Lägg ifrån dig mobilen ikväll

Jag pratar rätt så mycket om mina sömnproblem och ibland ger jag er lite tips om hur man ska hantera det. Jag vet oftast vad som triggar igång mina sömnproblem och det är att komma ur min dygnsrytm samt att inte varva ner på kvällen. Jag somnar som allra skönast när jag kommer hem i god tid från träningen, äter middag innan 20 och lägger mig i sängen och läser vid 22. Men det är lätt att trilla ur detta mönster och istället ligga i sängen och scrolla igenom alla sina sociala medier... Jag tror nog inte att jag är ensam om det.

En stor anledning till varför vi sover för lite idag är för att vi inte kan lägga ifrån oss telefonen, datorn och surfplattan på kvällen. Det farliga med detta är att ifrån våra skärmar så kommer det ett ljus som är blått, detta ljus arbetar bort vårt naturliga melatonin i kroppen som gör oss sömning. Så när vi kollar på våra skärmar så kommer vi att sova sämre på natten.

Det är farligt med att inte sova och därför har IF:s skadeförsäkring nu startat en kampanj som heter Offline O'clock och de vill att vi ska lägga ifrån oss våra mobiler mellan 22-06 varje dygn. Jag känner bara att denna kampanj är som gjort för mig och nu ska jag utmana mig själv. Så testa att ikväll lägga ifrån dig mobilen, varva istället ner med en härlig bok eller tidning. Vi alla behöver en skön nattsömn för att klara av dagens stressigare timmar <3

I samarbete med IF

Gillar

Kommentarer

Shortysliv
Shortysliv,
Mycket bra inlägg 😊 Jag har själv problem med sömnen och har sedan ett tag stängt av nätet på telefonen och satt den på ljudlöst för att få lite ro i kroppen så att jag lättare kan somna 😊
nouw.com/shortysliv
elinskoglund
elinskoglund ,
Ja, det är verkligen härligt att stänga av ibland fast det är jobbigt till en början. Men det är inte sunt att ständigt vara uppkopplad!
nouw.com/elinskoglund
johannab
johannab,
Så sant!! bra inlägg och att du tar upp det till diskussion 😊
nouw.com/johannab
elinskoglund
elinskoglund ,
Ja eller hur 😃
nouw.com/elinskoglund