det bästa julklappstipset

Den 25 april 2015 slog den första stora jordbävningen till i hela Nepal och sedan den dagen har befolkningen i landet levt ett mardrömsår. Efter över 100 efterskalv samt ett nytt jordskalv så kämpar dessa människor idag för att bygga upp sina bostäder, arbetsplatser och skolor som föll som korthus. Barn riskerar att hamna i en ännu mer utsatt situation än vad många redan var innan katastrofen. På grund av att skolor raserat eller att ha förlorat sina föräldrar blir prostitution ett sätt att försöka överleva den hårda vardagen.

En av mina bästa vänner Karin befann sig i Nepal när helvetet brakade lös och hon hade änglavakt. Kommer ni ihåg att jag skrev om detta då och tipsade er om att skänka pengar? Karin har sett med sina egna ögon vilken katastrofal situation dessa människor befinner sig i. Under hennes tid där fick hon nära kontakt med ett barnhemmet Moonlight Children´s home, som idag har svårt att få ekonomin att gå ihop till de 22 flickorna de tar hand om. Barnhemmet har skapat sin egen almanacka med underbara bilder som jag nu säljer åt deras vägnar. Almanackorna finns som väggalmanacka för 100 kr.

Huvudsyftet på Moonlight Children´s home är att ge flickorna ett hem där de kan få mat så dom blir mätta, en bostad, trygghet, god hygien och hälsa. De ger även flickorna möjlighet till skolgång och de syftar till att stärka deras självförtroende för att de ska bli självständiga kvinnor i framtiden. Genom att köpa en almanacka är du med och bidrar till en bättre framtid för dessa flickor! Och hur fint är inte det?

Om du är intresserad av att köpa en almanacka maila till: kaarin.lof@live.com. Skriv då antal och om du vill ha den skickad via post så skriv till vilken adress. Det går bra att betala med swisha eller via bankkonto (Meddelar kontonummret via mail) Om ni har frågor eller funderingar går det bra att höra av sig till Karin på 0709732976 .

Det är SÅ viktigt att vi hjälper varandra i dessa krissituationer och jag själv har beställt en almanacka. Gör det ni också! Det blir en alldeles perfekt julklapp till någon du tycker om... Kram på er.

Gillar

Kommentarer