Den mindre fina sidan...

... Av backpacking livet är helt klart hur man bor, om man lever efter budget som vi gör. Jag och Klara bodde billigt och simpelt på Koh Tao men det var ändå helt okej. Sedan när vi åkte till Bangkok och Siem Reap bodde vi väldigt bra och lyxade till det för oss. När vi kom till Koh Rong märkte vi att det var extremt dyrt med boende och det finns inte alls mycket att välja på. De flesta boendena delar toaletter och de flesta boendena har håliga väggar. Vi blev så frustrerade för vi hade vant oss att ha det lite lyxigare. Men man vänjer sig vid det smutsiga också tillslut, tro det eller ej. Men utan min lakansovsäck vet jag inte hur jag hade klarat detta. Där i kan jag sova tryggt.

Det boendet ni ser på bilden är lyxigt jämfört med det vi bytt till nu. Det vi bor i nu har plankor som väggar och våra kambodjanska "grannar" som har typ en uteplats utanför vår vägg älskar att ha fest, med väldigt väldigt hög musik. Vi sover med öronproppar och som med allt annat - man vänjer sig även med att sova med massa ljud runtomkring sig.

Det rummet på bilden betalade vi 30 dollar per natt för (15 per person) och nu betalar vi 20 dollar (10 per person). Man kan få ett rum för 12 dollar också MEN vi vill ha ett eget "badrum" och slippa dela så vi fick lägga lite mer.

Ibland älskar jag att leva efter budget då man kan spara in så otroligt mycket pengar och det blir en utmaning. Utan budget på en sånhär resa kan man bränna alldeles för mycket pengar, vilket är ovärt då det faktiskt är ganska billigt egentligen. Varför inte utnyttja det? Å andra sidan hade jag älskat att bo lite finare men det är helt okej. Jag kommer uppskatta min säng där hemma desto mer sedan....

Gillar

Kommentarer

hanshen
hanshen,
DAGLIG SMINKRUTIN - BÄSTA SMINKTIPSEN www.nouw.se/hanshen
nouw.com/hanshen
elinfredrikaborg
elinfredrikaborg,
Så kul att följa er :)) vill också åka!! Ha det så himla bra! Kram
nouw.com/elinfredrikaborg
isaaa_,
SÅ värt att lägga pengarna på annat tycker jag! hur mkt är man i sängen liksom? :))
isabyl.devote.se
minkampmotanorexi,
Ett tips är ju att boka ett lite finare ställe typ sista dagarna
nouw.com/minkampmotanorexi
e
,
jag tycker ni kan kosta på er nåt lite finare, ni gör ju bara denna resan 1 gång i era liv.. dessutom kan man nog få med sig vägglöss o sånt från nedgångna hotell