svar på frågestund

Här kommer svaren på frågestunden!

KLÄDER

Hej Elin! Kan du tipsa om lite balklänningar? Vet att det är lång tid kvar men vill vara ute i tid...;)
Hej härliga du, jag tipsar dig om klänningar ifrån märket by Malina. De mest vackra klänningarna finns där... Gjort ett litet kollage här nedan med tre favoriter. För att komma till sidan kan du trycka HÄR.

Underbart linne! Kan du länka den var den finns?!
Du hittar ett liknande linne HÄR, då jag tror att just detta är slut ifrån HM.

VÄNNER/KÄRLEK

Hur skaffar man nya vänner egentligen? Vart är bästa stället att ragga?
Det bästa sättet att få nya vänner är genom att vara social. Träffa dina vänners vänner genom att ni alla ses på fickor/middagar. Gå ut på krogen och häng, var glad & även spontan. Skippa blygheten och var öppen. Det finns otroligt många sätt att träffa nya vänner men nyckeln är att kunna vara sig själv och att vara öppen. 

Kommer det fortfarande bli av att det är du och klara som reser i vår? Vart planerar ni att åka?
Ja, vem vet. Vi får se lite hur det blir men vi båda vill gärna resa. Vi har faktiskt inte pratat om detta på ett tag men jag tror Asien/Australien kanske. Låter rätt härligt att komma bort dit när det är som sämst i Sverige. 

Kommer du och Harald att göra slut om du åker iväg och pluggar utomlands eller backpackar till våren?
Nej då, vi gör inte slut pga. en distans utan om man skulle göra slut så är det för att kärleken dör ut pga distansen. Allt blir vad man gör det till. Men om jag flyttar utomlands i flera år blir det svårt att hålla glöden uppe gissar jag på, men vi tar det som det kommer... 

Saknar du dina kompisar i skolan nu när du har slutat? Eller håller ni kontakten ändå?
Uch vad jag saknar min bejbonisar. Jag saknar oss. Att vi alltid var vi och vi sågs varje dag. Men självklart umgås vi fortfarande men inte lika ofta. 

Harald i hans lägenhet i Lund. 

GÖTEBORG

Hej! Jag fyller år snart och tänkte gå ut och dricka lite drinkar med mina tjejkompisar då. Vill dock inte köra värsta utgången på nattklubbar mm utan går hellre till någon mysig restaurang eller så. Så jag undrar om du du någon bra/mysig restaurang med någorlunda billiga drinkar i Göteborg? Skulle vara jättesnällt om du kunde skriva ett inlägg om det!:) kram, tack för en superbra blogg!
Okej antingen får man bestämma sig: Vill du att drinkarna ska vara billiga så är lokalen inte lika trevlig. Vill du att drinkarna ska vara goda och vara i en trevlig lokal, så får du betala lite mer. En drink kostar ca 100-150 och det får man ta (då får man det härligt), tycker jag. Mina favvodrinkställen (du får googla vart de ligger, men allt ligger centralt): Drink 20 gör underbara drinkar och de har en härlig uteservering. Noba, var där i helgen och det är super mysigt. Pelican har jag hört har väldigt bra & välgjorda drinkar. Le Pain bistro avenyn, Scandic Rooftop, Familjen & Lounges drinkbar längst ner (det är dock ett uteställe men det är väldigt lugnt på avdelningen längst ner) gör världens godaste mojito. Detta är ställen där du kan dricka drinkar och ha det trevligt i Göteborg. KRAM!   

Två drinkar ifrån Drink 20

Vilka affärer ska man besöka om man kommer till Göteborg?
Du ska besöka Gina Tricot fredsgatan, HM kompassen, Mango arkaden, Zara Kungsport & gärna Åhlens nordstan. På dessa ställen hittar man alltid bra shopping!

KÖRKORT

Hos vilken körskola kör du? Rekomenderar du den?
Bruhns Västra Frölunda. Ja absolut, den är bra. 

Hur länge har du övat på att köra? När vill du ha ditt körkort?
Jag har ju kört ett år, men då har jag haft uppehåll på flera månader ibland. Men har kört aktivt nu i 1 månad kanske. 

