ebola och snytpapper

Foto: Mikaela Watsfeldt

Efter en hemsk dag med mycket alvedon, snytpapper och halstabletter är det snart middag. Är fortfarande bitter över att mina kvällsplaner är inställda och att jag istället ligger hemma. Ser ingen som helst njutning i detta... Men under dagen har jag läst på mycket om Ebola och har blivit ännu mer insatt i sjukdomen. Det är så jävla läskigt att en sjukdom kan spridas som denna gör, via beröring. Vid årsskiftet beräknas det att 1,4 miljoner människor kommer vara döda (update kollade upp detta och denna siffra kan knappast stämma... Men tyckte jag hörde det på nyheterna). 

Snälla hitta ett botemedel! Jag håller alla tummar och skänker även pengar till detta. 

Men påtal om något lite lättare. Ikväll kommer idol och självklart hejar jag på Josefine som bor här i mitt område. Hon är så duktig! Vote! 

Gillar

Kommentarer

SwedenGoesToUni
SwedenGoesToUni,
1,4 MILJONER?!?!!?
nouw.com/swedengoestouni
Louiseberghh
Louiseberghh,
nja det är inte riktigt via beröring, det är via vätskor det smittar om man kommer i kontakt med en smittad. Så egentligen kan det smitta bara genom att man pratar med någon som är smittad och det kommer andningsdroppar. Men som jag fattat det som så måste personen vara riktigt insjuknad för det skulle smitta via andingsdroppar utan det är störst risk när det handlar om kontakt med blod typ öppna sår, snor, saliv och så vidare som jag fattat det av allt som skrivits och rapporterats, har aldrig läst eller hört något om enbart beröring så det behöver man nog inte oroa sig allt för mycket för :)
nouw.com/louiseberghh