det stora träningsinlägget

Jäklar i havet, min träningsvärk känns i varenda muskel i kroppen efter bodypump passet. Igår körde jag mitt första pass sedan 21:e december, har ju gått långa promenader men verkligen inte kört slut på mig. Det var SÅ skönt att aktivera kroppen igen men det har även vart skönt med lite vila.

I höstas körde jag ca 5 pass i veckan och gick på en diet anpassad efter mig och mina mål. Jag var väldigt mån om att mitt kostschema skulle göra mig mätt, boosta min träning och att jag skulle gilla maten jag äter. Det skulle även vara anpassat efter mina magproblem, IBS. Jag fick ett otroligt bra schema som jag följde utan problem.

Vad jag kan äta på en dag:
Frukost: Det första målet på dagen är SÅ viktigt för att sätta igång ämnesomsättningen och ha en balans i dina måltider resten av dagen. Förr kunde jag aldrig käka frukost utan kunde dricka ett glas juice, nu måste jag ha frukost för att överleva dagen. Idag äter jag ofta havregrynsgröt toppat med banan + kanel och ett ägg samt ett stort glas med citronvatten till.

Mellanmål: En frukt eller lite osaltade nötter.

Lunch: Husmanskost eller en matig sallad! Jag tycker det är viktigt att äta potatis/ris/quinoa på lunchen för att bygga på med energi. Att aldrig äta kolhydrater kommer dra ner din energi och du kommer inte ta ut dig lika mycket på gymmet på kvällen.

Mellanmål: Finncrisp med keso på.

Middag: Fisk/kyckling + sallad. Till middag kan jag skippa kolhydrater då jag inte behöver den energin så sent på kvällen då jag ändå bara ska sova. Om jag fortfarande är hungrig på kvällen brukar jag äta lite kvarg som mättar magen!

En grym frukost på Urban & Deli i Stockholm.

Sedan finns det dagar då jag verkligen struntar i allt som har med nyttig kost att göra. Men det gör inte mig så mycket. Jag äter godis och chips på helgerna. Dricker läsk. Går ut och festar. Äter på natten och dagen efter kan jag äta en kebab. Yes, inte så "hälsosamt" men jag bryr mig verkligen inte om det. Jag är bara ung en gång och det är såhär jag vill leva livet. Jag älskar mitt liv! Om jag vill gå ut på helgen så ska jag kunna göra det utan att behöva tänka på min kost och träning. Bara för att man tränar behöver man inte göra det 100% om man inte vill. Jag tror många har svårt att komma igång med träningen just för att dom tänker "Nu måste jag ge allt eller inget". Men det är inte så det måste fungera! Om du vill unna dig GÖR det utan att få ångest. Jag tror inte på strikta dieter och hetsträning, jag tror på att skapa en vardag man kan tänka sig att leva i många år. 

När Miranda hjälpte mig att komma igång med träningen anpassade hon mitt schema efter hur jag vill leva mitt liv och det älskar jag med henne som PT. Det finns faktiskt inga rätt eller fel. 

Gillar

Kommentarer