sminktips för vardagen

Skapa en bra bas: Innan jag sminkar mig tvättar jag alltid mitt ansiktet och smörjer sedan in mig med återfuktande kräm. Detta för att jag inte ska bli torr och mitt smink inte ska falla av. Jag vill att det ska fästa sig och sitta hela dagen. Efter detta använder jag alltid mig av BB-CREAM som återfuktar och ger ett fint lyser, det gör verkligen att jag ser mer pigg och levande ut. Jag får inte längre den gråtoniga hyn man kan få på vintern. Efter det använder jag mig av en conceler på de "blå" områdena i mitt ansikte, bland annat under ögonen samt på röda partier runt näsan/utslag. För att sedan "matta" ner min hy tar jag på BB-CREAM powder.

Gör något speciellt: För att jag sedan ska se lite extra fin ut tar jag på ett mörkare puder vid mina kindben. Jag drar puderborsten i riktning ifrån längst upp vid mitt öra in mot kinden. Hur långt man vill dra borsten väljer man själv, enligt mig inte allt för långt in mot munnen. Sedan jobbar jag bort de grova kanterna med borsten.

Ögonen: Jag använder mig av en Brown Astist Plumper ifrån L'oreal på min ögonbryn till vardags. Det är ett gel med färg i som man tar på sina ögonbryn. Jag har redan markerade ögonbryn då jag färgar på salong men jag vill gärna ha det där lilla extra. Detta gel är super lätt att ta på & det blir verkligen stor skillnad. Sedan tar jag på Miss Manga på övre fransarna & finito. OM jag ska på någon tillställning på kvällen kan jag lägga på lite ögonskugga också. Då tar jag lite mörk puder på ögonlocket och piffar till med glimmig ögonskugga vid ögongloben. Lätt och snyggt.

Jag har tidigare inte haft ett jätte stort intresse för smink men på senaste har det verkligen växt. Jag ser hur stor skillnad smink gör på en. Jag gillar känslan av att sminka sig naturligt men man ska ändå se sminkad ut. Ni vet ju att hela jag är rätt så stilren så att ha en jätte markerad sminkning sparar jag till festen. Vad tycker ni om en sminkguide förresten? Tänker att jag ska börja göra lite mer tutorials nu då jag blivit bättre på att sminka. Man utvecklas hela tiden, så himla kul.

Gillar

Kommentarer