jag är trött på alla kassa preventivmedel

Okej dags att skriva av mig lite kring ett otroligt viktigt ämne, nämligen preventivmedel. Ämnet känns som en enda stor djungel. Det som funkar på den ena, funkar inte på den andra. Alla säger olika och alla upplever olika. När jag var 16 så började jag med p-piller Neovletta. Hade dom i 1 år ungefär och slutade då jag blev otroligt uppsvälld och fick enorma humörsvängningar. När jag kollar tillbaks på bilder så gapar jag, det ser inte ut som jag! Började sedan med Zoely men slutade rätt så snabbt med det också då biverkningarna var ungefär desamma.

Så galet att dessa bröst vart mina haha!

Fick höra om hormonspiral, som hade väldigt lite hormoner och man slapp ta tabletter och den höll i 5 år. Lät som magi i min öron. Nja, magi kan man inte riktigt kalla den spiralen. Värsta stunden i mitt liv när den sattes in (OTROLIG smärta, förlåt om jag skrämmer er, alla upplever det inte så). 3 månader var fyllda utav hemska biverkningar men det la sig sedan och hade 2 rätt så bra år. Uppsvullnaden försvann och mitt humör var som vanligt. Fick ta ut den för några veckor sedan då jag fick tillbaks hemska smärtor i buken, pga den. Det värsta var att jag var okej med smärtan som spiralen orsakade, för det var så inmatat i mig att om jag slutar med den så måste jag börja med p-piller igen och få tillbaks viktuppgången och dom otroligt humörsvängningar. Men min barnmorska övertalade mig att ta ut den ändå och börja med något annat.

Detta är mitt vanliga jag, stor skillnad. Är mycket mer bekväm i detta och det är inte alls härlig att känna sig uppblåst hela tiden, det kan jag lova er. Men det värsta av allt var hur hormonerna påverkade mitt psykiska välmående.

Fick p-ring rekommenderat men kände redan nu, efter 2 veckor, att samma slags biverkningar kommer som efter mina p-piller perioder. Gaaah, jag blir galen! Detta tar alldeles för mycket energi och kraft. Så nu har jag bestämt mig för att sluta. Jag ORKAR inte mer! Jag orkar inte stå ut med hemska biverkningar bara för att man måste. Sedan jag började med p-ring har jag haft grov ångest. Jag lider av ångest men detta nådde toppen, det har kanske vart de 2 värsta veckorna i mitt liv. Sömnlöshet, grubblande och livsglädjen har vart som bortblåst.

Det känns inte alls bra för min lilla kropp att proppa i sig så mycket hormoner. Så nu vänder jag mig till er, vad har ni för erfarenheter? Jag tycker det är så viktigt att SLUTA med preventivmedlet om biverkningarna påverkar dig mycket. Det är inte värt det. Alltså fuck preventivmedel med hormoner, så mycket skit det orsakat i mitt liv.

Gillar

Kommentarer

stylist,
natural cycles är mitt tips 😊
marianas.se
elinskoglund
elinskoglund ,
Ska testa tror jag!
nouw.com/elinskoglund
sagasatero3
,
Känner exakt samma som dig! Har hört en del om natural cycles och det verkar ju skitbra, men frågan är hur säkert det är? Vad tänker du om det? Eller vad känner du att det finns för alternativ liksom, för just nu känns det som att inget är bra... Tack på förhand för svar och för en superbra blogg, du är grym <3
elinskoglund
elinskoglund ,
Ja, hur säkert är det? Kanske värt att testa på!! Tack söta du, kram!
nouw.com/elinskoglund
dearhanna
dearhanna,
Jag håller med! Åt olika sorters p-piller i typ 5 år men slutade i våras. Nu har jag massa efterbiverkningar i form av riktigt dålig hy i ansiktet (för att vara jag) men hellre det för de går ju över så småningom.. Hellre kondom och att man mår bra än tvärtom!
nouw.com/dearhanna
elinskoglund
elinskoglund ,
Exakt, bättre att må bra! Kram
nouw.com/elinskoglund
patriciaa_m
,
Jag tog ganska nyligen ut min kopparspiral som jag hade i lite mer än ett år. Inga hormoner - superbra, då jag absolut inte tänker proppa i mig mer hormoner (också käkat p-piller). Fick, precis som du beskriver, smärtor i buken av den och kände mig ganska uppblåst på sista tiden... Samt ingen sexlust what so ever, så bestämde mig för att ta ut den. Var lite rädd för det först, men det kändes knappt och det tog bara någon sekund. Idag är det kondom eller inget som gäller, och har till min stora förvåning, varit fruktansvärt duktig med det. Mår så jävla bra!
elinskoglund
elinskoglund ,
Tack för att du delar med dig! Är inte alls sugen på en kopparspiral alltså! Verkar också rätt kasst... Orkar inte stå ut med mer smärta pga preventivmedel!!
nouw.com/elinskoglund
kajsasven
kajsasven,
Hej fina Elin! Jag hade samma problem som du. Har provat mig fram för att hitta något både jag och min kropp mår bra av. Har haft både olika p-piller och p-ring, men nu har jag hittat det ultimata; p-stav. Har haft det i fyra år nu, och det är fan ta mig det bästa. Den bara sitter där, i armen. Du varken känner eller märker av den. Slipper hålla koll på piller och sånt. Har inte haft några biverkningar alls. Rekommenderar verkligen detta! Kram
nouw.com/kajsasven
rebeccans
rebeccans,
Spiral har jag hört att man bara bör sätta in om man har fött barn så det kanske inte är ett så bra alternativ till unga tjejer! Jag började med ett p-piller som heter Jasmine 28 när jag var 16. Jag fick det i samband med ett besök på en hudläkarmottagning då jag hade grov acne och dessa skulle hjälpa väldigt mycket tillsammans med penicillinet. Sedan jag började har jag aldrig haft en enda biverkning och jag är dessutom helt acnefri sedan 4 år tillbaka. Har för övrigt hört så mycket bra om dessa piller. Läs lite om dem!
nouw.com/rebeccans
rebeccans
rebeccans,
yasmin 28 heter dem förresten!
nouw.com/rebeccans
Guest
,
Åh vad jag känner igen dig i det du skriver! Jag har testat 2 olika p-piller under 2 års tid, men blev som du så uppblåst och svullen i kroppen. Gick upp ca 8 kg och mina bröst blev enorma haha. Men för en månad sen satte jag i spiralen jaydess och trivs faktiskt väldigt bra! Ja det gjorde ont att sätta in den men det känns värt i efterhand. Känns som alla hormoner har runnit av mig och att jag är mig själv nu! Hoppas du hittar något som funkar, bra inlägg! Kram 😊
amandamaria
amandamaria,
Åh vad tråkigt, jag är lyckligt lottad när jag läser om sånt hära.. då allting funkar ganska bra på mig!
nouw.com/amandamaria
mega3vligt
,
Jag käkar mini piller och de funkar jättebra för mig de är inte lika mycket hormoner i dom som det är i vanliga p-piller enda negativa är att man inte kan skjuta upp mensen
anonym
,
Kopparspiral! Inga hormoner alls! 😊