Till dig som vill börja löpa

Det var ett stort intresse på min Instagram när jag frågade om ni vill börja läsa mer om löpning. Jag märkte att det är många av er som älskar löpning eller faktiskt vill börja löpa. Jag har sprungit i princip i hela mitt liv och jag tycker genuint att det är roligt. Mitt stora problem är att jag ofta tar ut mig för mycket, för snabbt. Vilket gör att jag skadar mig. Det är därför det är viktigt för mig och för er att följa ett träningsschema, så vi inte blir skadade.

Så - jag kommer att börja köra ett litet träningsprogram med er som vill. Min bror elitsatsar på löpningen just nu och min kära far har också elitsatsat när han var yngre. Så jag har två personer i min familj som kommer hjälpa mig att ta fram ett träningsschema över sommaren.

Men tills dess kan jag dela lite små saker som ni kan tänka på redan nu.


1. Köp nya löparskor.

Jag var på löplabbet förra veckan och provade ut nya skor. Rekommenderar den butiken starkt! Fick springa på ett löpband och de analyserade mina fötter. Det är väldigt viktigt att ni har rätt skor, så att ni inte skadar er. Detta kan också utveckla er löpning.

2. Gå och ut testa kroppen.

När jag har riktigt dålig kondis så kan det ta emot att gå ut och springa. Men det är här du måste ta dig ut, utan krav. Testa formen och ta reda på vart du står just nu. Spring 2-3 km. Och bli inte ledsen om du är trött efter den turen, utan ge dig en klapp på axeln för att du tog dig ut. Ett steg närmre till bra kondition.

3. Skaffa Runkeeper.

Det är den bästa appen jag provat hittills. Då kan du se hur snabbt du springer per/km och du får ständigt uppdateringar om hur långt du sprungit. Sedan sparas varje löprunda så du kan börja se din utveckling.

4. Du springer bara mot dig själv.

Jämför dig aldrig med andra när du springer. Du springer efter ditt egna tempo. Det är detta jag älskar med löpning - det finns ingen press från någon annan. Utan du är den enda som kan sätta press på dig själv. Om du ska ta dig runt din runda, den enda som bestämmer det är du själv. Pannben!

5. Följ inspirerande instagramkonto.

Jag följer några väldigt inspirerande konton på Instagram, som har inriktning löpning. Jag lär mig väldigt mycket om löpning när jag följer dessa konton. De kommer nedan:

https://www.instagram.com/runsannarun/

https://www.instagram.com/workoutispassion/

https://www.instagram.com/runzpire/


Nu ska jag ta tåget till Göteborg och imorgon kommer ett träningsschema upp till er. Så peppad på detta!


Gillar

Kommentarer

dianalowegren
dianalowegren,
Det här älskar jag! Har precis börjat om igen efter ett par år utan löpning. Nu är jag starten och behöver all pepp som finns. Längtar till ditt nästa inlägg 🥰🏃🏻‍♀️
nouw.com/dianalowegren
Johannagrahn
Johannagrahn,
Älskar att springa, har gjort det så länge jag minns men just nu är jag inne i en knepig skadeperiod. Så kul att du tar upp löpning som ett koncept 😍👏🏼
nouw.com/johannagrahn
SofiaRebecca
SofiaRebecca,
Exakt vad jag vill läsa om!! så grymt roligt!!!
nouw.com/sofiarebecca
oliviamalm
oliviamalm ,
Åh vad härligt jag som precis börjat springa igen 😊
nouw.com/oliviamalm
agnesvera
agnesvera,
Så härliga tips! Var själv ute och sprang nu på lunchen, det blev "bara" 4 km men det räcker ju gott och väl!
nouw.com/agnesvera
psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
Så bra inlägg! Det är viktigt att inte skada sig och att ta hand om sig själv! Hoppas du får en fin löpnings-sommar 😊
nouw.com/psykiskohalsablogg
simplyalice
simplyalice,
Åh. vill komma igång med detta! Bra tips!
nouw.com/simplyalice
charlottelinden
charlottelinden,
Åh, jag vill så gärna kunna finna njutning i löpning men jag blir SÅ uttråkad efter bara en jättekort stund. Springer intervaller istället just på grund av detta men vill gärna lära mig att tycka om att springa även distans.
nouw.com/charlottelinden
feliciatingberg
feliciatingberg,
Tycker det är riktigt roligt att springa och träna när jag väl gör det men i övrigt är det en kamp att väl ta sig an det och skulle verkligen vilja ändra på det! Älskar känslan i kroppen efter en löprunda, perfekt att du nu berättar om dina erfarenheter så jag kan få lite pepp samt motivation😁😍
nouw.com/feliciatingberg
upandgo
upandgo,
Det här ser jag fram emot!!
nouw.com/upandgo