interior

Mitt sug efter lägenhet och att inreda är just nu brutal - jag vill hemifrån! Jag vill ha det exakt såhär, vitt, stora mattor, växter, tavlor och luftiga ytor. ÅH!

Hur gör man för att ta steget? Någon som har flyttat hemifrån? Tips? Hade vart så intressant om ni ville dela med er!

Gillar

Kommentarer

Mariinos
Mariinos,
Hoppas du får en bra lördagskväll! 😊
Kika gärna in på min blogg och lämna en kommentar, kram <3
nouw.com/mariinos
joseefiinb,
så fin inspo!!
www.joseefiinb.devote.se
dearhanna
dearhanna,
Åh, det är underbart att flytta! Jag drömmer också om sekelskites och vitt, ljust och dyr inredning, haha. Tyvärr är det ju inte så verkligheten ser ut för de flesta första gången man flyttar. Det är sjukt svårt att hitta lägenhet och de flesta lägenheter är det ju flera års kö på. Vi hittade en via kontakter som ligger i Lunden, den är verkligen perfekt med tanke på att den har golvvärme, högt i tak, diskmaskin etc. Sånt som man inte räknade med i sin första lägenhet. Men å andra sidan är den mer funkis och "killig" än vad jag drömt om. Dock är det ju en lägenhet, den är MIN (eller ja, vi hyr den men ändå) och det är en bra början. Då märker man vad man vill prioritera sedan när man väl köper en, vad som blir viktigt och oviktigt och så får man göra lite inredningsmissar och testa, för det är ändå inte något långsiktigt. Mitt tips när man väl flyttar är att ha ett välfyllt sparkonto innan, det kostar mycket när man ska köpa allt på en gång. Vi köpte och fick mycket second hand men det är ju mycket roligare att köpa nytt. Och saker som tvättmedel, diskmedel, rengöringsspray, glödlampor,
nouw.com/dearhanna
elinskoglund
elinskoglund ,
Nej, vet såklart att jag inte kan få allt jag vill ha till min första lägenhet, men drömma kan man ju 😉 Och exakt det är DIN lägenhet och bara det är ju något fantastiskt. Kram!
nouw.com/elinskoglund
dearhanna
dearhanna,
handdukar, tavlor etc kostar ju. Sen ska man ah hemförsäkring, personförsäkring, el-abonnemang, tv-avgift etc etc. Det plockar på snabbt. Vi har ett gemensamt ica-konto där vi sätter över matpengar vid varje löning också, då behöver man aldrig tjafsa om vem som betalade mat senast och man har gemensam koll, och varsitt kort så båda kan betala med samma konto. Det är nog vårt bästa flytta ihop-tips. Och när man väl bor tillsammans sedan så är det ju annorlunda än när man bara träffades "planerat". Då får man stå ut med att man kanske stör sig lite mer på varandra och får hitta lösningar som fungerar. Man får ju mycket mindre ensamtid än vad man hade förut. Vi har vissa ansvarsområden hemma (vilken kanske låter oromantiskt men är grymt), typ diskmaskin, städa toa, dammsugning och sånt, så att man aldrig behöver hålla koll på allt och inte behöver tjafsa över det. Haha det blev långt detta... Det är verkligen fantastiskt att flytta, framförallt att flytta ihop med sin bästa, men de tär också mycket att tänka på. Det är viktigt att tänka tillsammans så att man har samma tankar och förväntningar om man är två som ska flytta. Eller att man gör det själv. Och att man inte har för höga förväntningar. Ibland är det sämst att gå och handla för att det är tomt i kylskåpet, man blir arg på sig själv när man måste spendera en fredagkväll i tvättrummet för att det var den enda tiden som fanns ledig etc etc. Men när allt klaffar där är det bara att köra på tycker jag! Det är en fantastisk känsla att vara vuxen på riktigt, att ta hand om sig själv och att få en mer vuxen relation med sin familj. Det är lätt det bästa jag gjort i mitt liv!
nouw.com/dearhanna
elinskoglund
elinskoglund ,
Tack tack tack för alla tips Hanna! =) Hade vart en dröm att få flytta ihop med min pojkvän.
nouw.com/elinskoglund
tovvsans
tovvsans,
åh, alltid drömt om att få ha en fin lägenhet när jag flyttar hemifrån asso *-*
nouw.com/tovvsans
e
,
hyreslägenheter går nog till invandrare i första hand, det kommer ju ca 100 000 till Sverige varje år som ska ha en bostad. Bostadsrätter går bara upp i pris för det är desperation på marknaden. Köpte min lgh år 2011, och den har gått upp 50% i pris sedan dess. Så många ungdomar blir kvar hemma, iaf det som inte har råd till en bostadsrätt..
tes
,
Om du vill ha inspiration till kommande lägenhet så tipsar jag om www.brique.se samt brique_design. Många inredningsfavoriter!
tes
,
brique_design på instagram hehe.
moahakansdotter
moahakansdotter,
Jag flyttade hemifrån med min pojkvän för tre veckor sedan. Jag ville också hemifrån. Dock "följde jag bara med" min partner. Det var han som köpte lägenheten, han som står på lägenheten, men det är ändå vi som bor här. Jag var inte alls rädd, men anledningen till det är för att jag inte var den som var hos banken och bad om lånelöfte, jag som skrev på papperna för lägenheten och så vidare. Det känns i alla fall väldigt bra! Sedan har vi flyttat till en stad som bara ligger 4 mil ifrån min gamla ort. Jag gick även på gymnasiet här så det är en stad som sedan innan känts som "hemma". Alltså ingen skräck med att komma till en ny stad.
nouw.com/moahakansdotter