Januaris löfte: Ingen alkohol eller socker

Det tar mellan ungefär 18-66 dagar att låta något bli en vana. Detta år kommer jag att ha olika löften varje månad, för att det sedan förhoppningsvis ska ske automatiskt. Jag kommer att presentera januaris löfte till er nedan.


Januari - Ingen alkohol eller socker

Jag kan ha känt att det senaste tiden blivit allt för festligt under helgerna. Jag är ju som ni vet en person som lidit av mycket ångest och depression, alkohol i kombination med det är inget bra. Nu mår jag däremot väldigt bra men jag är rädd över att det en dag kommer vända. Att skippa alkohol gör mig piggare, gladare i längden och mer hälsosam.

Min IBS mage mår så dåligt av både alkohol & socker. Det känns skönt att kickstarta året såhär och helt ärligt, det har inte alls varit svårt. Alkohol visste jag skulle vara enkelt men socker trodde jag skulle bli en svår utmaning. Målet är att jag efter denna månad ska kunna dra ner på båda delarna rejält. Jag tror faktiskt inte alls att socker är bra för kroppen. Men samtidigt vill jag kunna unna mig en godispåse på helgen i framtiden, utan att behöva äta det på veckodagar. Nedan kommer mina tips.

För dig som vill ha sockerförbud:

Ät ordentligt med vanlig mat, och regelbundet. Jag äter oftast frukost, lunch, middag och sedan kvällsmat. Det sistnämnda beror just nu på att jag ofta känner ett sådant sötsug på kvällen, då lugnar det sig så fort jag ätit lite kvarg med kanel på.

För dig som vill undvika alkohol:

Först och främst måste jag säga att det finns fantastiskt alkoholfritt utbud just nu. Ta en AW men med ett glas alkoholfritt bubbel istället. Det är lika gott typ! Däremot är jag en person som njuter av ett glas rödvin och det känns väldigt tråkigt att inte ens kunna dricka ett glas just nu, till en bra middag. Men men!

Jag är ingen person som tycker det är kul att festa utan alkohol så jag föredrar att skippa sådant nu när jag är nykter. Är hellre hemma och myser framför en film, äter gott och vilar upp mig. Jag är ju egentligen en liten tant som lever för hemmakvällar!

Hoppas ni tycker det är kul att jag berättar detta för er och ingenting av detta är pga. vikt för mig. Utan helt ärligt, så är det för min IBS mage som mådde så dåligt efter jul. All socker, mat och dryck gjorde min mage så svullen. Behöver lite detox för att må bra igen! Uppmanar till er att också gå efter ett januari-löfte, oavsett om det gått en vecka.


Gillar

Kommentarer

mathildahogbergs
mathildahogbergs,
elinskoglund
elinskoglund ,
moasiim
moasiim,
Låter som förnutftiga mål! Mina för Januari är att promenera minst 10min/dag & undvika sötsaker!
nouw.com/moasiim
elinskoglund
elinskoglund ,
Underbart. Lycka till 😃
nouw.com/elinskoglund
Anneli,
Grattis till nya lägenheten! Vad otroligt spännande. Jag har också slutat med socker och alkohol, och så har jag köpstopp hela 2020 på allt utom mat och förbrukningsvaror!
Mvh, Anneli
theswedishlakehouse.blogspot.se/
elinskoglund
elinskoglund ,
majanilssonlundstrom
majanilssonlundstrom,
Vad kul! Jag har själv en sockerfri månad just nu <3
nouw.com/majanilssonlundstrom
elinskoglund
elinskoglund ,
ElidaPalm
ElidaPalm,
elinskoglund
elinskoglund ,
rebeccamarielle
rebeccamarielle,
Så grymt bra för mentaliteten att göra sånna här löften!
nouw.com/rebeccamarielle
elinskoglund
elinskoglund ,
Visst!!! håller helt med dig. man stärker sig själv!
nouw.com/elinskoglund
StarOfUsA
StarOfUsA,
Eftersom jag är gravid är det inga problem att vara utan alkohol men sockret är omöjligt 😂😂🙈
nouw.com/starofusa
elinskoglund
elinskoglund ,
Haha ja det förstår jag. När jag någon gång blir gravid ska inte jag ha några förbud 😃
nouw.com/elinskoglund
F
,
Tänk på att det är mycket gömt socker i många livsmedel så kolla alltid ingridienser och 'sockerarter' på näringslistan, ska helst vara under 10g men helst närmare 0 om du vill komma bort från socker helt. Mjölk innehåller en del socker och även frukter, så försök begränsa dig till 2-3 frukter per dag 😊
elinskoglund
elinskoglund ,
Hej! Tack för tips. Men jag håller mig borta ifrån det "givna" sockret, som i godis läsk bakelser osv osv. Så inte hardcore sockerförbud deluxe!
nouw.com/elinskoglund
charlottahagg
charlottahagg,
Min mage har också varit sjukt svullen efter julen så jag hoppar också på januarilöftena! 😃
nouw.com/charlottahagg
elinskoglund
elinskoglund ,
Woho, grymt ju! <3
nouw.com/elinskoglund
artist
artist,
Jag började med en dag i veckan för sötsaker i höstas. Det hade börjat gå på rutin, men under Jul och Nyår har det förfallit. Så nu är det nya tag i Januari! Ska komma igång med träningen igen också då även den förfallit. Alkohol har jag inte druckit på två år med undantag för förra Nyårsafton.
nouw.com/artist