Skissar på nya planlösningen...


Nu har jag börjat skissa på nya planlösningen till vår nya lägenhet. Vi är i valet & kvalet mellan att göra lägenheten till en 4:a eller 3:a. Jag hade gillat att ha ett helt eget rum för kontor/tv-rum. Men samtidigt så vill vi inte att vardagsrum/kök ska bli för litet. Det vi då väljer bort är köksön, vilket inte är så poppis hos min kille. Men om vi väljer att göra det till en 4:a så skulle det se ut som bilden ovan ungefär.

I rummet där soffan står ska vi annars ha köket. Testade att skissa upp i Ikeas verktyg och det blev såhär.Vi kommer att ha en stor öppning till vardagsrummet (istället för en pardörr) så denna ritning är inte exakt som det kommer att vara. Jag älskar denna planlösning på köket då vi får det bästa av alla världar. Mycket förvaring och köksö!Jag kommer att vilja maximera förvaringen i denna lägenhet för det har jag saknat. Jag vill känna att det finns gott om plats i våra garderober/förråd. Lägenheten vi har köpt är 93 kvm, så tänker att om man gör det bra kan man få en optimal lägenhet. Med mycket förvaring men samtidigt mycket stora ytor.Jag har snöat in mig på Shaker-kök den senaste tiden. Eventuellt att vi kombinerar shakerluckor med träluckor. Men vi har ett par månader på oss att bestämma oss, vilket känns skönt. Vi kommer inte att behöva stressa oss igenom något beslut! Just detta kök är från NordiskaKök.

Vi vill ju givetvis vara kreativa i denna process med och är inne på att göra köket själva igen. Vi var i lägenheten häromdagen och fick mäta osv. Så galet att gå in i sin framtida lägenhet. Vi var ju på visningen i typ 2 minuter? Haha. Då vi ändå ska göra om hela planlösningen så brydde vi oss inte så mycket om hur det såg ut. Utan vi gick mer på potentialen, vilket lägenheten har. Den har så högt i tak och en underbar känsla.


Gillar

Kommentarer

elin
,

Så spännande att följa! Hur går renoveringen med sommarhuset? 😊 Visst skulle ni ha betonggolv där eller har jag drömt det bara? Haha

elinskoglund
elinskoglund ,
Det går framåt - bara jag som inte fått tummen ur o åkt dit. Min pojkvän som övervakar det bygget! Dock som mål att åka dit i veckan o fota lite 🥰 Yes, betonggolv är tanken.
nouw.com/elinskoglund
amaliev
amaliev,

Så spennende å få følge med på!🤩🥰

nouw.com/amaliev
t
,

Om ni kan flytta på dörren till ert master bedroom till den lilla hallen vid andra badrummet kan ni kanske ha kyl och frys där dörren är nu och maximera men ändå behålla lägenheten en 4:a. 😊

elinskoglund
elinskoglund ,
Ja, exakt det som är tanken faktiskt 👏🏻
nouw.com/elinskoglund
elinskoglund
elinskoglund ,
Ja, exakt det vi tänkt faktiskt 👏🏻
nouw.com/elinskoglund
Vardagsarlighet
Vardagsarlighet,

härlig planlösning !

nouw.com/vardagsarlighet