Permanent hårborttagning

Karro som jag har börjat gå till för att göra ansiktsbehandlingar erbjuder även laserbehandlingar, för att ta bort hår permanent från kroppen. Jag har testat detta för massa år sedan men jag tyckte det gjorde så j*vla ont då gav upp efter 3 gånger. Man behöver göra minst 6 behandlingar för att få bort håret permanent.

När Karro sa att jag kunde göra det hos henne kände jag att ja, varför inte? Jag tänkte att maskinerna har säkert utvecklats på 8 år. Tror jag gjorde sist när jag var runt 19 år? Detta är inget betalt samarbete utan jag tycker själv det är intressant att läsa inlägg som dessa, därför jag delar med mig. Om du kanske funderat på att göra samma sak!Jag tyckte knappt att det gjorde ont om jag ska vara helt ärligt. Det brände till lite extra på vissa ställen (speciellt down there) men annars gick det finemang. Jag tillhör en av de som tycker det är extremt obekvämt att ens gå till gynekologen så jag sa till Karro innan att jag inte vill göra mer än bara bikinilinjen där nere. Men sen när jag väl var där kände jag äsch, detta var ju inte så farligt. Så det fick bli lite mer. Dock ingen brazilian på mig. Som tydligen är väldigt vanligt.

Utdrag ur en intervju med Karro, som handlar om IPL.

"IPL står för Intensivt Pulserande Ljus. Det är helt enkelt ett ljus som innehåller olika våglängder som via ett handtag med dioder på leds in i huden. Ljuset omvandlas i sin tur till värme nere i hudens vävnader, där ”allt” händer, som celltillväxt, blodcirkulation och hårväxt. Genom att se till att ljuset går olika långt djupt ner i huden kan vi behandla olika hudproblem."

Läsa hela intervjun här.Jag har tyvärr fortfarande solbrända ben. Ja, i detta fall så är det tyvärr. För man kan inte ha lika hög styrka på IPL-maskinen om man är solbränd. Men förhoppningsvis tog det ändå bra på benen! Så varför denna behandling tar så lång tid är för att man måste vänta mellan 10-12 veckor mellan varje behandling (tror Karro sa det, hehe, men runt där) och man får inte vara solbränd.

Fördelar med att att lasra bort hår med IPL:

Det är en säker metod som endast får användas av certifierade hudterapeuter.

Man får bort oönskad hårväxt permanent. Din hårsäckar försvinner alltså och du blir helt len!

Nackdelar:

IPL fungerar bättre på mörkare hårstrån och ljusare hy. Därför görs inte denna behandling på de som är mörkhyade eller på ställen där man har ljusa hårstrån.


Hoppas att ni tyckte detta inlägg var lite kul att läsa. Klicka här för att komma till Lykoconceptskins hemsida. Där kan ni boka en konsultation av IPL-behandling för att se om denna behandling passar dig.


Gillar