Min relation till träning


Jag är uppväxt i en familj där sport och träning alltid har varit väldigt viktigt. Jag spelade fotboll från att jag var 6 år tills jag fyllde 19. Fotboll var mitt liv och det absolut roligaste jag visste. Jag testade på allt möjligt dock. Badminton, friidrott och dans. Men jag drogs alltid lite extra till fotbollen. Det beror nog mycket på att det var en lagsport och jag mådde inte bra av att pressen endast låg på mig. Jag blev så sjukt nervös inför friidrotts-tävlingar minns jag.Men när jag var 19 år så började jag skada mig. Jag hade en knäskada och stukade min ena fot rejält på en match. Den var näst intill bruten. Efter det blev den foten aldrig sig lik igen. Jag började stuka den kontant. När det blev mer rehab än fotboll, så tappade jag suget. Så jag tog valet att sluta. Nu har det gått 6 år och jag saknar det fortfarande. Det finns ingenting som kan få igång mig på det sättet, som en fotbollsplan kan.

Men när fotbollen försvann så försvann också det roliga med att träna för mig. Fokuset som innan låg på att kämpa i en laganda, blev en destruktiv relation till träning. Under flera års tid blev träningen endast förknippad till att få en smal kropp.

Jag kunde gå från att inte ha tränat på 3 månader till att anlita en PT och köra 6 pass i veckan och äta strikt. Efter ett halvår bröt alltid min kropp ihop och jag blev sjuk. Jag skadade mig. Sedan kunde jag pausa igen i flera månader, för att sedan börja om med samma visa igen.

Jag har alltid varit rädd för att börja träna igen - för jag vill inte sätta igång de där tankarna igen hos mig.Jag hatar gym. Hatar. Det där gymkortet ger mig sådan ångest. För antingen används det konstant eller så ligger det bara i en låda och drar pengar. Tillslut bestämde jag mig för att vinna över mina hjärnspöken. För träning är nödvändigt, det är viktigt. Speciellt för mig som ÄLSKAR att träna i grund och botten. Men jag behövde hitta en träningsform som jag älskar. Som får mig att skratta, svettas och få endorfiner. Inte ångest.Tillslut hittade jag till boxningen. Jag gick först på passen på mitt dåvarande gym. Jag minns att jag sedan start älskade det. För att det var jobbigt, man svettades helt sjukt mycket och efteråt så studsade jag typ för att jag var så glad. Men då var man tvungen att boxas mot någon, och när ingen kompis ville med tillslut så började jag strunta i det också.

Sedan hittade jag Night Fight. Ett boxningskoncept där man kör mot sig själv, med sin egna säck. Nu tänkte jag ge Alexandra lite cred här. För hon driver detta koncept som är den roligaste träningen jag någonsin gått på. Vi är ett gäng brudar som ses varje tisdag & torsdag tidigt på morgonen. Bara det, att hennes pass får upp mig tidigt på morgonen är ett bra betyg i sig. Man kliver ner där. Det är varmt, svettigt och mörkt. Högtalarna pumpar ut peppig musik och sedan kör vi igång med 50 minuters boxning mot egen säck. Varje gång jag går därifrån är jag på riktigt blöt för jag kört på så hårt. Det går liksom inte att slappa där, för man blir så taggad.

Ni kan läsa mer om Night Fight här. Det finns dock bara i Stockholm.Så, vart vill jag komma med detta inlägg? Kanske att träning är något av det viktigaste i vår vardag. Att det finns olika sorters träning, för alla. Utöver boxning så är löpning min stora passion. Jag älskar det. Att kunna springa flera kilometer och ORKA. Att ha en kropp som orkar. Att känna mitt hjärta pumpa.

Men träning ska aldrig behöva vara destruktivt. Du ska inte behöva gå dit med en klump i magen. Du ska inte komma hem med en klump i magen och träning ska aldrig behöva handla om din kropps utseende.Alla går typ på gym och det är ju inget fel med det. Men jag tror det är viktigt att faktiskt testa på olika saker för att hitta det man verkligen tycker är roligt. Jag kan varmt rekommendera dig boxning om du aldrig provat det. Men det är nog inte säkert alla som älskar det heller. Men testa dig fram, för att hitta din grej.

