni ser ju hur olika storlek det är på varje tallrik. Hur en stor bukett i mitten möter de höga ljusstakarna. Var kreativ och lek lite. Testa dig fram.

Att duka är utan tvekan ett stort intresse jag har fått och jag hade absolut kunna tänka mig att snöa in mig på det ännu mer.

Gillar

Kommentarer