En bild ifrån Bruhns trafikskola.

SKOLA

Kära Elin, du är så inihelvetes bra men snälla, skriv mer åsikter och tankar, älskar't. Och vad är dina top fem bästa gymnasietips till att välja rätt och när man väl börjat? STOR KRAM
Alltså FIN du är. I will I will, när jag får lite inspiration. Mina tips:
1. Gå dit du vill och inte dit dina kompisar går, gymnasiet är till för att hitta sig själv till stor del tycker jag och det gjorde verkligen jag när jag tog egna steg. 
2. Gå på öppethus (jag gjorde inte det, men det var för att jag var sjuk). Då får du en uppfattning om hur det är. 
3. GE DET EN CHANS. Börja i den skola du tycker verkar bra och passa dig. Få inte panik om du tycker den verkar dålig efter första veckan,  du kan faktiskt bara byta. Men ge det i alla fall några månader. För först tänkte jag byta skola men jag är så glad att jag stod ut och verkligen kämpade.
4. Var positiv. 
5. När du börjar gymnasiet har du chansen att vara exakt den du vill. Ingen kan döma dig och har du en sämre egenskap? Jobba bort den då genom att vara ditt nya jag på gymnasiet. Var du den som alltid skolkade? Var inte den personen nu då. Var ditt bästa jag. 

Vad vill du jobba med i framtiden? Har du kollat på några utbildningar som lockar?
Jag vet inte säkert men vill jobba inom media/journalistik/marknadsföring. Jag har kollat RMI Berghs, men får se hur det blir.  

BLOGGEN

Du har en grym blogg, men tröttnar du aldrig? Tycker du inte att det är jobbigt att dela med dig av ditt privatliv även fast vi kanske inte få reda på allt så blir det ganska mycket ändå?
Det är klart att jag tröttnar emellanåt, men sedan kommer alltid suget tillbaks. Jag blir sporrad av en högre statistik och att ni kommenterar, då ser jag att ni verkligen ser den kraft jag lägger ned på detta. Jag har aldrig sett något problem i att visa en stor del utav mitt privatliv i bloggen men ni tror att ni ser allt men det gör ni inte. Det är mycket som jag inte visar upp. Som bråk med mina föräldrar, kvällar jag gråter mig till söms, när jag och killen nästan gjort slut men sedan löst det igen osv osv. Allt är inte perfekt och jag hade gärna velat berätta allt för er men någonstans måste jag dra en gräns. Där jag ligger nu trivs jag, jag säger mycket men inte allt. 

Vad fick dig att börja blogga? Kan du ge några tips på hur en blogg ska vara bra? :)
Det var så längesedan men det handlade nog om att jag ville dela med mig av mina åsikter. Jag har alltid velat säga mycket och har alltid gillat att skriva, så det gick hand i hand. En blogg ska vara välskriven och det ska synas att personen lägger ner mycket kraft och tid på den. Bloggaren ska gärna ha ett sinne för design och layout då jag tycker det är viktigt. Sedan regelbunden uppdatering och bra bilder. Det är en BRA blogg för mig. 

ÖVRIGT

Vad har du för relation till droger? för/emot? har du några erfarenheter eller hållar du dig undan sådana kretser?
Jag är emot droger och jag får ont i magen när jag hör att allt fler personer använder sig av det. Det förekommer överallt (känns det som?) speciellt i nattlivet... Men jag håller mig utanför de kretsarna. 

Bloppisen var jätterolig. Men nästa gång skulle utomhus som du nämner vara ett bra sätt. Att alla bloggerskor har varsitt bord så läsarna kan stå och snacka med sin favoritbloggerska och fråga frågor om plaggen osv. Bara ett förslag! :)
Ett toppen förslag, så kanske det blir nästa gång! Kram på dig. 

Hur ofta tränar du?
Jag är en jojjo-tränare. Men försöker att träna minst 2 gånger i veckan. 

Gillar

Kommentarer

juliakarlsson
,
Vad kostar en drink på drinks20?:) tack för ett toppenbra svar!
elinskoglund
elinskoglund ,
135 tror jag =)
nouw.com/elinskoglund