mitt hår - guide

Jag har fått en hel del frågor om mitt hår, som jag tänkte besvara. Jag gick för några veckor sedan och slingade håret hos Ida på Salong Linné i Göteborg. Jag har, helt ärligt, aldrig blivit så nöjd efter att jag gått hem ifrån hårsalongen. Alltid när jag slingar håret ljusare hos andra frisörer blir det knappt någon skillnad, förrens nu. Det blev verkligen ljust & kallt, precis som jag ville ha det. Bort med alla gula/varma toner.

MEN, det är svårt att hålla kvar de kalla tonerna då de är konsttillverkade. Det är pigment som faktiskt inte finns egentligen. Jag använder mig av silverschampoo & en färgbomb en gång i veckan ungefär. För att hålla kvar det kalla.

Men innan jag åkte till Spanien gick jag faktiskt till Ida igen för att hon skulle lägga i en nyansering i mitt hår. Det är som en mild toning och sliter typ ingenting på håret. Det är tydligen vanligt att göra det en gång emellan slingningarna, för att hålla kvar lystret i sitt hår. Ett stort tips till er som vill ha kallt blont hår, gör en nyansering någon månad/två efter slingningen!

Ida är verkligen en klippa på hår & gav mig lite allmänna tips som jag tänkte dela med mig av till er:

1. Schampo använder man för att öppna upp hårstrået och man borde tvätta det två gånger. Detta för att första gången fokuserar schampot mest på att öppna upp hårstrået och inte rengöra, om man gör det två gånger så rengörs håret mer då hårstrået redan är öppnat.

2. Inpacking är till för att vårda och återfukta ditt hår och ska användas mellan schamponering och balsamering. Du ska INTE använda inpackning som balsam, då det inte sluter dina hårstrån.

3. Sist men inte minst ska du använda dig av balsam. Detta för att stänga igen och sluta hårstråts fjällskikt. Om du inte gör det kommer ditt hår bli torrare och snabbare slitet.

​Vill du boka en tid hos Ida? Kontakta henne via detta nr: 031-240909

Gillar

Kommentarer

JenniferEnstrom
JenniferEnstrom,
Du har superfint hår verkligen! Älskar din blogg! 😊
nouw.com/jenniferenstrom
femhundrafem
femhundrafem,
Ditt hår är verkligen on point!
nouw.com/femhundrafem
mauritz96
,
Vad använder du dig av för hårbomb?
elinskoglund
elinskoglund ,
Revelon 1002 😃
nouw.com/elinskoglund