Slutgiltiga skissen på köket


Igår hade vi en arkitekt hos oss som kom med väldigt bra inputs för vår renovering. Det är klokt att ta in någon utomstående i en renovering, som kan ge lite tips på vägen. Hon fick oss att inse att vi behövde rita om lite på köket för att inte dölja vår vackra kakelugn. Det rörde helt klart om i vår huvuden men sent igår fick vi till en lösning, som vi tror blir bra. Det blir lite som att rummet är anpassat efter kakelugnen.

Kakelugnar må vara vackra men de står alltid lite i vägen. Men skulle aldrig få för mig att sälja en kakelugn, då jag tycker de ger så mycket charm till lägenheten. Men jag tror att denna lösning blir bra.Här ser ni skissen lite tydligare. På ena kortsidan kommer vi att placera två högskåp, som är det fulaste vi vet. Hade helst velat skippa helt men det funkar ju inte, då man behöver kyl/frys och vitvaror. Nu blir det fokus på att hitta snygga vitvaror som kan lyfta dessa högskåp. Vattnet måste vi ha på kortsidan då vi drar vatten från hallen. Så det har också varit en liten huvudvärk... Vi vill att allt ska se estetiskt snyggt ut. Hade varit snyggare att ha vasken vid den långa väggen - men får hålla tummarna på att detta blir bra.

Vårt mål är att köket ska kännas som en vacker möbel och inte som ett typiskt "box kök". Öppningen till köket från vardagsrummet, ska vara lika brett som nederskåpen som ni ser på bild nr 2.

Vi kommer att lägga mycket krut (och pengar) på vår sten. Nu har vi hittat en sten som vi kommer att ha. Max var väldigt bestämd med att han ville ha en Arabescato i detta kök, då det tydligen var mitt val att ha en kalksten i vårt förra. Så känner mest att jag får ge med mig. Jag kan tycka att just arabescaton kan ta över lite och känns lite för vräkig, men min magkänsla säger att det kommer att bli bra. Vi har hittat en riktigt bra stenleverantör i Italien och ett stenblock som är fantastiskt vackert.

Denna vecka har vi 5 byggare i lägenheten då det stod still förra veckan. Så det går undan nu och till helgen tänker jag börja spela in min första renoverings-vlogg till Youtube. Stay tuned!


Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Vad spännande 😊

nouw.com/2barnsmammaochfru
Linnealiebig
Linnealiebig,
Spännande ⭐️
nouw.com/linnealiebig
Chunkyhanna
Chunkyhanna,

Spännande !😘

nouw.com/chunkyhanna
LinnFridholm
LinnFridholm,

Gud vad kul och spännande!

nouw.com/linnfridholm
NovaElisabeths
NovaElisabeths,

Ser jätte bra ut! ♡

nouw.com/novaelisabeths
matildakz
matildakz,

Så spännande!

nouw.com/matildakz