Nya planlösningen i lägenheten

Tidigare planlösningen.

Nya planlösningen


Ett av mina mest efterfrågade blogginlägg den senaste tiden - att dela med mig av vår nya planlösning. Jag tänker att jag kan gå igenom rum för rum med er. Den nya planlösningen är ungefärlig och inte exakt i rätt mått. Jag har gjort denna ritning på en app i Appstore som heter "Live Home 3D". Får mycket frågor om vart jag gör planritningar.KÖK

Tidigare låg köket där vi nu ska ha gästrum/kontor. Det nya köket flyttas till andra sidan lägenheten, där de tidigare ägarna hade ett sovrum. Vi vill gärna ha de sociala ytorna (vardagsrum + kök) i koppling till varandra. Vi väljer att inte öppna upp helt mellan kök & vardagsrum, utan man ska känna att det är två olika rum.

Köket kommer att bestå av en vägg med bara nederskåp och en vägg med högskåp. Där högskåpen ska vara var det tidigare en dörr ut till hallen, som vi bygger igen, för att maximera ytan. Sedan en köksö, med en unik design. Förmodligen så kommer köksön att vara "naken", dvs ingen häll eller diskho i.

Det vi har att jobba efter är kakelugnen som står placerad i det ena hörnet. Vi vill inte att köket ska kännas för ihoptryckt. Vårt mål är att köket ska kännas som en vacker möbel. Vi tänkte göra egna luckor, som kan sättas på ett Ikea Metod kök. Tanken var först att ha ett platsbyggt kök, men det blev för dyrt.VARDAGSRUM

Vi har som sagt öppnat upp mellan kök & vardagsrum så det kommer att bli ett luftigt rum. Härifrån går man in i vårt sovrum (med dubbeldörrarna) och bredvid går man in till gästrummet. Sedan ut till hallen.

Här i vardagsrummet har vi också stans skrikigaste kakelugn som jag hat/älskar på något vis. Det är många av er som sagt till mig att "vi inte får göra om kakelugnen". Men sanningen är den att någon troligtvis har målat om denna sedan tidigare och att denna turkosa färg inte är originalfärgen. Vi tänkte ta in en kakelugnsexpert som får hjälpa oss lite på vägen och som kanske kan ta reda på om detta är originalfärgen eller inte. Men folk måste lugna ner sig lite med åsikter om vad man gör i sin lägenhet... Det är som sagt vår kakelugn och vi kommer givetvis inte att "förstöra" den om vi nu bestämmer oss för att göra om den. Utan vi kommer att göra den finare. Det är viktigt för mig att kakelugnen ska ha kvar sin gamla charm.

Vardagsrummet ska pimpas med lite mer stuckaturer och vägglister. Det är 3.40 i takhöjd så vi hade velat göra något coolt med taket. Gardinmätning är redan beställt. Gardiner är ett måste!SOVRUM

Vi har valt att göra sovrummet lite mindre på bredden genom att flytta väggen från gästrummet. Vi ska ha en passage där och vi flyttar väggen, så att vi får plats med garderober på andra sidan. Se på ritningen för att få en tydligare bild.

Utöver det har vi i dagsläget ett litet badrum i sovrummet där det bara finns en dusch & handfat. Vi ska addera en toalett i detta badrum (andra lägenheter i föreningen har gjort det). Interiören i badrummet har vi inte kommit överens om.

Vi pimpa väggarna i sovrummet med mer lister och här inne kommer det att ligga fransk fiskbensparkett, Chevron på golvet, som i resten av lägenheten.GÄSTRUM/KONTOR

Svårt att få med detta rum på bild i nuläget. Men vi bygger som sagt en passage med garderober och när man kommer in till vänster ska ett skrivbord stå och sedan säng till höger. I detta rum stod det tidigare köket så vi visste inte vad vi hade för yta att jobba med här. Men rummet blev faktiskt riktigt stort när man tog bort den tidigare serveringsgången.

Detta är det enda rum vi ska köra heltäckningsmatta. Hade gärna kört golv här också, men det blev onödigt dyrt.HALL

Här har min pojkvän mest koll. Han ska göra någon cool lösning säger han. Men golvet kommer att bli upphöjt här, då vi behöver dra vatten från badrummet till nya köket. Vi får tydligen inte gå ner i bjälklaget och göra detta för vår förening.

Dörren som ni ser på bilden till höger, kommer att gå till det stora badrummet. Men ni ser ju det på ritningen längst upp i inlägget!STORA BADRUMMET

Här sker en stor förändring. Vi bygger ut badrummet och förändrar det totalt. Vi ska ha en kombinerad dusch med ångbastu. Det är både jag & Max väldigt taggade på. Nu ser det också ut som att bastun kommer kunna bli större än vad vi först trodde. Så man kommer att kunna ligga ner i den när man bastar. Utöver det kommer badrummet att få plats med handfat & toalett. Tvättmaskinen får vi placera i köket, då den inte får plats här...

