POSTIANO GUIDE 2021


Jag och Max avslutade vår sommar med en resa till Amalfikusten.
Ett resmål som länge stått på vår "bucket-list". Jag har nog aldrig researchat så mycket inför en resa som till denna. Jag tänkte skriva en så detaljerad guide som möjligt till er.

Vi flög till direkt till Rom från Stockholm och från flygplatsen tog vi ett tåg till Roma Termini. Det tog kanske 30 minuter och var supersmidigt. Därifrån tog vi ett snabbtåg till Napoli Centrale. Det tog ca 1h och 50 min. För att göra det så bekvämt som möjligt för oss bokade vi en transfer ifrån Neapel till Positano, som kanske tog 45 minuter.

Efter en lång resa så kom vi fram till vårt hotell i Positano som var Villa Franca. Vi åkte i slutet av augusti och det är högsäsong där då. Alla italienare har semester och priserna var skyhöga. Vi betalade runt 10K natten för i princip alla hotell vi bodde på. Så mycket har jag aldrig tidigare lagt på hotell under en resa. Men jag var sugen på lyx och tänkte att detta är lite "once in a lifetime". Detta resmål planerar inte jag att göra om allt för ofta, då det är lite jobbigt att ta sig dit helt ärligt.Kvällen vi kom fram åt vi på hotellets "Champange Bar". Vilket var en stor besvikelse. Hutlösa priser och inte den service vi förväntade oss för det priset. Så resan startade väl inte jättebra restaurangmässigt. Men jag ville boka något på hotellet första kvällen då vi var trötta efter en lång resdag. Villa Franca är ett 5+ stjärnigt hotell och helt overkligt vackert. Så jag antar att det är det man betalar the big bucks för.

Jag hade bokat nästan alla lunch/middagsställen under hela vår resa (8 nätter). Detta var nödvändigt då det som sagt var högsäsong och jag hade svårt att ens få bord när jag bokade 3 veckor innan avresa.


Dag 1 spenderade vi på "One Fire Beach". Jag har hört mycket gott om den beachcluben och helt ärligt, så var det helt fantastiskt. Att få spendera dagen på en sådan idyllisk plats var en dröm.

För att komma till i princip alla lunchställen i Positano så tar man en båt från piren i Postiano-hamn. Det är gratis och man får åka med båtarna om man har ett bord/solbäddar reserverade.

Jag kan varmt rekommendera "One Fire Beach" för solbäddar front row, hela dagen. Vi var där från typ 11-18 och träffade två tjejer från Berlin. Vi drack så mycket drinkar och dansade till deras vattenmelon-fest vid 16. Så varje dag skär personalen en vattenmelon som det blir en fest runt. Det är lite av deras signatur-grej.Jag får blanda in lite mobil-bilder också då kameran inte fick hänga med på middagarna. På kvällen hade jag bokat restaurangen "La Taverna Del Leone". Dit behövde man ett covid-pass för att få komma in, så jag var tacksam över att vi hade det. Vi båda var fullvaccinerade innan vi åkte.

Denna restaurang blev verkligen en revansch från vår första middag på resan. Det var helt fantastiskt gott och otroligt prisvärt. På något vis gillar inte vi för exklusiva restauranger. Vi tycker känslan försvinner. Här fick man väldigt mycket för pengarna. Detta ställe fick vi rekommenderade av ett äldre par från Nederländerna, som vi träffade på One Fire Beach. Tack för det tipset - då detta var en av de bästa restaurangerna på resan. Hit åker du inte för utsikten eller liknande, utan för den otroliga maten.


Dag två
hade vi bokat solbäddar och lunch på Da Adolfo. Det är ett poppis ställe och extremt svårt att få bord. Ni ska bara veta hur många gånger jag försökte ringa dem och boka (det går bara att boka via telefon). Men inget svar. Tillslut frågade jag vår concierge på hotellet och de lyckades boka åt oss. Tydligen svarar dem nästan bara italienska nummer som ringer. Så försök att få hjälp med att boka detta på något vis.

Jag skulle säga att Da Adolfo är ett måste om du besöker Positano. Skippa solbäddarna dock. De kostar inte speciellt mycket men vi låg inte ens i dem då berget döljer solen fram tills lunch och det var då vi hade vårt bord bokad.


Jag och Max hade verkligen livets härligaste lunch. Vi delade på en flaska vitt vin och jag åt den godsaste Vongolen jag ätit i hela mitt liv. Omg. Vattnas i munnen bara jag tänker på den.


Bläckfisk är något av det godaste jag vet! Da Adolfo ser väldigt spartanskt ut för ögat. Men det är också det som är charmen. Här har några av de största kändisarna ätit lunch och det kan man se på deras Instagram.Nygrillad fisk. Efter en lång och fantastisk lunch så hoppade vi i plurret innan vi tog båten tillbaks till Positano hamn.


Att åka båt där är verkligen helt fantastiskt. Vi fick ju göra det varje dag då vi hade bokat så mycket ställen. Båtresan tar typ 5 minuter och man vill inte hoppa av båten... Som ett vykort.


Såhär ser det ut. Ni förstår ju.


På kvällen åt vid på "Le Tres Sorelle". Vilket är en restaurang nere i byn. Denna restaurang var också väldigt prisvärd och maten utsökt. Jag behöver kanske inte ens säga att vi föråt oss på pasta och pizza under denna resa, haha.


Dagen efter tog vi färgan till Capri och spenderade 4 nätter där. Jag kommer med en guide därifrån senare.
Betyg på Positano då?
Vi tyckte givetvis att det var helt galet vackert och vi älskade själva grejen med att ta båt överallt. Men om jag återvänder så kommer jag att åka direkt till Capri och skippa Positano. Just pga att det kändes väldigt turistigt.

Men jag hade för allt i världen inte velat missa Positano. Nästan som ett måste att ni alla bör besöka. Det är verkligen som att gå runt i ett av de vackraste vykorten. Hoppas att ni fick lite kött på benen, om ni själva planerar på att åka till Positano.

Kram!

Gillar

Kommentarer

Marit1998
Marit1998 ,

Hur fick du brunt som headerfält?

nouw.com/marit1998