Så tar du inspirerande foton

Många tror att om man har en bra kamera så kommer de automatiskt att bli fina bilder. Vilket tyvärr inte stämmer då ett fotografi ska vara mer än bra kvalité. Ett riktigt fint foto förmedlar någon slags känsla. Jag har sett på många bloggar att de köper dyra och fina kameror - men bilderna blir riktigt tråkiga. Mitt första tips är att gå en fotokurs, lär dig att manuellt kunna ta foton ifrån kameran och skippa auto. Jag vet själv hur begränsad jag kände mig förr när ljuset inte stämde med auto, då gick det inte att fota den där perfekta bilden som man kunde se framför sig.

Tips nummer två är att förmedla en känsla i bilden. Hur gör du det? Jag kollar konstant på tumblr och pinterest för att suga i mig inspiration. Av att se levande och härliga bilder så fylls jag av inspiration. Jag har en mapp på mobilen där jag sparar ner mina favoritbilder som jag ser. När du ser på andra bilder kan du se vilka vinklar som funkar samt hur du ska lägga upp dina egna foton. Hur du vill att din modell ska stå osv. Kolla bland annat bilderna här ovan - hur snygg är inte bilden där tjejerna kastar med sitt hår med palmerna i bakgrunden? Jag får redan nu upp bilder i huvudet hur jag kan fota en liknande när jag åker till Bali.

Det borde egentligen var helt naturligt att kolla andra foton & inspireras. Så funkar det ju inom alla hobbys! Men det viktiga är att alltid lägga sin lilla egna touch på det och inte vara exakt som alla andra. Vad gör dig till en speciell fotograf? Lägg något specifikt filter på etc för att få ett fint flöde, både genom bloggen och instagram. Låt dina färgkombinationer flyta i samman och ha en röd tråd igenom allt du gör.

​Något alla dessa bilder har gemensamt är känsla. Jag känner något i hela kroppen när jag kollar på bilderna. Lust, kärlek, glädje, energi & lycka bland annat. Åh, bara jag som blir SÅ taggad på att åka till en plats på denna jord där man kan fota bilder som dessa? Nu längtar jag verkligen till Bali.... 

Gillar

Kommentarer

Wendela
,
Vad fotar du med för kamera? Kör du mobilen eller hur gör du? Älskar din blogg och du inspirerar mig något otroligt mycket!
elinskoglund
elinskoglund ,
Tack Wendela, vad glad jag blir! Jag fotar med min canon och sony (bloggat om det tidigare). Kramar!
nouw.com/elinskoglund
Josefinaester
Josefinaester,
Jätte bra tips!
nouw.com/josefinaester
Louiseemilia95
Louiseemilia95,
Hej, besök gärna min blogg, jag är relativt ny på den här bloggrejjen och det betyder jättemycket om ni tar er en titt, kanske kommenterar/ gillar och det vore helt underbart om ni skulle vilja följa mig. Kram <
nouw.com/louiseemilia95
Pdersten
Pdersten,
Jättebra skrivet 😊 Älskar att titta på inspiration!
nouw.com/pdersten
amandaawiberg
amandaawiberg,
Man vill ju bara åka utomlands, helst igår haha!!
nouw.com/amandaawiberg
elinskoglund
elinskoglund ,
Hahaha jaaa, alla vill utomlands nu känns det som!
nouw.com/elinskoglund
samanthaolsson
samanthaolsson,
Alltså din blogg!! <3 underbar tips!
nouw.com/samanthaolsson
elinskoglund
elinskoglund ,