Det går att byta hundförsäkring!

Inlägg skrivs i samarbete med Selmas hundförsäkring - ManyPets.


När jag skaffade Selma så var jag en väldigt oerfaren hundägare. Jag googlade till mig det mesta. Vilket foder hon skulle äta, hur mycket motion hon skulle få & hur man lärde henne olika tricks. Men det viktigaste av allt - vilket försäkring jag skulle välja åt henne - la jag ingen stor värdering i. Det var som att jag litade blint på den försäkring jag sett på flest reklamer på tv. Jag valde en av jättarna, det största paketet så att hon skulle vara så skyddad som möjligt. Trodde jag...

När hon var 1 år så fick jag första gången besöka en veterinär akut för att hon spydde blod och blev allt sämre & sämre. Hon fick ta blodprov och göra ett ultraljud. Det visade inget så vi fick vända hem igen med en sjuk hund och en räkning på 10 000 kr. Ja, jag fick lägga ut alla pengar själv och fick sedan återbetalning på ca 5000 kr av försäkringsbolaget 4 månader senare. Minns att jag reflekterade över att jag behövde ligga ute med pengarna själv så länge samt att det största paketet inte ens täckte mer än 50% av veterinärbesöket. Vad händer om hon i framtiden behöver göra en operation? Det kan ju kosta upp mot 60-100 000 kr.

När jag gick ifrån veterinären den dagen hade jag ångest. Det säger väl sig självt - tusenlappar bort & Selma var fortfarande dålig. Jag tog saken i egna händer. Gick till en djuraffär och bytte foder, några månader senare var hon bra igen. Matallergi.

Men efter det besöket hos veterinären förstod jag hundägare som faktiskt undviker att gå till veterinären för problem med sin hund till en början. Då det kan bli otroligt dyrt, om man inte har rätt försäkring. Jag var rädd över att Selma skulle bli sjuk igen och förstod att det ska inte behöva vara såhär och när min årspremie återigen höjdes så valde jag att nu får det vara NOG. Jag byter! Jag byter försäkringsbolag åt Selma!Jag körde en frågestund på min Instagram om tips på försäkringsbolag för hund. Det var väldigt blandat men jag fastnade speciellt för ett - Bought By Many som numera heter ManyPets. Det är ett modernt försäkringsbolag som specialiserade sig på just Hund & Katt. Om ni söker på försäkringsbolag i Sverige så är det just ManyPets som har den högst rankade hundförsäkringen enligt Konsumenternas försäkringsbyrå. Omdömena är otroliga och jag har ALDRIG läst något negativt om dem. Så, jag valde det försäkringsbolaget åt Selma. Så otroligt nöjd REDAN. Känner mig trygg och lugn. Kommer aldrig mer behöva tänka på detta. Utan jag bara vet i hela min kropp att detta är den absolut bästa hundförsäkringen jag kunde valt.

Det jag föll extra för var att man kunde välja ett paket med 0 kr i självrisk. Det är det enda försäkringsbolaget i Sverige som erbjuder det till sina kunder! Det betyder alltså att jag kan noja HUR mycket jag vill. Jag behöver aldrig mer oroa mig över att gå till veterinären. Det känns som en sådan befrielse.

- ManyPets erbjuder den högsta veterinärkostnaden i Sverige, 140 000 kr.

- Direktreglering hos veterinären (du behöver inte ligga ute med pengarna utan att löses direkt).

- En fast självrisk från 0 kr per år (och man betalar endast en fast självrisk/år).

- Alla har rätt till veterinärvård oavsett ålder, ras eller kön. Så är det INTE hos alla försäkringsbolag kan jag lova er! Oftast så behöver du betala mer om du har en blandras...

- De kan ta tidigare besvär om du byter från ett annat försäkringsbolag. Ring & prata med deras kundservice!

- Tydliga & lättläst villkor. Det är text som en 11 åring ska kunna förstå. Dvs, man känner att ManyPets alltid finns där för en och inte försöker föra en bakom ljuset.


En kille som jobbar på ManyPets såg att jag hade signat upp med dem och då mailade han mig. Han frågade om deras kontaktperson för sociala medier fick ringa mig. Vilket hon gjorde och vi pratade länge med varandra. Vi båda kände att om vi teamar upp kan det bli det mest genuina samarbete man kan ha på sociala medier. Så nu är jag och Selma ManyPets nya ambassadörer. Eller ok, Selma får den credden.

Sååå otroligt glad över detta samarbete & jag vill också klargöra att jag betalar för min försäkring varje månad - exakt samma pris som för alla andra. Och att jag signade upp med ManyPets innan de ens kontaktade mig för ett samarbete.

Är övertygad om att det inte finns någon försäkring som kan mäta sig med ManyPets. Rekommenderar er till att gå in på ManyPets hemsida och läsa om deras villkor, recensioner och vilka paket man kan välja till sitt djur. Jag valde det största paketet med 0 kr i självrisk och 15% rörligt.

Och vill återigen säga - låt er inte påverkas av skrämselpropagandan att man inte kan byta försäkring (det fick jag höra många gånger på Instagram). MEN, det är fel! Det kan man! I alla fall till ManyPets, då de tar tidigare skador.

Så - är du missnöjd. Byt. När din hund väl är dålig så ska du kunna åka in till veterinären och känna dig trygg, med att du har ett försäkringsbolag som backar dig i alla fall. Klicka här för att komma till ManyPets hemsida.Som hundägare ska hunden alltid komma i första hand. Om din hund inte mår bra ska du inte vänta med att åka till veterinären, för att du är rädd över vad fakturan ska hamna på. Välj ett tryggt försäkringsbolag, som ManyPets!


Gillar

Kommentarer

becciiiisen
becciiiisen,

Hej! Har kollat på Many pets och det står på deras hemsida att de bara täcker 7000 för tidigare skador? O.o Har funderat på att byta men har en hund med artros och matallergi så 7000 per år täcker absolut ingenting så har inte velat/vågat byta. Men stämmer inte detta? Eftersom de nu säger att de täcker tidigare skador? Till fullt belopp då? 😊 Annars verkar many pets riktigt bra!

nouw.com/becciiiisen
elinskoglund
elinskoglund ,

Hej! Min rekommendation är att ringa till ManyPets kundservice & prata med dem. Det är supertrevliga!!

nouw.com/elinskoglund
Hanna
,

Åh vilket bra inlägg. Har länge varit missnöjd med min hundförsäkring och hade aldrig hört om ManyPets innan, men nu är jag såld! Tack för bra samarbete Elin 😊

elinskoglund
elinskoglund ,

Vad roligt!! Du kommer inte att bli missnöjd 😊

nouw.com/elinskoglund
Hanna
,

Åh vilket bra inlägg. Har länge varit missnöjd med min hundförsäkring och hade aldrig hört om ManyPets innan, men nu är jag såld! Tack för bra samarbete Elin 😊

jossan
,

Tack för detta inlägg min kompis som precis har skaffat en golden valde också detta bolag hon läste bra info om bolaget på

https://www.billig-hundförsäkring.se. Hon har haft dom i ett halvår och har som tur är inte besökt veterinären ännu men har testat First vet tjänsten. MVH Jossan (kanske blivande hundägare):)

jossan
,

Tack för ett bra inlägg min kompis som precis har skaffat en Golden valde också detta bolag efter att ha läst info på https://www.billig-hundförsäkring.se där hittade hon även en del tips på vad man ska tänka på som nybliven hundägare. MVH Jossan Snart hundägare 😊