Därför misslyckas många med att bli influensers

Jag måste ta upp en sak jag tänkt på väldigt mycket den senaste tiden. Fortfarande får jag frågor varje dag om hur man slår igenom på sociala medier. Hur kommer man igenom bruset? Har tänkt på detta mycket och tänkte därför dela med mig av mina tankar.Först och främst:
Du behöver inte vara rik, känd, bo utomlands, resa 24/7, klä dig i high fashion eller bli gravid för att slå igenom. Det fina med sociala medier är att det räcker med att bara vara sig själv. Du behöver inte ha botox, lyxiga väskor eller finaste lägenheten. Det kan jag lova dig. De som lyckas inom sociala medier är de som inte ser det som ett jobb från första början. Det kanske leder dit men poängen ska aldrig vara att du ska kunna försörja dig på det. Tror jag. Jag har bloggat i snart 10 år och jag bloggar fortfarande inte för att tjäna pengar.

De profiler som kunder älskar som allra mest i dagsläget (de som genererar bäst i kampanjer) är faktiskt de som bor i småstäder, lever ett rätt "vanligt" liv och sprider ödmjukhet på sina kanaler. De har de mest trogna och genuina läsarna. Det säger väl rätt mycket? Dessa profiler kör på sin grej. Något som många här i Stockholm tappar. Gör DIN grej! Lev DITT liv! Gör inte det som du tror "förväntas" av dig.

Jag är så trött på alla Instagram-konton som ser exakt likadana ut. Jag är trött på att se hur alla går exakt samma väg. Jag jobbar med profiler varje dag och en stor del av mitt jobb är hitta oupptäckta talanger. Jag kan säga såhär, det är väldigt sällan nu för tiden som jag hittar någon ny. Det är tråkigt. Många faller in i samma spår. Förr hittade jag profiler otroligt mycket lättare som jag såg något extra i. Tyvärr så känns idag mycket opersonligt på sociala medier.

Det är som att många tänker såhär: Jag vill bli influenser. Så let's fake it til I make it. Säger upp mig från jobbet, bokar en resa till andra sidan jorden och tar massa fina bilder. Det är väl det som krävs för att lyckas?

Såhär. Du kommer få följare på Instagram. Lite kampanjer säkert. Men sen då? Vem är du bakom det där? Vad är din story? Att du följer ditt hjärta och reser runt jorden? Klart man ska kunna resa och ta fina bilder - men det blir lätt opersonligt. Glöm inte bort att du vill ha följare som följer dig för att de gillar dig, exakt för den du är. Dina sociala medier kommer att göra dig deprimerad om du varje dag ska anstränga dig och vara en person du egentligen inte är.Många har tappat hela grejen med att vara en influenser. Varför det blev stort från första början. Jag följde bloggare för att se deras liv. Deras specifika liv. Nu är det som att alla i princip lever samma liv. Det är ju inte kul. Jag vill följa en person för att jag tycker hon är intressant. Jag vill veta om hennes tankar kring saker, känslor och insikter hon kommit fram till.

Att resa är otroligt, jag säger inget om det. Ibland vill jag också bara säga upp mig, flytta till andra sidan jorden och leva i tystnad. Typ så. Men det vill jag ju inte göra för att få fina bilder till Instagram. Det vill jag göra för att leta efter min kärna. Jag bloggar om livet jag lever - jag lever inte för att fylla min blogg med innehåll.

Vet ni vad jag vill läsa om? Om en profil ska resa så vill jag se hur hon sparat ihop sina pengar till resan hon så länge drömt om att göra. Jag vill läsa om hur den resan förändrade henne. Jag vill se bilder men jag vill också se det som finns bakom filtret. Jag vill veta om hon blev kär i någon på dansgolvet. Om taxichauffören sa något vist som hon aldrig kommer glömma. Om hon grät för att hon saknade sin mamma en kväll. Om hon grät för att hon blev förälskad i staden hon precis besökt. Jag vill läsa om saker som visar VEM personen bakom skärmen är.

Förstår ni vart jag vill komma? Alla kan inte lyckas inom sociala medier men jag lovar dig att dina chanser ökar med 100% om du vågar öppna upp dig. Jag tycker det är så intressant med människor. Speciellt olika slags människor och personligheter. Det är så fint att se hur folk tänker och resonerar. Tänk om bloggare sa vad de tyckte mer, vågade berätta om historier som berör och varför dem blev som dem blev.

Så en sammanfattning. Börja inte blogga för att kunna leva ett jetset liv. Det kommer inte hålla. Blogga för att du tycker det är kul att dela med dig av ditt liv och inspirera andra genom att visa upp dig som person. Då tror jag chansen ökar med 100% att komma igenom bruset!Gillar

Kommentarer

ellaflintberg
ellaflintberg,
Fantastiskt inlägg, tack! ❤️
nouw.com/ellaflintberg
malinedlund
malinedlund,
Amanda,
Verkligen så bra skrivet, och något jag kommer ta till mig av och tänka på mer! ❤️
amandalarsson.nu
Elsa
,
Du är BÄST!
Danielas Dagbok,
Det här var det bästa jag läst på länge! Har själv STENHÅRT hållit den linjen i min blogg att jag vill vara mig själv, göra min egen grej och skita i allt perfekt som syns i sociala medier, och det har verkligen gett resultat. Så trött på allt opersonligt och ytligt i sociala medier, hoppas detta inlägg öppnar mångas ögon!
danielasdagbok.com
Johanna
,
Så bra inlägg Elin! Jag är antagligen minst 10 år äldre än dig men jag håller verkligen med i det du skriver att man vill läsa om en persons liv i en blogg. jag läser hellre mindre bloggar som skrivs av personer som inte är främst influensers utan vars huvudyrke är något annat - blir så mycket mer intressant att läsa då än om personen bara flänger runt på event och hänger med andra bloggare.
Jarina,
Så sjukt bra inlägg! Jag tror också på att man inte ska prestera mer än det man redan presterar. Då blir det automatiskt så att man plötsligt är någon annan än sig själv, vilket leder till opersonligt innehåll och att man själv blir utmattad. Bästa inlägget på länge.
jarina.fi
evelinacjo
evelinacjo,
Detta inlägget gav mig ett sådant stort lugn! Jag skulle gärna ha flera följare på min instagram & blogg men har alltid känt den där pressen att ge alla vad dom vill ha, istället för att skriva om det jag vill. Så sedan jag läste ditt inlägg så har jag blivit mer avslappnad på instagram faktiskt och blir kontot större så är det bara ett plus! Jag är lite som du, gillar att skriva texter och prata om psykisk ohälsa, inte bara ytligheter.

Du verkar vara en så himla fin och jordnära tjej Elin!
nouw.com/evelinacjo
Emma Engström,
Wow Elin, vilket inlägg! Jag tycker verkligen du har SÅ rätt i det du skriver. Håller med om allt vad du anser är en influencer för när jag tänker tillbaka lite vad som gör att jag fastnar för en blogg så är det innehållet och som du skriver - hur man tar sig till målet typ! Jättebra att du tog upp detta! KRAM
nouw.com/emmaengstrom
Kajsa,
Wow vilket klokt inlägg, Elin! Väldigt välskrivet! Hoppas allt är bra med dig. Kram!
kajsasven.se