att inte bli tagen på allvar

Jag vill krossa begränsningen Att inte bli tagen på allvar.

Jag har alltid varit en tjej som pratat mycket och om jag undrat något, har jag ställt frågan rakt ut. Jag älskar att prata fritt och kunna säga exakt vad jag tycker och tänker. Det är en frihet för mig och det har alltid vart en stor del av min personlighet. Tyvärr så har det har även gett mig en hel del skit genom åren. Att säga vad man tycker, som tjej, kan ibland vara väldigt provocerande för det andra könet. Ja, visst låter det helt sjukt? Under mina skolår har jag många gånger fått argumentera 10 gånger hårdare för att bli tagen på allvar, fått hitta källor (för att styrka mina argument) och har många gånger gått ifrån diskussionen, ledsen och stött för att ingen ens lyssnar på det jag har att säga. Om en kille hade kommit in där och börjat argumentera för sin sak hade de andra killarna bara suttit med stora ögon och sagt "Wow", helt imponerade, utan att bry sig ett fnatt om att ifrågasätta allt han sa, det är jag övertygad om.

Varför kan inte jag bli tagen på allvar bara för att jag är tjej?

Jag kommer ihåg när jag skapade min blogg också. Allt med "blogg" var rätt så nytt och det gillar man gärna att snacka om. Jag kommer ihåg att flera skrattade åt det jag höll på med och att flera hade högläsning i klassrummet med något blogginlägg jag skrivit, för att retas. För att skratta åt mig. När ja kom till någon fest var det alltid någon kille som skrek "Blogg-Elin", med flin i rösten bakom min rygg. Jag försökte alltid att ignorera det men FORTFARANDE idag är det folk som inte tar mig på allvar, för att jag bloggar och faktiskt älskar det. Samma här: Om en kille hade presenterat sin blogg som handlade mycket om, vi säger fotboll, så hade de flesta förmodligen bemött honom med kommentarer som "fan vad kul!". Varför är hans intresse mer seriöst än mitt, mode & tankar? Jag skulle respekterat hans intressen, men visst är det kul att störa sig på någon bara för att hon är tjej?

Alla gånger jag inte blivit tagen på allvar byggde upp ett slags skal runt omkring, som fortfarande sitter kvar. Jag är inte lika frispråkig och kan inte på samma sätt skrika ut min åsikt, på det sättet jag hade velat göra det. Jag tycker fortfarande det är lite jobbigt att berätta om att jag bloggar, för att det då är risk för att inte bli tagen på allvar.

Därför vill jag slå sönder begränsningen Att inte bli tagen på allvar. Jag vill vara lika FRI som jag var när jag var liten, jag vill kunna vara stolt över min blogg & jag vill att vi alla ska respektera alla.

Det bästa av allt: En dag kommer jag att kunna stå där, tillsammans med tusentals tjejer och bli tagen på allvar. För vi ska få vår röst hörd och vi ska kunna bli tagna på samma allvar på killarna!

Detta blogginlägg är i samarbete med Always kampanj #likeagirl. De uppmanar oss tjejer att krossa alla begränsningar samhället sätter på oss och istället vara unstoppable #likeagirl".

Har du någon gång blivit begränsad för att du är tjej? Har någon smutskastat din åsikt, har du fått sluta med vissa saker i ditt liv (någon sport, ett jobb?). Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Always mål är att stärka tjejers självförtroende under och efter puberteten. Vi tjejer är ett team, vi klarar allt! <3


Gillar

Kommentarer

Hannaolssons
Hannaolssons,
Jag har också alltid varit framåt och ställer frågor hur som helst. De flesta gånger får jag bara en sned och konstigt blick som svar. Innan jag bytte skola var jag ofta den som sa ifrån när något inte var okej. Bara för att jag sa ifrån och inte ville att folk skulle bråka så blev jag tagen som skvallerbytta, glädjeförstörare och massa annat. Är det glädje att bråka?

Fortfarande idag kan jag ibland få konstiga blickar eller snäsiga svar bara för att jag tycker och tänker på ett annorlunda sett. Jag tycker inte om det. Känner igen mig i det att om en kille hade gjort något liknande, hade det varit ascoolt. Men när en tjej gör det, så är det helt konstigt.
nouw.com/hannaolssons
ellenahlstrom
ellenahlstrom,
Bästa kampanjen på länge!
nouw.com/ellenahlstrom
lovefors
lovefors,
så bra kampanj
nouw.com/lovefors
linneaz
linneaz,
Så sjukt bra skrivet😄😄
nouw.com/linneaz