Jag har aldrig tidigare älskat någon som jag älskar honom

En text jag skrev våren 2019 när jag var nykär i min kille. Fin var den tyckte jag och kände för att dela med mig.

Jag satt på vår nya heltäckningsmatta i sovrummet. Han hade renoverat sin lägenhet bara för att jag skulle känna mig mer hemma. Någon vecka tidigare hade vi gått tillsammans till mattbutiken och jag hade fått känna på ett tiotal prover. Vilken matta ville jag sätta min fötter mot varje morgon. Det var denna jag ville ha. Den var beige och mjuk som bomull. När jag kom hem från jobbet la jag mig ofta på heltäckningsmattan. Det fanns något filosofiskt med att ligga där på golvet och blicka upp mot vårt vackra tak. Dörren låstes upp och där stod han med en flaska vin. Han sa att ikväll är det dags att reda ut dina åskmoln. Han kallade mina hjärnspöken för det, åskmoln. För jag hade en tendens till att trycka undan mina problem och bara försöka gå vidare. De där åskmolnen tog min energi och han hade satt upp ett mission för sig själv - att göra mig lätt igen. Att få bort allt som tynger mig på morgonen när jag vaknar.

Han öppnade vinflaskan och de följande timmarna gick ut på att han hjälpte mig att komma fram till lösningar på hur problemen, bråken och besvikelserna skulle försvinna. Plötsligt förstod jag på något vis, att jag inte längre var ensam. Han tog bort tyngden ifrån mina axlar den kvällen och jag minns hur han sa att vi ska ta oss igenom detta tillsammans. Tillsammans. Förstår ni hur fint det är. För ett förhållande är ju exakt det. Att rensa åskmoln över en flaska vin en regnig torsdagskväll.

Jag har aldrig tidigare älskat någon som jag älskar honom. Jag älskar honom så jävla mycket för exakt allt det han är och allt det han gör. Jag älskar honom så jävla mycket för hans hjärta. För hans kärlek till mig.

Mina vänner frågar ofta, hur jag kan känna sådan tillit och ingen svartsjuka. För jag vet att varken han eller jag skulle någonsin kunna uppleva det vi har tillsammans med någon annan. Det är han och jag och det finns inget annat. I min värld är det omöjligt. Jag vill inte ens börja analysera hur det skulle kunna bli om vi skulle göra slut. För det finns inte i min värld.


Gillar