Nu ska jag ta en dusch och imorgon bitti ska jag på min Night Fight igen! <3 Vill också poängtera att detta INTE är ett betalt samarbete, eller ett samarbete alls för den delen. Jag gillar bara att skriva om sådant som gör mig lycklig på riktigt.

Och hoppas att alla bara blev lite peppade på träning på rätt sätt efter detta inlägg. Alla tränar på sitt vis men det är bevisat att träning är nödvändigt för dig. För att du ska må bra. För att du ska kunna orka att jobba och leva ett bra liv.


Gillar

Kommentarer

kdp
kdp,
Vad roligt att du hittat en träningsform som passar dig <3 Jag spelade också fotboll mellan 9-13 års ålder och jag har inte heller hittat tillbaka till den träningsglädje jag kände då, även om jag periodvis gått till gymmet regelbundet. Men blev sugen på att leta vidare efter nånting som passar mig nu!
nouw.com/kdp
Johannagrahn
Johannagrahn,
Gym är inte min grej heller däremot löpning, jag älskar det! På vintern har jag därför gymkort för att kunna springa på löpband men en riktigt bra, lång runda utomhus är svårslaget. Har varit skadad i 1,5 vecka nu men ska ge mig ut imorgon igen och jag längtar så vansinnigt mycket 😍
nouw.com/johannagrahn
feliciatingberg
feliciatingberg,
Nu blev jag riktigt sugen på att testa på boxning! 😁😍
nouw.com/feliciatingberg
Anniehjalmarsson
Anniehjalmarsson,
Så bra inlägg! Har också haft ett väldigt destruktivt förhållande med träningen och gymmet som blev mitt ställe 5-6 gånger i veckan två timmar varje gång. Tog en paus från vikterna och började med crossfit som jag totalt älskar! Att få svettas och köra fullt ut i bara 40-60 minuter några gånger i veckan är verkligen terapi. Det är så viktigt det du tar upp om att hitta sin träningsform och att träna för att det är kul och för att man kan; inte för att få en smal kropp 😉 Massa kramar finis! <33
nouw.com/anniehjalmarsson
isabylund
isabylund,
Viktigt och bra inlägg! Tror SÅ många har en rätt skev relation till träning faktiskt bara att det nästan blivit normaliserat?! Ska genast klicka mig in och läsa om det där, är på jakt efter en ny träningsform! Kram <3
nouw.com/isabylund
Elin,
Jättebra inlägg!
erlokalvard.se/
psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
Så viktiga saker du tar upp! När jag skaffade gymkort föll jag ned i ätstörningar, jag utvecklade tillslut Anorexia. Träningen var endast för att förbränna kalorier. Det var inte kul, det var ett måste jag behövde göra varje dag för att känna mig lugn. Idag tränar jag på gym med fysisk aktivitet på recept och får endast träna lätt till måttlig träning. Sakta med säkert så börjar jag uppskatta min kropp trots att jag inte är lika fokuserad vid just konditions-maskinerna längre. Jag har ett "avtal" där jag får värma upp en kort tid på gåband och sedan styrka med så få vikter som möjligt i princip. Men träning är viktigt, när man är stabil nog att klara av att hantera det.

Jag är glad att du hittat tillbaka till det. Och jag tror att gruppträning är det bästa. Jag hoppas att du får en fortsatt fin dag! <3
nouw.com/psykiskohalsablogg
Linda,
Fan vad spännande det vore att testa boxning!
lhsmaskiner.se/
Henrik,
Ja träning, ett gymkort har jag med kommit fram tilll att det bara kostar pengar och inte används, jag tar hellre ut mig rejält med att vandra, cykla och fiska. Geocaching har jag märkt är en kul aktivitet som får ut mig att röra mig mera
www.htcab.com/