Oslo med Nouw del 1 - Johannes Hansen

Jag kom fram till Oslo igår efter lunch och gick direkt till vårt hotell Clarion Royal Christiania (låg granne med centralen). Om jag åker till Oslo igen så kommer jag definitivt bo där för det låg precis i centrum, var väldigt fräscht & hade sköna sängar.

Sedan kom Johannes Hansen, Sveriges främsta mentala rådgivare som jag skrivit om mycket innan, och @pdotter med flyget ifrån Stockholm. Var så otroligt kul att ha med Johannes (och Elli) på dessa events nu i vår. Vi har ju kört en Nouw-turné i Stockholm, Göteborg och Oslo. Vi gick direkt till konferensrummet som Clarion hade fixat så fint till oss. Ballonger, bubbel, frukt, snacks, läsk och godis.

Vid 16 kom våra Norska bloggare och det var så roligt att få träffa alla. Vi har ju haft mailkontakt innan men alltid mycket roligare att träffas i verkligheten och få en bild av hur alla är. Detta var definitivt inte sista gången vi alla sågs.

Johannes drog igång och ännu en gång så imponeras jag så otroligt mycket utav hans sätt att prata, rådgiva och inspirera. Varje gång jag går ifrån hans föreläsningar så känner jag mig starkare. Tryggare. Något som jag tycker är väldigt jobbigt nu som jag pratade med Johannes om är att jag är rädd för att krascha. När man går ur ett förhållande som varat i väldigt många år så förväntar man sig att man ska dö av smärta. Det finns inte så många "milda" breakups i dagens samhälle (eller vad som visas). Allt är väldigt förstorat på sociala medier, böcker, filmer och krönikor. Även fast jag mår helt okej så väntar jag på kraschen ska ske, att jag ska börja må riktigt kasst. Varför? Det förklarade Johannes för mig som Ellinor lyckades snappa upp och skrev ner.

"Det handlar inte om rädslan för nuet egentligen, utan rädslan för att det ska bli som det förflutna igen. Att man ska behöva gå igenom samma sak."

Han förklarade att om man en gång vart på botten och känt riktig ångest då är man ärrad ifrån det. Det finns inget läskigare än att vara där. Han berättade att det enda sättet att komma ifrån rädslan är att fylla livet med nya minnen. Försöka komma över det förflutna så att ärren kan få blekna. Så jag har bestämt mig nu för hur jag ska ta mig vidare och det är genom att fortsätta med mitt liv som att jag inte kommer krascha. Jag ska leva livet denna sommaren och tänker inte gå runt och vara rädd. Livet är för kort för det.

Sedan tog vi en stor taxi till Kolonihagen för en 4-rätters middag. Berättar mer om det i ett senare inlägg.

Vill bara skriva ut ett stort tack till Johannes & rekommenderar er till att gå på någon av hans föreläsningar. Ni kan läsa mer om dom på hans hemsida här: http://johanneshansen.com samt på hans Facebook-sida. Ni kan följa han på Instagram @hansen_johannes samt lyssna på hans podcast där avsnitten är mellan 5-10 minuter långa. De är till för att man snabbt ska kunna sätta på en, fyllas med inspiration & bli peppad. Grymt lärorikt.

Gillar

Kommentarer

tirilasbjornsen
tirilasbjornsen,
Jeg gleder meg allerede til neste gang <3
nouw.com/tirilasbjornsen
julieeandersen
julieeandersen,
Så hyggelig det så ut 😊 Blir gjerne med neste gang!
nouw.com/julieeandersen
celinastamper
celinastamper,
Jeg vil gjerne være med neste gang å 😃
nouw.com/celinastamper
flisen
flisen,
Hej! Var med å tävla om att bli veckans blogg, kika in och kommentera "jag är med" bara så har du chans att vinna 😀
nouw.com/flisen
mellotune
mellotune,
ser utrolig hyggelig ut!! 💕
nouw.com/mellotune
kamillahaaland
kamillahaaland,
Var skikkelig hyggelig! Johannes var fantastisk å høre på😊
nouw.com/kamillahaaland
ISA,
han verkar så himla vettig!! skulle nog kunna lära mig mycket av honom 😊
www.isabyl.se
ellenwesterlund
ellenwesterlund,
Kommer ni komma till Finland också? Verkar ha varit en härlig träff! 😍
nouw.com/ellenwesterlund