listan om min sömn

När brukar du gå och lägga dig?
☾ Jag brukar lägga mig i sängen runt 22.30 och somnar vid kanske 23.30 om jag är duktig! På helgerna har jag ingen bestämd tid jag lägger mig på. Men i vissa perioder kan jag ju inte sova och då kan jag somna runt 4 på morgonen, PJUH vad jag hatar dom perioderna. Man är ju som en zombie dygnet runt.

När vaknar du?
☾ Klockan är alltid ställd på 07.30 på vardagar men på helgerna sover jag ut.

Är du morgonpigg?
☾ Det är nog det sista jag är... Älskar att ligga och dra mig i sängen och snooza ett par gånger. Men jag gillar inte tanken av att sova bort en hel dag så brukar kämpa mig upp även på helgerna fast jag är trött.

Vad gör du i sängen innan du somnar?
☾ Jag gillar att gå varva ner genom att läsa lite bok. Det tar mycket längre tid för mig att bli trött om jag ligger och kollar på mobilen.

Vad finns på ditt nattduksbord?
☾ En lampa, bodylotion, bok och ett stort glas vatten. Varför jag har ett glas vatten vet jag inte, för jag dricker aldrig ur det men OM jag skulle vakna och vara törstig på natten då måste det finnas vatten.

Hur är din säng bäddad?
☾ Med 5 kuddar och 2 stora mysiga duntäcken. Jag är så liten i min stora säng hehe, jag gillar det...

Vilken låt är allra bäst att somna till?
☾ Jag somnar aldrig till låtar men om jag gör det så är det till avslappningslåtar, ofta någon mediterande röst som lär mig att slappna av.

Vad är ditt bästa sova gott-tips?
☾ Använd bara din säng till att sova i, bädda rent och lägg ifrån dig mobilen och sociala medier innan du lägger dig i sängen. Lägg dig på en spikmatta i sängen och läs en bok. Det är även viktigt att ha rutiner och inte sova ovanligt länge på helgen. Försök att ha en god balans i din sömn, sov inte för mycket eller för lite. Jag är verkligen proffs på ALLA knep! Det går att förebygga så att du kan somna på kvällen men om hjärnan bestämt sig för att jobba hela natten är det nästintill omöjligt att somna för mig...

Hur sover du egentligen?
☾ Jag ligger i fosterställning med en kudde vid magen, ett täcke över mig och huvudet på en kudde. Väldigt viktigt att jag bara sover på en kudde... Om Harald är hemma sover jag väldigt tätt intill honom, då känner jag mig som tryggast.

Vad har du på dig när du sover?
☾ Trosor och en mjuk t-shirt om jag sover själv. Om jag har en sovkompis så blir det nattlinne eller bara trosor. Då värmer man ju varandra <3

Hur är din sovfrisyr?
☾ I en slarvig knut eller utsläppt.

Vad har du för säng?
☾ En grå 160 kontinentalsäng, den är verkligen drömmen att sova i. Otroligt skön och stor!

Vad gör du mitt i natten?
☾ Jag brukar faktiskt nästan aldrig vakna under natten, bara när jag drömmer en mardröm och då somnar jag snabbt om igen.

Hur gör du för att få ett mysigt sovrum?
☾ Jag älskar mitt nya sovrum som är väldigt mörkt och mysigt med grå väggar. En stor säng som är i centrum, mörkläggande gardiner från tak till golv och sedan en byrå, garderob och nätt skrivbord som är dekorerat med coffetable-books och en ljusstake. Jag gillar inte att ha en massa smått i sovrummet, det ska vara rent & kännas lyxigt!

Vad är det konstigaste stället du har sovit på?
☾ Haha jag har faktiskt sovit på väldigt konstiga ställen, känns lite olämpligt att ta upp de här. Men ett roligt ställe jag sov på var i en nattbuss i Asien. Jag och Klara sov i en, vad kan det vart, 90 säng i en buss. Bussen åkte på sandvägar genom Kambodja och längst fram satt massa asiater som hade världens konstigaste och läskigaste musik på. Var såå rädd att bussen skulle välta, den var lite ostabil. Men det var mysigt, att guppa omkring där och lyssna på musik i mina hörlurar utan vetenskapen hur det skulle se ut dit vi kom.

Gillar

Kommentarer

mynameisjossan
mynameisjossan,
Hej svejs.
Jag är en tjej som skulle vilja uppmärksammas för min blogg.

Jag älskar att skriva, blogga, instagramma, se på film, vara i naturen, fotografera och promenera med hundar.

Jag har diagnosen Aspergers Syndrom, det är egentligen det som ligger till grund för min blogg. Alltså därför jag startade en blogg från början.

Min blogg innehåller både tankar, bilder, tips inom Photoshop, resor, jobb, dagbok och allt det där vanliga som många skriver om.

Man kan säga att min blogg är en Aspergerblogg, om man kan använda det ordet.

Hoppas att du skulle vilja spana in min blogg, kanske tipsa någon om den ifall den faller dig i smaken och så vidare.

Aspergers Syndrom är ingen sjukdom, det är en funktionsnedsättning. Mvh Josephine
nouw.com/mynameisjossan
ISA,
haha är likadan med vattnet. Om det INTE finns där blir jag törstig!? 😉
isabyl.devote.se
elinskoglund
elinskoglund ,
Hahaha exakt och det vågar man inte riskera!
nouw.com/elinskoglund
JennyGunnarsson
JennyGunnarsson,
Linnea
,
Hej Elin din blogg har verkligen blivit mer personlig och älskar det:) har ett litet önskemål på inlägg bara. Det vore jättekul om du kunde göra som någon slags intervju eller liknande med din pojkvän om hur det är att plugga och bo i Lund med studentliv och allt vad det innebär. Många av dina läsare (inklusive jag själv) är förmodligen i åldern då man börjar fundera över universitet och sånt.
Forsätt blogga för alltid!!