DIY: Elementskydd


Nu har vi byggt klart våra egna elementskydd i lägenheten och eftersom att ni älskar DIY-inlägg, får det bli ett sådant nu. Vi kom på designen själva och nu kommer ett steg för steg inlägg.Först så köpte vi MDF-skivor till varje element. Eftersom att rotting är väldigt dyrt (!) så valde vi att inte ha rotting överallt, utan skar istället ut fyrkanter i MDF-skivan. Fyrkanterna följer fönstren, så att det blir en rak linje nedåt.Efter det köpte vi rotting. 60 cm var den på bredden och sedan skar vi ut de så att de blev 40 cm på längden. Så de passade perfekt till våra fyrkanter. Innan vi satte dit dem med häftpistol blötte vi det i badkaret. Detta gör man för att inte riskera att de spricker.Vi satte även dit listor runt fyrkanterna, så att det skulle se lite mer exklusivt ut. Vi målade in det i samma färg som vi har på alla lister i hela lägenheten.Och såhär blev resultatet! Nu fotade jag bara i vardagsrummet, men vi har samma design vid varje element. Bortsett från det i sovrummet, då vi förhoppningsvis ska bygga balkong där inom snar framtid. Så kändes onödigt att göra ett elementskydd där.

Vi hade byggare som gjorde detta åt oss, då vi är lite för lata. Men tror absolut att det enkelt går att göra själv bara man har en såg och lite tålamod.


Gillar

Kommentarer

Sofia
,
Var köpte ni rotting nånstans?
elinskoglund
elinskoglund ,
Det är bara att googla "rotting-väv" 😊
nouw.com/elinskoglund
emiliehelle
emiliehelle,
Wow, så fint!!
nouw.com/emiliehelle
elinskoglund
elinskoglund ,
gokuash,
absoulutely amazing work but we can add wall paintings in it
www.wallskart.com
Ellendelin
Ellendelin ,
Så så så snyggt! Hade känt ett lyckorus varje gång jag såg skydden haha
nouw.com/ellendelin
elinskoglund
elinskoglund ,
Hahaha rolig du är <33 tack!
nouw.com/elinskoglund
hedvigliljeroos
hedvigliljeroos,
Älskar DIY! Så kul att se och så snyggt det blev!!
nouw.com/hedvigliljeroos
elinskoglund
elinskoglund ,
Kul! Tack 😊
nouw.com/elinskoglund
Josefine
,

Hej! Jättefina, vill gärna göra liknande själv och har några frågor 😊 Målade ni direkt på MDF-skivan? Hur fäste ni den mot väggen? Misstänker att den måste vara löstagbar så att man kan justera elementet. Vore superuppskattat med svar!

elinskoglund
elinskoglund ,
Ja, målat direkt. Två lager. Fäst med regel bakom med en skruv. Som vi bara skruvar loss om man ska reglera elementen!
nouw.com/elinskoglund