Att se en ny värld

Något av det bästa på hela resan var när vi tog dykcertifikat. Det var en enormt häftig känsla att få se en helt ny värld under vattnet, den vackraste världen av dem alla. Så fort jag kom under vattnet började jag andas lugnt och jag levde bara i nuet, inte i framtiden som jag alltid annars gör...

Såhär gick det till: Vi kom till ön Koh Tao i Thailand och det är en riktig dyk-ö. Det finns dykskolor i varje hörn och majoriteten av alla som åker dit tar cert. Varför? För det är det billigaste stället i världen att ta sin Open Water kurs på. Vi hade hört om dykskolan Ban's och Phoenix, vi valde Ban's då det var proffsigast och det är den största skolan på ön. Vi betalade 9000 bath (ca 2400 kr), som är standard priset överallt och då ingår det boende + kursen. Dag 1: Vi kollade en lång film som var otroligt tråkig och vi fick våra böcker + någon läxa. Dag 2: Vi visade upp vår gjorda läxa och sedan fick vi öva på olika övningar i poolen. Dag 3: Vi gjorde våra 2 första dyk i havet samt det "stora" provet. Det var inte alls så svårt och vi fick faktiskt ta hem det över natten, vilket var väldigt soft. Dag 3: Vi lämnade in provet och gjorde 2 till dyk. Sedan var vi klara!

Det var intensivt men väldigt roligt under dessa dagar. Jag trodde jag skulle få panik under vattnet men det var verkligen tvärtom, det var bara härligt och befriande. På kvällarna var man sådär mysigt trött pga. syret man andats in när man dykt. Jag och Klara somnade som prinsessor varje kväll!

Måste verkligen rekommendera er alla till att göra detta i början av er resa, och helst på Koh Tao på Ban's. För då kan man använda sitt cert resten av sin resa! Vi dök sedan på Gili-öarna, det var grymt att dyka där.

Gillar

Kommentarer

isaaa_,
måste vara en heeelt grym upplevelse!
isabyl.devote.se