Att skaffa hund i en pandemi

Inlägget skrivs i samarbete med ManyPets.


Jag minns när jag skaffade Selma och majoriteten av min omgivning tyckte att jag var galen. Men för mig blev det ett ypperligt tillfälle då jag var deltidssjukskriven och spenderade mycket tid hemma. Många i min närhet tyckte att jag skulle vänta tills jag blev frisk från min utmattningsdepression men jag såg ingen anledning till att vänta. Jag behövde någon att bry mig om och få bort fokus från mitt mående. Selma blev mitt allt och jag är tacksam över att jag inte väntade en dag till. Hon kom in i mitt liv precis när jag behövde henne som mest.

Att skaffa hund är extra krävande de första 6-12 månaderna då hunden ska tränas till att bli rumsren och man ska lära känna varandra. Jag minns att jag la ner otroligt mycket tid på henne den första tiden och det har nu lönat sig för hon är den finaste, snällaste & lydigaste hunden jag vet. Men det betyder inte att jag inte lägger ner mycket tid på henne nu med. Selma är idag 2.5 år och vi umgås med varandra dygnet runt.

Denna pandemi har fått många att vilja skaffa hund och jag kan förstå varför. Kanske har man länge velat skaffa hund men man har jobbat för mycket, rest & velat vara "fri". Det problematiska i detta är att världen kommer att gå tillbaks till det vanliga. Hur gör du dagen du måste tillbaks till kontoret, där dem inte tillåter husdjur? Vem kan passa hunden när du reser? Är du beredd när den dagen kommer?

Exakt de frågorna fick jag ställda till mig när jag var sjuk. Jag visste av hela mitt hjärta, att Selma kommer aldrig att begränsa mig. Jag bara bestämde mig för det. Om mina kollegor på jobbet blir allergiska, så löser jag det. Om jag får ställa in en resa pga att hundvakten har dubbelbokat sig, så får det bli så.

För mig - har det alltid löst sig. Men det är för att jag var VÄLDIGT bestämd med att Selma är 100% min och mitt ansvar. Jag kommer aldrig att kunna lägga över det på någon annan. Jag ska aldrig klaga på en regnig promenad eller på att behöva lägga massa pengar på veterinärvård. Det hör till. Men det är värt det. För jag får Selma. Och för Selma, är jag den enda. Jag är hennes allt.

I detta inlägg ska vi prata om ansvaret med hund och saker man bör tänka på innan man skaffar sitt husdjur. Vi ska främst prata om en sak och det är hundförsäkring. En bra hundförsäkring till din hund, kan komma att rädda dig ekonomiskt om/när din hund blir skadad eller sjuk. Detta inlägg skrivs i samarbete med ManyPets, Sveriges nya och enligt mig bästa hundförsäkring.När jag skaffade Selma hade inte jag koll på någonting. Hon var genomtänkt men ändå spontan. Jag hade haft ögonen på henne under längre tid och i sista sekund blev jag meddelad om att en familj redan hade köpt henne. Jag blev förkrossad. Men sedan hände något. 2 veckor senare fick jag ett sms på torsdagen om att familjen hade lämnat tillbaks henne. Jag körde med bilen raka vägen till Örebro dagen därpå och fick ett koppel och lite mat av uppfödaren. För jag hade ingenting hemma. Jag och Selma tog dag för dag. Men jösses vad jag var vilsen i början.

Så som det blev för mig är nog inget jag rekommenderar för det blev att jag valde en försäkring, utan att riktigt veta något om den. Jag valde en hundförsäkring i all hast, som det senare visade sig inte alls bra speciellt bra för oss.

I december bytte jag hundförsäkring för Selma till ManyPets. Jag hade en frågestund på Instagram och det var många av er som rekommenderade ManyPets. Valet blev naturligt att det föll på dem, då de hade så otroligt bra recensioner och många punkter som jag tyckte om.

Hos ManyPets kan du välja mellan 3 olika paket. Premium, Standard & Bas. Jag valde Premium för att det täcker mest. Du har 140 000 kr veterinärvård per år & kan välja att ha 0 kr i fast självrisk (det kan du dock i alla paket så länge din hund är under 9 år). Som första hundägare så är man lite oroligare. Jag antar att det är samma som när man skaffar sitt första barn. Om något känns fel, vill man söka hjälp. Om jag är det minsta lilla orolig för Selma vill jag kunna åka till veterinären och inte behöva oroa mig över vad det kostar. Om hon behöver göra en allvarlig operation som kostar mycket pengar ska jag kunna andas ut - för min försäkring täcker det.Här ser du de olika paketen man kan välja hos ManyPets. Det som är så bra att alla hundraser får lika villkor och de har ingen åldersgräns eller bindningstid. Men jag betalar hellre några kronor extra i månaden, för att få det bästa. Jag är dock så med allt här i livet... Jag gillar inte att bli "dumsnål" utan detta är en sådan sak jag tycker är otroligt viktig.

Att skaffa hund är ett stort ansvar och dessa "tråkiga" detaljer är viktiga att räkna med. Mitt tips är att gå in hos ManyPets (klicka här) och skriva in din hunds uppgifter, då kommer du att få fram olika prisförslag. När jag läste på om ManyPets innan jag skaffade det ringde jag även in till kundservice för att rådfråga om olika frågor jag hade. Grym kundtjänst som svarade på alla mina frågor och man kände verkligen att de var på "min sida".

Så. Ska du skaffa hund. Gör en lista på saker du behöver ha klart. Men vad är det första man ska göra när man innan man flyttar in i en lägenhet? Lösa hemförsäkring. Och vad är det första man ska göra innan man får hem sin hund? Lösa hundförsäkring!


Gillar

Kommentarer

holisticbeautycorner
holisticbeautycorner,

Så bra inlägg! 😊

nouw.com/holisticbeautycorner