att göra inspo efter studenten

Vad man ska hitta på efter man tagit studenten är det inte många som vet. Att backpacka i Asien kanske inte låter lika lockande i allas öron - fast det är oftast det man får höra att man "ska" göra. Jag tänkte slänga iväg lite tips!

- Något som känns väldigt klassiskt är att man ska hitta ett jobb efter studenten. Jag själv tycker att det känns bra att jobba nu och samla på sig pengar till "resan". Eftersom att jag även sommarjobbade så ligger jag långt före i mitt sparande tillskillnad ifrån de som inte jobbar alls. Så gott folk (om ni inte redan har cash på kontot) ut och leta jobb. Utöver att det ger dig pengar så ger det dig färdigheter. Du blir ansvarstagande & det är fint att ha på CV:t. 

- Något du kan välja att göra är att åka utomlands och studera. Att plugga utomlands behöver inte alls vara lika ansträngande som att studera i Sverige. Se det som en rolig möjlighet och du får chansen att byta miljö. Om jag hade åkt utomlands och pluggat hade jag valt antingen Australien eller USA. Jag hade inte åkt dit för att få högsta betyg utan istället för att lära känna människor, få en vardag där och lära känna just det landet. Men självklart kostar detta en del, så sök lån, spara pengar eller ha "schysta" föräldrar. 

- Åk på volontär resa och något jag tycker verkar väldigt häftigt är att jobba med tigrar/lejon. Var med i parker och ta hand om små söta lejon och tugerungar. Ni kommer bli inspirerade om ni går in på instagramen: blackjaguarwhitetiger och för övrigt, detta är ju ett MINNE för livet om man säger så. Åk om du har ett djurhjärta alltså <3

- Ut och SURFA! Jag är så extremt sugen på att åka på en surfresa. Tänk er att få bo ett par veckor i ett tropiskt land och spendera flera timmar varje dag i vattnet. Tillsammans med surfbrädan. Detta är en dröm jag har och varför inte passa på nu när man har all tid i världen? 

Vad har jag glömt? Allt? Säsonga i skidbacken. Backpacka i Asien/Australien. Roadtrippa i USA. Alltså det finns så mycket man vill göra - vart ska man börja undrar jag? Ta er ut i världen ungdomar! 

Gillar

Kommentarer