Takhöjden är otrolig (!) i alla rum. Men i detta badrum känns det som att man verkligen kommer att känna hur högt det är. Däremot kommer vi nog behöva sänka det en del, pga takspottar osv. Men tror det kommer att bli super! Här flyttar vi ju också som sagt dörren, för att utnyttja rummet till max.Vackra orginaldörrar och vårt nya golv. Det blir att lägga in Chevron i hela lägenheten. Då min pojkvän driver maxmartinchevron måste vi givetvis representera. Sedan är plankgolvet snett och inte speciellt fint enligt min mening. Så detta nya golv kommer att bli magiskt!

Jag ska spela in en video till er snart. Nu har det gått en vecka sedan vi fick tillträde och de har hunnit riva ut allt som ska rivas. Denna vecka börjar den nya elen att dras. Det tråkigaste momentet enligt mig... Men nästa vecka så börjar nya väggar etc att komma upp.

Hoppas ni uppskattar lite renoverings-uppdatering. Kram!


Gillar

Kommentarer

Alice
,

Hej:)

Först och främst så måste jag säga att det ska bli så spännande att följa ert nya projekt, helt övertygad om att det kommer bli hur bra som helst!


Sen undrar jag ungefär hur mycket en sån här renovering kostar! Förstår att du inte gå ut med er exakta budget kanske, men mellan tummen och pekfingret? Menar ni har ju rätt lyxigt golv och många andra dyra (men fina) materialval! Är det liksom 100 000 eller 800 000?

Vet att det är ofint att prata pengar så undrar mest för att jag själv vill köpa lägenhet när jag pluggat klart och undrar då vad det kostar att göra som ni att flytta väggar, byta golv osv! (Sen vill jag återigen förtydliga att jag såklart förstår vad man väljer för material och vitvaror m.m. men tänker liksom om man vill ha det lika fint som ni).

Hoppas inte du tog illa upp av min fråga☺️

Ska bli spännande att följa er renoveringsresa!:)

elinskoglund
elinskoglund ,
Hej Alice, jag vill inte gå ut med vad det kostar. Men det kostar givetvis en slant. Dagen du ska renovera en lägenhet får du ta in en offert från byggbolag som kan säga priset utefter vad du är utefter. Kram!
nouw.com/elinskoglund
BelindaGoransson
BelindaGoransson,

Wow, det där blir nog magiskt bra!!! Kul att följa!!😍🙌🏻

nouw.com/belindagoransson
elinskoglund
elinskoglund ,
Sofia
,

Köper en 100 år gammal lägenhet och klagar på att originalgolvet är snett...

elinskoglund
elinskoglund ,

Klagar inte. Men det är ju därför man lägger nytt golv? Haha 😊

nouw.com/elinskoglund
-
,

Måste också påpeka det att originalgolv är ju otroligt fint. Att det är lite snett är ju en del av charmen. Hoppas ni inte sliter upp det utan lägger det nya golvet över. Kanske svårt när ni river väggar? spännande att följa oavsett! 😊

Emma
,

Charmen sitter ju i det gamla =)

Vera
,

Wow!! Så fint, ska bli så kul att se det färdiga resultatet sen <3 Måste bara fråga för såg din bild på instagram, vilken modell i chimie har du på din senaste bild? De svarta solisarna? Tack<3

elinskoglund
elinskoglund ,
Åh kul! #008! 😊
nouw.com/elinskoglund
Elin
,

Fråga; hur tänker ni kring luckorna? Eftersom Ikeas kök har speciella luckor med speciella mått, så om man köper från annat företag så lär sizen vara annorlunda, eller ska ni göra helt egna? Är inne i den snurren nu så väldigt nyfiken hur ni ska gå tillväga! Kram

elinskoglund
elinskoglund ,
Vi ska köpa från något företag som gör luckor för Ikea kök! 😊 Finns massa sådana idag. Kram
nouw.com/elinskoglund
Agnes
,

Grymt! Kommer att bli super. En fråga, hur får / drar ni vatten in till köket?

elinskoglund
elinskoglund ,

Genom hallen men pga att vi inte får gå ner i bjälklaget för föreningen, kommer golvet att höjas i hallen.

nouw.com/elinskoglund
Felicia
,

Hej Elin! Vad ska ni göra med alla möbler från förra lägenheten? Kommer ni använda allt i nya eller ska ni sälja något? Håller på och renoverar min lägenhet just nu och skulle, då jag älskar din inredning, gärna köpa något om det inte skulle passa in i nya lägenheten.

elinskoglund
elinskoglund ,
Personerna som köpte vår tidigare lägenhet, köpte även loss en hel del möbler. De som finns kvar ska vi ha i nya lägenheten. Om de inte passar in så kan det hända att jag säljer dem via Instagram 😊
nouw.com/elinskoglund
martineeljostveit
martineeljostveit,

Så gøy og spennende med oppussing 😍

nouw.com/martineeljostveit