MIAMI BEACH EF GUIDE

Bilder på hur det sur ut där EF byggnaden finns. På andra sidan av huset är det en väg & en flod. Här ser ni poolen, mitt rum, strandpromenaden osv. Längtar tillbaks väldigt mycket när jag ser detta... 

BOENDE MIAMI EF CAMPUS - När jag åkte till Miami med EF kunde man antingen bo på campus eller värdfamilj. Jag valde campus för att det var beläget i samma byggnad som skolan och redan innan jag åkte visste jag att det skulle vara bra sammanhållning pga. det (magkänslan sa det). När jag väl kom till Miami var det knappt någon som bodde i värdfamilj. En tjej som gick i min klass första dagarna skulle vara där i 1 år och hyrde därför lägenhet. Men det fanns säkert någon som bodde hos en familj! En av de största upplevelserna med Miami tycker jag var att alla bodde så tight ihop, på campuset. Man åkte hissen en våning upp så var ens klassrum där liksom. Sedan att man på kvällen/natten satte sig i lobbyn och surfade på internet. Snackade lite med alla och hade det mysigt. Man kände sig aldrig ensam. 

Campuset blev dock fullbokat vissa veckor & därför bodde många studenter på ett hotell som heter Seaguell Hotell. Beläget ca 5 min gångavstånd ifrån campuset. Där var det olika studentfester hela tiden och rummen var ju tusen gånger fräschare än mitt rum, haha. Så om man bokar EF Miami och blir placerad där istället, var inte ledsen och åk någon annanstans - för det ligger jätte nära ändå & de som bodde där hängde ofta i campuset. 

Rummen i campuset var väldigt spartanska men det dög gott och väl. Jag hade tre roomies där jag bodde och de alla kom ifrån olika länder. Jag blev aldrig bra kompis med någon av de tyvärr, men jag hängde i Jempans rum ofta och hon hade as sköna roomies. Jag får ofta frågan på mail om man borde vara rädd för att ens saker kan bli stulna på rummet. Jag var också nojjig av det i början för att man inte känner de man bor med, men den nojjan släppte väldigt snabbt. Man märker vad de är för slags individer som man bor med och om någon skulle kännas lurig och du känner dig otrygg går du bara till personalen. Berätta hur du känner så får du säkert byta rum. Jag tyckte mitt rum var bra för att det var städat - tillskillnad ifrån Jempans där det var sand över hela golvet, alltid. En städare fanns men hon kom väl typ aldrig, haha. 

Om du får fin utsikt ifrån ditt fönster ska du vara nöjd, det är det inte alla som får. Jag fick en liten glimt av havet medan vissa fick sina fönster MOT havet. Ljuvligt! Sedan ligger byggnaden precis vid havet med endast strandpromenaden emellan. Privat pool finns där massa ef-studenter hänger på dagarna. Ibland är det BBQ kvällar också. Middagen serveras alltså vid poolen, så jäkla najs! 

Bilder ifrån när vi var på Nikki Beach. Den längst upp till vänster är när serien spelas in, vid Ocean Drive. Ni ser även mig med den gigantiska och super goda cezarsalladen.  

MAT I MIAMI
- Ett minne som ligger mig varmt hjärtat är när vi lunchade på Nikki Beach. Jag var där två gånger under tiden jag var i Miami och den första gången var det riktigt minnesvärt. Andra gången hyrde vi solstolar och tog bara en lunch. Men läs om första upplevelsen nedan. 

Jag kommer ihåg att det var söndag och det var RIKTIGT varmt den dagen vi skulle åka till Nikki Beach för första gången. Det var lunchtid och efter någon timme vid poolen bestämde jag, Jennifer och Emma oss för att åka till Nikki Beach som ligger vid Ocean Drive. Vi hade fått det rekommenderat ifrån ett par andra EF stundenter som bodde på campuset. De hade sagt att man måste åka dit på en söndag för att uppleva beach-club känslan. Så vi tog taxi dit för en promenad hade gett oss vätskebrist & vi ville hinna dit innan lunch-tid var över. Om man är ute i god tid tror jag dock det kan vara lite mysigt att ta en promenad dit. För på vägen åker man bland annat förbi Miami Ink, ni vet det kända tatto-stället det finns ett tv-program av. Vart lite ledsen över att jag aldrig tog ett kort utanför, det är ju lite standard när man åker till Mia... Men när vi kom dit fick vi ett bord och det spelades hög härlig musik. Som ni ser på bilderna är det mycket folk i bakgrunden men hade hade bäddar & vi skulle bara vara där och äta lunch. Vi alla beställde in cezarsallad & vatten fick man gratis. Priserna var hyggliga för en sallad, som i Sverige ungefär. 

