att prata av sig med någon

Ingen av er vet om detta men jag har gått hos en psykolog regelbundet i snart ett år. Jag bestämde mig för att år 2015 får bli året där jag tar tag i mina problem, bearbetar mina känslor och min ångest. Det har verkligen vart smärtsamt, det är smärtsamt, men det blir bättre och bättre. Idag när jag gick till honom så bröt jag verkligen ihop. Det var skönt och han sa saker som jag tänkt på, men inte vågat säga högt. Ibland är det som att min psykolog läser mina undermedvetna tankar. Han ger mig strategier hur jag ska hantera min ångest men sedan pratar vi också mycket under timmen jag är där. Varje gång jag går därifrån känns hela jag ofta mycket lättare, som att jag kan andas ut igen. Han har lärt mig så otroligt mycket om mig själv!

Det är fantastiskt att regelbundet gå och prata med någon och jag rekommenderar verkligen er alla till att göra det om ni har något som tynger er. Jag vet att om jag inte hade tagit tag i detta så hade min ångest tagit över mitt liv. NU vet jag att jag bestämmer över mig själv och det gör fan inte min ångest. För varje dag som går så lär jag mig att hantera jobbiga tankar, bättre och bättre.

Varför jag öppnar mig om detta är för att jag vet hur ensam man känner sig när man sitter med ångesten. Man öppnar inte upp sig för någon och det känns som att man är helt själv i detta. Ni får gärna maila mig på elin@nouw.com om ni vill ha någon att prata av er med. Om ni vill ha stöd eller har frågor hur man får kontakt med en psykolog.

Det finns hjälp att få men det gäller bara att ta steget. Och det kan vara fruktansvärt svårt. Kramar på er och ta hand om er hälsa, det är den som är viktigast.

Gillar

Kommentarer

sofienorman
sofienorman,
Gud va skönt att läsa om det, jag ska själv börja gå hos en! Starkt av dig <3
nouw.com/sofienorman
rrebecca_,
Väldigt bra inlägg!
Kram! <3
finstrom.for.me
emy.w.kristoffersson
,
Heja dig! Personligen har jag gått med tankarna på att ta kontakt med en psykolog sedan i våras då jag av diverse anledningar gick ner mig själv totalt, men inte kommit till skott. Nu SKA jag ta tag i det - tack för pushen!
hallllon92
,
Vill bara skriva att din blogg är verkligen så grym och du verkar vara en så himla fin människa. Kramar!!