backpacking budget boende

Kan du inte berätta mer om resan? Budget? Hur ska ni bo? Har ni bokat något nu i förväg eller tar ni det lite som det kommer när ni har landat?

Hej! Här kommer lite mer info. Vi har en budget på ca 28 000 efter att vi köpt flygbiljetter (som kostade 9000 kr), dvs vi har ca 37 000 kr att röra oss med. Vi har en väldigt lyxig budget enligt de flesta så troligtvis kommer vi att behöva förminska den. Jag vill inte leva flådigt där nere utan mer ta dagen som den kommer, gå runt i flipflops och bo enklare. Livet ska vara lätt, lite smutsigt och i backpacking anda. Det enda vi har bokat är flygbiljetter dit och flygbiljetter hem. Detta för att det är dyrt att flyga hem från Bali och därför ville vi göra det i förväg, även för att ha ett datum som vi vet att vi faktiskt åker på och kan ställa in oss på det. Sedan har jag ett jobb att komma tillbaks till. Så jag kan inte "köpa en enkelbiljett och stanna hur länge jag vill". Nej, 2 månader och 2 veckor får bli bra.

Vi har en rutt bestämd men vi kanske ändrar oss när vi kommer dit och vi vet inte hur länge vi kommer vilja stanna på varje ställe, så biljetter mellan de olika länderna fixar vi där nere. Vi vill fritt kunna säga "nej det här stället var ju underbart vi stannar ett par dagar till", och därför tar vi det lite som det kommer. Nu tänker vi i alla fall: Thailand, Kambodja, Vietnam och slutligen Indonesien.

Nu ska vi bara boka boende första 4 dygnen i Koh Samui och sedan ordna någon utresebiljett ifrån Thailand då man tydligen måste ha det. Men resten får ödet bestämma. Vårt motto där nere kommer vara: Vi tar dagen som den kommer.

Jag och min vän Klara ska åka på denna resa ihop! Vi har känt varandra sedan tvåan på gymnasiet ungefär. Men har vart nära vänner sedan ett år tillbaks. Jag längtar efter att spendera två månader ihop med den bruttan, vi kommer ha det så jäkla kul!

Gillar

Kommentarer

jojo_hhk
,
Är på en likande resa nu! Måste rekommendera er att åka till koh Tao om ni ändå är på koh samui, absolut bästa ön! Försök att bo iallafall några nätter i dorms, alltså flerbäddsrum, om ni tror ni platsar! Absolut bösta sättet att träffa nya människor och alla av dom skönaste backpackersna gör det i princip så det är ett tips!! Även om ni åker till phiphi såå bo på stones bar, precis på stranden, sååå fräscht och roligt ställe, men boka i förväg då det är ganska poppis :)) det är docl ett dorm men finns mellan 8 och 12 bädds rum! Hoppas ni får det fantastiskt!!
elinskoglund
elinskoglund ,
Hej Johanna, tack för tipsen =) Vi ska till Koh Tao i ca en vecka för att ta dykcert. Phi phi blir det inget av, var där förra vintern och blev magsjuk ifrån helvetet (och hört att majoritet av alla drabbas av det där)... Så dit vill jag ej tbx :P
nouw.com/elinskoglund
daniella0627
,
Är er budget dvs 28 000 per person eller för er båda?:)
elinskoglund
elinskoglund ,
Carlopis
Carlopis,
Roligt att ni inte bestämmer allt i förväg, jag och sambon har gjort likadant. Svårt att veta i förtid hur länge man vill stanna på varje ställe.
Ha de gött o lycka till!
nouw.com/carlopis