Här kommer fortsättningen på dagen. Vi små tjattrade lite tills det kom fram en 40+ man till oss. Han sa att hans filmteam var på stranden och att de höll på att spela in en avsnitt av en realityshow & att de behövde 3 stycken snygga tjejer som skulle vara med i ett kortare klipp. Vi tyckte det lät skit kul så vi började äta lite snabbare, haha. Sedan gav han oss 100 dollar till vår mat, typ som tack för besväret. Då blev vi ännu mer glada, fattiga som as efter ett par veckor av alldeles för mycket shopping liksom... Så vi åt upp & gick sedan och filmade. Vi skulle gå på en väg och möta upp dessa killar. Så skulle vi säga något kort, kommer inte ihåg... KUL var det men vet inte om de använde det sedan ;P Efter tog vi oss en drink och åkte sedan hem till kära campuset igen för att fixa iordning oss. På kvällen stack vi dit igen & festade, det var så jääkla roligt. Så Nikki Beach söndagar, ett jätte bra lunchställe som man borde ta sig till om man är i Miami.  

I EF byggnaden, där många bodde i campus och skolan var, fanns det en cafeteria som de kallade det. Där serverade middag och frukost som ingår när man köper en resa. Men sedan finns det lunch för 7 dollar också. Jag åt där många gånger för att då visste man att man fick mat i magen & slapp ta sig till affären för att köpa något. Det finns stort utbud av mat där. Det står en och gör special sallader till en (ceazar bla) och wraps. Sedan finns det efterrättsbor med allt du kan tänka dig. Sedan buffe med mer riktig mat. Dricka finns det allt från läsk till mjölk. 

>Här ser ni lite underkläder jag köpte, en vanlig outfit när man gick till lincon road för kvällsshopping och en fet kvällsdrink på ett ställe vid lincon road. 

SHOPPING I MIAMI - USA har en del att bjuda på i shoppingvägar om jag ska vara ärlig. När jag var i Miami shoppade jag en massa roliga saker. Så som en Marc Jacobs klocka, det är mycket billigare än i Sverige. Jag tänkte ge mina bästa tips på vart man ska ta sig och shoppa om man är i Miami.

Aventura Mall - Du tar bussen dit och det kostar 2 dollar. Jag kommer ihåg att de vägrar att ta mynt utan man betalar med sedel till chauffören. Det shoppingcentrumet var det bästa av alla vi var på, när jag säger Vi syftar jag på mig och Jempan, vi gjorde allt tillsammans (vi hittade varandra i Miami och klickade direkt). Det var extremt stort i mallet så vi var där 3 olika gånger och någon gång var vi där i 7 timmar. Men vi är galna också. Där hittar du abecrombie, gilly hicks, victoria secret och pink, forever 21 osv. Nästan allt fanns där. 

Man tar bussen och är där på en timme. Jag tyckte det var lite kul att få testa att åka riktig buss där. Det händer alltid lite grejer. Tex en gång när en tjej bara hade mynt. Då skrek en kille till och bara "någon som har växel med henne?" så började ALLA i hela bussen alla involvera sig. Gräva i fickorna efter sedlar, skrika till om de har något och så hjälptes de åt. Så himla fint! Men alla är så vänliga mot varandra i USA. 

Dolphin Mall - Hit bokar kan man boka trip med EF. De kommer personer som sätter sig i lobbyn typ hela tiden, så att man kan boka olika trips. Det kostade nog 20 dollar att åka dit med EF:s minibuss. Men då kör de en dit och hem säkert och tryggt. Man får speciella rabattkort man visar upp i affären osv. Jag har för mig att det knappt går att ta kommunalbuss dit. Det speciella med detta ställe var att det är en outlet. Allt är billigare än på andra ställen. Det är alltså alltid "rea". Jag tycker det var roligt att åka dit och även detta ställe var extremt stort.

Lincon Road - Denna gata ligger ca 15 minuter promenad ifrån EF-campuset. Det är väldigt mysigt att gå dit på eftermiddagen/kvällen. Det stänger där vid 11 på kvällen (har jag för mig) så man har gott om tid att shoppa. Sedan avslutar man rundan med en drink, alkoholfritt för de som följer lagen och är under 21 år! 

Många frågar mig och undrar hur mycket pengar man ska ha med sig. Jag kommer inte ihåg exakt hur mycket jag shoppade för men tror jag hade ca 10-15000 i fickpengar med mig till Miami. Men man kan leva inom en budget och tänka så här eller så här mycket får jag shoppa för denna vecka. Så kan man räkna på det. 

Blir du sugen på att åka? Tryck då här och beställ en gratis broschyr hem till dig. 

Gillar

Kommentarer

Guest,
Hej, tänkte fråga, om någon kompis till dig ville hälsa på i Miami, hade dem personen fått bo hos dig där då en vecka eller hade den varit tvungen att bo på hotell? :)
simone.forme.se
hanna.sandstrom
,
Hej! Har funderat på Miami med EF ett tag, och den här guiden är verkligen super! Blev mer säker efter att ha läst och sett bilder. Har bara några frågor: Hur länge var du där? Var det många svenskar? Läste du endast engelska eller ett annat ämne också? :)