backpacka i kambodja

Sorry för att detta dröjt så länge men här kommer en guide om när vi backpackade i Kambodja!

Siem Reap
Vårt första stopp i Kambodja blev Siem Reap. För att komma dit tog vi flyg ifrån Bangkok, det kostade inte så mycket & tog bara 40 minuter. Vi valde att flyga då det alltid är lite riskabelt att åka med buss över gränser. De kan lätt lura en och säga att man måste betala en viss summa för att komma över, de kan egentligen säga vad de vill. Vi hade hört att det förekommit mycket sådant fiffel vid den Kambodjanska gränsen. När vi sedan kom fram så måste man köpa Visum på flygplatsen och det kostade 30 dollar. Det var väldigt smidigt och gick att ordna på plats, men glöm ej att ha med ett litet foto på dig som de kan använda i visumet (samt lösa pengar). I vilket fall, vi stannade i denna stad 2 nätter. Vi åkte dit för att besöka historiska templet Ankor Wat. Det är byggt på 1000-talet och det var jäkla coolt att se. Vi hyrde en tuk-tuk förare under en hel dag som körde oss runt till olika tempel. Han var verkligen en riktig ängel & vi dricksade han ca 100 svenska kronor i slutet av dagen, och han började gråta. De var de mest värda pengarna jag lagt.

Annars om staden: Varmt, smutsigt & hemskt fattigt. De låter alla med vit hy betala mer i affärer och det är faktiskt riktigt dyrt. Shoppingen där är typ som hemma & maten är inte alls billig, som i andra delar av Asien. De lever på turismen där och de utnyttjar det. Men vi hittade lite smultronställen när vi gick runt i staden, vi satte oss och drack Sangria mitt på dagen och njöt i skuggan. Ett starkt minne ifrån resan som jag inte kommer glömma i första taget =)

Sianoukville
Efter 2 dagar i Siem Reap tog vi en hotellbuss till kusten, Sianoukville. En helt fantastisk natt hade vi på den där hotellbussen kan jag lova er. 14 timmar tog det och jag och Klara hade en egen säng i bussen, wifi & man fick rena och fina lakan. Vi var jätte rädda över att åka så långt i buss men vi klarade det, utan några problem. Men boka hotellbuss & inget annat, detta slår allt. När vi sedan kom fram möttes vi av en hemsk strand (vattnet var gult), smuts överallt & gamla gubbar som gick omkring med 30 åriga yngre tjejer. Ni förstår känslan. Vi hatade det. Serendipity Beach landade vi på men vi orkade inte ge andra stränder en chans då vi hört så gott om denna innan men den ändå var skit? Så vi valde att lämna redan dagen efter.

Tog verkligen inga bilder här, men dessa hittade jag på Google... Förklarar väl lite hur ocharmigt det är där.

Koh Rong
Vi bokade en snabb-färja över till paradisön Koh Rong. Det var ett av de bästa ställena på hela resan kan jag lova er. Visste ni att det är här dem spelar in Robinsson Love Edition detta år? Koh Rong har 22 stränder och det är 1 strand där allt händer. Man kommer dit och huvudgatan är en sandstrand, skor existerar inte på denna ö. Det är endast backpackers och allt är så jäkla soft. Det enda man gör på ön: Badar, solar, dricker öl & myser med alla hundvalpar. Varje kväll är det fest på en klubb och då stänger alla andra ner, detta för att ge all el till det stället.

Vi stannade i 7 nätter och det var alldeles alldeles lagom, fast jag nästan började gråta när vi skulle lämna. Boendena där är väldigt spartanska och allt är byggt av bamboo. Men det galna är att ön är köpt av någon man och det byggs verkligen överallt. Alla tror att paradis Koh Rong kommer bli förstört med lyxresorter & charterhotell. Det gör mig så ledsen för det var verkligen helt fantastiskt där. Ni måste bara åka dit, och det är snart!!!

Ett måste att göra på ön: Hikea över till Long Beach. Va där hela dagen. NJUT. Ta foton. Älska livet. Sedan åk med en av alla båtar över till den vanliga stranden efter solnedgången, om ni inte vill stanna där och campa resten av natten som flera gör.

Jag vid den vanliga stranden där vi bodde =)

Klara på Long Beach

Sedan åkte vi vidare till Vietnam och mer om det i ett annat inlägg.

Gillar

Kommentarer

Emelienillson1
,
Hej, vet du hur man smidigast tar sig från Siem Reap direkt till Koh Rong!? Din blogg är otroligt inspo! kram
elinskoglund
elinskoglund ,
Du tar nattbussen, åk hotellbuss, till Sianoukville. Sedan tar du båten på 45 minuter till Koh Rong =)
nouw.com/elinskoglund
Elin
,
Hej! Hur länge stannade ni i Kambodja? Hade du velat ha längre/kortare tid? Ska resa dit i vår och hade tänkt 2-3veckor. Är det lagom?
Kajsa
,
Hej Elin!
Jag och en kompis ska åka till Kambodja och Vietnam i fem veckor. De "hotellbussar" ni åkte med, minns du vilket bolag det var som körde dom? Och hur var det att åka buss på natten i Kambodja? Har läst mycket om att det är farligt och läskigt hehe.
Är i Thailand nu
,
Är det värt att flyga ut ur Kambodja istället för buss? Tar buss från Bangkok till Kambodja men är inte så tagg på att ta buss tbx.
Martina
,

Finns det ingen närmre flygplats i kambodja från BKK

Martina
,
Vill inye gärna åka buss så länge. Vill så komma så nära som möjligt till koh rong