Frågestund svar del 2

BLOGG / KARRIÄR

Jag undrar vilka andra bloggar du läser?
Jag läser väldigt många bloggar då jag jobbar på en bloggportal och en stor del av mitt jobb handlar om att ha koll på bloggvärlden. Men jag läser dagligen en MASSA på Nouw ska ni veta. @gertrudes, @alicestenlof, @Josefineeriksson, @mlisamuelsson, @pdotter, @joannafingal. Sedan även massa utanför Nouw såsom Michaela Forni, Petra Turngården mfl.

Vad du vill göra om det inte går som du tänkt med din nuvarande karriär?
Bli författare, jobba på en väletablerad tidningsredaktion, mäklare, jobba inom event-branschen eller inom reklam.

Hur ser din drömdag ut?
Fredag, sommar, jobb, middag med människor jag älskar och sedan en såndär utgång där det enda man är fylld utav är lycka.

Vad är du allra lyckligast över precis just nu?
Mitt jobb tror jag, då jag precis blivit heltidsanställd. Känns otroligt roligt att mina chefer verkligen tror på mig =)

Vill du flytta till Stockholm eller är det Göteborg som gäller?
Jag älskar Göteborg men känner att jag borde flytta till Stockholm då det är där jag kommer att lyckas. För det är där dom flesta möjligheterna finns att ta sig uppåt.

Vad vill du göra i framtiden: utbildning, jobb, var vill du bo osv?
Ha en lägenhet i centrala Stockholm, jobba inom mediabranschen, ha en chefsroll och god ekonomi.

TRÄNING / HÄLSA

Saknar du fotbollen?
Emellanåt, älskade det verkligen men jag hade inte fått det att gå ihop i min vardag just nu. Jag kommer i alla fall ihåg att när det gick som bäst i fotbollen var jag som allra lyckligast.

Hur ser din kost ut?
En dag kan se ut såhär: Frukost blir det ägg och havregrynsgröt. Lunch en sallad med kyckling. Mellanmål kvarg + musli. Middag fisk och sallad. Kvällsmat kvarg.

Vad är ditt bästa tips för att komma i form?
Bestäm dig för att tvinga dig till gymmet dom två första veckorna. Det tar ett litet tag att komma igång med träningen efter en lång tids avbrott. Men sedan kommer det att fall sig naturligt. Ha ett schema du följer varje pass, gå inte till gymmet utan att veta vad du ska göra. Satsa på en del av kroppen på varje pass, ex armar, mage eller ben. Sedan ät hälsosam mat men gå absolut inte runt hungrig. Vem vill ens leva ett sådant liv? Träna för att må bra och bli glad.

Nu när du har börjat träna mer och så vad äter du? Har du ändrat din kost nånting? Äter du allt eller utesluter du något?
Jag äter mycket fisk & kyckling, vilket jag även älskar. Knappt något rött kött längre! Sedan äter jag inte pasta eller bröd då jag inte kan göra det med min IBS heller. På helgerna äter jag lite vad jag vill men på veckorna försöker jag käka regelbundet så att jag aldrig blir sådär super hungrig, det är det som leder till småätandet... Jag har verkligen ändrat min kost, innan så brydde jag mig inte alls om min kost. Nu är jag mer medveten om hur viktigt det är att äta rätt för att må bra!

BACKPACKING

Vad använde du för kamera under resan? Tycker du det är värt att ha en dyrare, bättre kamera med sig? Har en gopro och en Olympus e-pl7. Är dock rädd att det ska bli stulet.
Jag hade med mig min Sony RX100 II. Ja det tycker jag är värt om man gillar foton. Jag är jätte glad över hur mycket vackra foton jag tog under resan. Du får vara försiktig, saker kan lätt bli stulna men välj tillfällena då du tar med dig kameran till stranden/middagen.

Stötte ni på några större problem?
Det finns inte så stora problem där, allt går att lösa på plats. Dock viktigt att hålla hårt i passet, blir jobbigt om det blir snott... Men om något skulle bli stulet går du bara till polisen. Om du blir sjuk kan du åka till sjukhuset. Om ni missar en färja tar ni bara nästa.

Tips på sidor för att boka flyg/boende?
Boende fixade vi alltid på plats men annars är booking bra för att kolla upp stället, sedan kan ni bara gå dit och pruta på plats. Flyg kan ni boka via AirAsia eller flygresor.se.

Shoppade du mycket?
Nej typ ingenting förutom bikinisar och några plagg i Singapore. Var inte alls sugen på att shoppa där, vi hade ju en budget att förhålla oss till samt en väska att bära (så jobbigt om den skulle bli för tung).

Något ställe du verkligen rekommenderar/inte rekommenderar?
Sianoukville i Kambodja är skit alltså, åk inte dit... Iaf inte till bar-stranden. Åkte efter 1 dygn haha. Koh Rong däremot utanför Sihanoukville är MAGISKT. Bali är också något jag verkligen rekommenderar.

Tips på något bra att ha med sig som man inte tänker på?
Reselakan, packpåsar, bodylotion, sköna bikinisar (skippa dom med bygel, använde aldrig...) och extra hörlurar.

Bråkade du och Klara någonting under resan?
Nej det gjorde vi faktiskt inte, inte vad jag minns! Vi båda är ganska anpassningsbara och lätta som personer.

Vad hade du med dig för mediciner?
Köpte ju med mig mediciner för över 2000 kr. Var ju verkligen hypokondrisk på den tiden! Ipren, åksjuketabletter, insomningstabletter, mina IBS mediciner, ett par för bakteriefloran i kroppen, sånt om man blir dålig i magen, HUR mycket handsprit som helst... Minns verkligen inte allt men hade en hel neccesär fylld. Använde inte alls mycket då jag kunde släppa min hypokondri där. SKÖNT var det.

Vad är dina planera för framtiden? Vill du resa igen?
Jag vill resa i vår men hittar ingen resekompis ju! Någon som vill dra i 5-6 veckor i vår?

Hade du någon sorts backup för dina bilder?
Hade 2 minneskort men ingen backup. Min blogg fick bli min backup.

Gillar

Kommentarer

Amanda
,
Gud hade verkligen velat åka någon månad till Australien tidigt i vår åååå
Linneasc
Linneasc,
Vad är det för mediciner du tar för din IBS? Receptbelagd? 😊
nouw.com/linneasc
dearhanna
dearhanna,
Älskar sådana här inlägg!
Om det inte vore för att jag pluggar hade jag LÄTT åkt ut i vår. Roadtrip i USA, tågluff i Europa, volontärarbete i Afrika eller chill i Asien. Vilken dröm!
nouw.com/dearhanna
Malin
,
Hej! funderar på att köpa ett par uggs slippers, den modellen du har i dina bruna uggs.. men är osäker på storleken, skulle du rekommendera att man köper en storlek större eller sin vanliga? 😊 Tack!
FilippaEngberg
FilippaEngberg,
tack för din kommentar kolla gärna in min blogg igen
nouw.com/filippaengberg
idajosefin
idajosefin,
Du är såååå vacker!
nouw.com/idajosefin
cmeh
cmeh,
Elin vi åker!
nouw.com/cmeh
Malin
,
Kan inte du tipsa om snygga vinterjackor? 😊😊