jag är trött på alla kassa preventivmedel

Okej dags att skriva av mig lite kring ett otroligt viktigt ämne, nämligen preventivmedel. Ämnet känns som en enda stor djungel. Det som funkar på den ena, funkar inte på den andra. Alla säger olika och alla upplever olika. När jag var 16 så började jag med p-piller Neovletta. Hade dom i 1 år ungefär och slutade då jag blev otroligt uppsvälld och fick enorma humörsvängningar. När jag kollar tillbaks på bilder så gapar jag, det ser inte ut som jag! Började sedan med Zoely men slutade rätt så snabbt med det också då biverkningarna var ungefär desamma.

Så galet att dessa bröst vart mina haha!

Fick höra om hormonspiral, som hade väldigt lite hormoner och man slapp ta tabletter och den höll i 5 år. Lät som magi i min öron. Nja, magi kan man inte riktigt kalla den spiralen. Värsta stunden i mitt liv när den sattes in (OTROLIG smärta, förlåt om jag skrämmer er, alla upplever det inte så). 3 månader var fyllda utav hemska biverkningar men det la sig sedan och hade 2 rätt så bra år. Uppsvullnaden försvann och mitt humör var som vanligt. Fick ta ut den för några veckor sedan då jag fick tillbaks hemska smärtor i buken, pga den. Det värsta var att jag var okej med smärtan som spiralen orsakade, för det var så inmatat i mig att om jag slutar med den så måste jag börja med p-piller igen och få tillbaks viktuppgången och dom otroligt humörsvängningar. Men min barnmorska övertalade mig att ta ut den ändå och börja med något annat.

Detta är mitt vanliga jag, stor skillnad. Är mycket mer bekväm i detta och det är inte alls härlig att känna sig uppblåst hela tiden, det kan jag lova er. Men det värsta av allt var hur hormonerna påverkade mitt psykiska välmående.

Fick p-ring rekommenderat men kände redan nu, efter 2 veckor, att samma slags biverkningar kommer som efter mina p-piller perioder. Gaaah, jag blir galen! Detta tar alldeles för mycket energi och kraft. Så nu har jag bestämt mig för att sluta. Jag ORKAR inte mer! Jag orkar inte stå ut med hemska biverkningar bara för att man måste. Sedan jag började med p-ring har jag haft grov ångest. Jag lider av ångest men detta nådde toppen, det har kanske vart de 2 värsta veckorna i mitt liv. Sömnlöshet, grubblande och livsglädjen har vart som bortblåst.

Det känns inte alls bra för min lilla kropp att proppa i sig så mycket hormoner. Så nu vänder jag mig till er, vad har ni för erfarenheter? Jag tycker det är så viktigt att SLUTA med preventivmedlet om biverkningarna påverkar dig mycket. Det är inte värt det. Alltså fuck preventivmedel med hormoner, så mycket skit det orsakat i mitt liv.

Gillar

Kommentarer