DIY: Träpanel


Det är så roligt att jag har fått mycket komplimanger angående vår träpanel i lägenheten. Flera av er har inspirerats och vill göra något liknande hemma hos er. Eftersom att vi har gjort detta själva (dock haft en platssättare som satt dit dem, för vi är lite lata) så tänkte jag nu äntligen göra ett inlägg om hur vi har gjort.Vi valde att göra denna vägg svängd, för att det skulle hända något här och inte bara vara en tråkig vägg. Men det är ju inget måste direkt, utan rätt avancerat. Jag vet knappt hur byggarna gjort denna vägg, men det blev otroligt med en rundad vägg.

Till panelen i vardagsrummet har vi köpt ek-lister i en list-butik i Stockholm. Ni får helt enkelt googla er till vart er närmsta butik finns. Just dessa lister är dyra men de är inte alls lika dyra som en "färdig" träpanel. Så detta blev det billigare alternativet, men det är fortfarande inte billigt...

Vi har inte behandlat dessa utan satt upp dem som de är. Vi ska förmodligen behandla dem i efterhand, genom att använda samma färg som till golvet. Det man gör då är att slipa upp ytan och lätt dra med en trasa med färgen.

Sedan har vår duktiga platssättare satt upp dem och skurit så de går hela vägen upp till taket. En spik i varje list. Vi har ett mellanrum på 10mm mellan listerna.Vi har vår vanliga väggfärg bakom listerna, vilket jag var lite tveksam till först. Men det blev väldigt fint för det kommer ett ljus från väggen. Om ni förstår vad jag menar.

Denna vägg är inte klar utan den ska fortsätta längst hela väggen ner till sovrummet och även täcka vår dörr. Dörren kommer då att bli "dold" vilket är en känsla vi vill ha fram.Så kommer vi till badrummet. Här ska vi också klä in lite väggar. Men pengarna för renoveringen tog slut, vi har nått vår budget för längesedan och var därför tvungna att kompromissa. Vilket varken jag eller Max gillar. Så det blev att vi köpte lister i furu och oljade in dem i samma färg som golvet (men detta gjorde vi innan vi satte upp dem) och det blev så bra. Alltså SÅ bra. Nästan så jag ångrar att vi inte gjorde detta även i vardagsrummet, för de kostar bara en bråkdel så mycket.Badrummet började byggarna med idag så det är inte klart - men kunde inte hålla med från att göra detta inlägg. Alltså jag är så nöjd? Och det kommer bli så j*vla snyggt när det är klart! Dessa lister ska alltså dölja dörren in till toa-rummet.Så, det behöver inte vara så svårt som det ser ut att göra dessa. Man behöver bara vara noggrann och mäta rätt. Samt ha samma avstånd mellan varje list.

Men mitt tips är att faktiskt köpa billigare lister som man sedan oljar in. Vi har en oljefärg som heter "Walnut Medium" från Timberex som vi köpt på ABC färg i Stockholm. Då kommer ni att komma undan mycket billigare och resultatet blir typ lika bra, bara någon duktig sätter upp dem.

Att få in naturmaterial i hemmet ger en harmonisk känsla och det är exakt det vi vill åt. Vårt kök är även i ek, så det känns som att man är i naturen här hemma. Jag älskar det!


Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! Det är ju verkligen så sjutk snyggt!! <3
nouw.com/matildaberlin
lindholm
lindholm,
tildablanksvard
tildablanksvard,
Så smart och så snyggt!
nouw.com/tildablanksvard
Julia
,
Tack för ett suveränt inlägg, har väntat på det här. xx
Anna
,
Så snyggt! I din vlogg ser det ut som att badrummet sitter ihop med sovrummet, det är alltså bara toaletten som är avskiljd med en vägg, stämmer det?
elinskoglund
elinskoglund ,
Anna
,
Okej, så snyggt som sagt! Men blir det inte risk för fuktskada då? Och jobbigt om ena personen stiger upp och fixar sig tidigare på morgonen? 🙈
elinskoglund
elinskoglund ,
Allt är tätat i badrummet så det finns inte risk för fuktskada 😊 Och vi har en till WC som man kan fixa sig vid 😊
nouw.com/elinskoglund
Lina
,
Wow! Såå himla fint! Sugen på att göra något liknande i vår hall 😊 Vilket mått är det på listerna? Bredd/djup?
Stina
,
Hej! Så snyggt! Har ni limmat upp dom?
Emelie
,
Hej. vilket mått har ni på listerna?
lindablenner10161015,
Jätte fint! Vet du hur mycket de blev Ingrid per kvadrat ungefär?
Margareta Noyan
,
Hej. Undrar vilken butik i Sthlm ni köpte eklisterna på, och vilken bredd ni valde? Blev fantastiskt snyggt!