Bokcirkel träff #2


Det andra bokträffsmötet hade jag hand om. Jag hade valt boken "Min Mörka Vanessa". Jag hade läst om den och att den är perfekt för en bokcirkel. Jag kan redan nu säga att jag älskade denna bok. Jag blev chockad över att inte alla gjorde det i gruppen - men det är det som är så kul med en bokcirkel. Att man kan tycka så olika.

Boken handlar om Vanessa som inleder en kärleksrelation med sin lärare, när hon var 15 år. Under hela boken får man följa hennes destruktiva relation med Mr Strane och hur han sedan anklagas för sexuella trakasserier från en annan elev.Jag har börjat tända vår öppna spis varje kväll nu. När regnet öser ner utanför fönstret och mörkret börjat komma tidigare och tidigare. Det finns inget mysigare än att höra spraket från brasan och den ljuvliga doften av eld.Jag får mycket frågor om vår bokcirkel och hur jag kom i kontakt med den. Sanningen är den att jag själv skapade den. Jag tog upp det med min vän Bisse, som sa att hon gärna hade velat vara med. Så hon tog med två av sina vänner Hedvig & Sofie och jag frågade Rosina som jag bara träffat någon enstaka gång tidigare. Vi är alltså 4 tjejer som aldrig tidigare umgås i grupp, men det vi har gemensamt är att vi älskar att läsa och analysera.

Så vi läser en bok i månaden och den som valt boken får förbereda för mötet. Vi ses alltid och äter middag. Frågorna är inte planerade utan under tiden vi läser boken så skriver man ner tankar & frågor som man sedan tar upp under mötet.Jag hade tänkt laga middag men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Så jag beställde pasta från Foodora, som blev en succé. Jag la pastarätterna i en stor kastrull och piffade till det. Såg ju absolut ut som jag lagat det själv men. jag kunde inte hålla masken. Så avslöjade att jag inte var stjärnan bakom maten, hehe.

Jag kan i alla fall rekommendera boken till er - men något jag lärt mig är att man aldrig ska läsa för mycket recensioner om en bok. Utan man ska skapa sig en egen bild. För alla har så olika smak! Men jag fastnade i boken och sträckläste den på en dag i princip.

Är så glad över vår bokklubb i alla fall och tjejerna är helt fantastiska! <3Gillar

Kommentarer

malinedlund
malinedlund,

Låter jättemysigt! Älskar ditt matbord. Letar själv ett nu 😊

nouw.com/malinedlund