En helg på västkusten


I torsdag tog jag bilen från Stockholm till Hälleviksstrand, där min familj har ett landställe. Det är verkligen min favoritplats här på jorden. Jag hade inte träffat min familj sedan i vintras på grund av pandemin. Jag har saknat de så otroligt mycket.

När jag kom fram på kvällen efter 6 h bilfärd så åt vi en middag och spelade sällskapsspel. Jag var riktigt trött som man blir efter att köra så långt, så jag gick och la mig i tid.På fredagen fyllde min kära pappa 55 år och det var delvis därför jag åkte hem. Egentligen skulle vi varit i Palma och firat hans födelsedag. Han hade bjudit med hela familjen inklusive Max. Biljetter var bokade och hus var hyrt. Men allt ställdes givetvis in.

Men vi gjorde det bästa av situationen - genom att samla hela familjen på landet. Tyvärr kunde inte Max följa med på grund av mycket jobb här i Stockholm.

Det var riktigt blåsigt i fredags och molnigt. Men ändå var det närmre 30 grader, så galet varmt.Vi åt middag på "Strana" en ny restaurang i Hälleviksstrand. Min syster jobbar där i sommar. Vi alla blev otroligt överraskade av både maten och miljön. Det känns som att kliva in i en restaurang i Tulum blandat med Västkusten. Riktigt härligt och vi har saknat en bättre restaurang i området.

Till efterrätt så drack vi goda drinkar.Jag fick lära mig att Hugo är en känd drink. Dock första gången jag drack den och mums så god! Tips att beställa den om den finns på menyn.Vi firade även min bror som tog examen efter 5 och 1/2 års studier. Nu har han en master inom maskiningenjör. Jag kan inte hela hans utbildning men det jag vet är att jag är sjukt stolt över honom. Han har alltid varit såååå smart och att han har en såhär grym utbildning är imponerande. Det är hans förtjänst att jag ens klarade matten i skolan haha. Jag är ju inget fan av matte men han satt alltid och hjälpte mig med läxorna.Min syster hade bokat det bästa bordet tills oss. Nästa gång vill jag dock sitta utomhus. Jag kommer gå hit så många gånger i sommar känner jag.Sedan promenerade vi hem igen och spelade "när då då" som är mitt favoritspel. Fick det i julklapp av min bror och tycker det är väldigt roligt.Det blev lördag och vädret var sådär hela dagen. Men fortfarande väldigt varmt. På kvällen grillade vi och åt middag på altanen. Här ser ni mina fantastiska föräldrar.Fläskfilé, pommes, sallad & bea. Bästa rätten på sommaren.Mina goa syskon!I söndags var det strålande sol så då tog jag, Olivia och Selma båten ut till en ö. Vi badade massa, solade och lyssnade poddar. Hade lyckorus prick hela dagen.Det var mycket maneter i havet men vi hittade ett ställe där det var lugnt. Så där badade vi 4 gånger under dagen. Det är typ 15 grader i vattnet men jag tyckte det var skönt ändå.Selma & Olivia <3På kvällen myste vi hemma, åt middag och spelade spel såklart haha.I måndags så åkte vi ut med båten typ 2 timmar, innan jag tog bilen tillbaks till Stockholm. Det kändes rätt tungt att åka därifrån men jag behövde åka tillbaks till Stockholm för att lämna bilen till Max. Samt att Klara fyller år idag (tisdag) så vi ska fira henne ikväll.

Men efter midsommar kommer jag att åka tillbaks för att stanna ett par veckor. Jag har haft en helt otrolig helg och gud vad jag behövde detta miljöombyte. Jag hade haft halvt panik i vår lägenhet senaste tiden och känt 0 inspiration. Men nu är jag tillbas på banan igen!
Gillar

Kommentarer

Mia,
Så underbara sommarbilder!
whitepouch.co.uk/
oliviamalm
oliviamalm ,
Åh vad härligt att komma iväg! Vill också åka på en roadtrip 😊
nouw.com/oliviamalm
elllensvensson
elllensvensson,
Älskar västkusten på sommaren 😍
nouw.com/elllensvensson
Linn
,
Åh ser alldeles fantastiskt ut!!🤩 Vart är din fina gröna kjol och den vita toppen ifrån?
wille
,
riktigt fin familj där asså