att backpacka var det bästa valet jag tagit

Jag har alltid älskat att resa och det har vart en rutin i min familj att göra det flera gånger varje år, jag är enormt tacksam över att jag har haft möjligheten till att göra det. Se världen och få komma bort ifrån vardagen hemma i Sverige några gånger om året. Men efter att jag var och backpackade med Klara i vintras så har det blivit som en drog för mig. Jag vill verkligen ut i världen, nu nu nu! Det är fantastiskt att resa med sin familj men att komma iväg såhär med en bästavän, inte veta någonting om hur morgondagen kommer se ut & knappt veta vad nästa destination var - det var så himla spännande & helt nytt för mig.

Jag och Klara hade inte planerat speciellt mycket innan vi stack utan vi hade en ungefärlig rutt vi ville göra. Vi åkte Thailand-Kambodja-Vietnam-Singapore-Bali. Det är en väldigt smidig rutt utan några omvägar. Vi slapp många långa bussresor och valde flera gånger flyg framför buss. Det kostar några hundralappar mer men om man är åksjuk & inte vill spendera sina dagar/nätter i en trång, varm buss med flertal stopp & byten på någon okänd väg så kanske det är värt det. För när man reser med buss i Asien vet man ALDRIG vad som kommer hända. Många utsätts för att bussen stannar mitt i natten och så måste man betala mer för att kunna åka vidare, dvs dem blåser en rejält.

Nu vill jag inte skrämma upp er - men det är så det kan bli. Vi åkte dock 1 dagsbuss tur på typ 10 h, 1 nattbuss på 15 h och sedan vår transfertur till Vietnam som var ett helvete. Det skulle ta 4 h men tror det tog typ 12? Haha, sådant man får räkna med ibland och det är inte HELA världen. Men sunt att veta i förväg, var inte stressad när du tar dig fram med buss/bil för det kommer alltid att ta längre tid än sagt. Sedan åkte vi självklart transfer hela tiden i länderna, men vi flög 4 gånger inom Asien. Det var Thailand-Kambodja, en ö i Vietnam (Phu Qouc) till staden Ho Chi Minh, Ho Chi Minh till Singapore och sedan därifrån till Bali.

Något som är otroligt viktigt är faktiskt att välja rätt resepartner när man åker och backpackar. Frågan är, hur vet man det? Det är svårt. Men fråga varandra vad ni vill få ut av resan. Jag och Klara var väldigt lika och vi ville alltid göra samma saker. Sedan: Var öppensinnade mot varandra och om den ena verkligen vill göra någon speciell aktivitet kan man ju faktiskt var schysst att hänga på bara för att vara snäll. Vårt mål med Asien-resan var inte att festa, vi ville ha semester och ta det lugnt. Jag var mer inne på dricka öl på stranden, ha girl-talks, uppleva länderna och spendera många dagar i en bikini på stranden. Och det gjorde vi. Vi levde verkligen drömlivet där och när vi väl gick ut och festade så hade vi det så jävla kul! Jag har starka minnen ifrån Vietnam. Vi hade lyckats pruta till oss ett ganska bra boende med en fantastisk trädgård. Vår "altan" hade en hängmatta. På kvällarna tände vi värmeljus och ställde på golvet. Vi köpte med oss öl och spelade yatzi. Pratade. Skrattade. Var lyckliga. Herregud vad jag saknar dem kvällarna med dig Klaris. <3

Här är trädgården som vi hade utanför vår dörr i Vietnam. <3

Och jag var också en av dem som tvekade på att backpacka. Det var inte min stil tänkte jag. Jag vill ha trygghet och renhet. Men jag åkte för att det var billigt, något nytt och jag älskar att se och uppleva nya saker. Sedan triggas jag lite av tanken av att göra något som skrämmer mig lite, allt som känns läskigt ska man utmana för att sedan växa som människa. Under Asien resan jobbade jag bort en stor del av min hypokondri, jag blev trygg i mig själv, jag lärde mig att man inte alltid behöver vara "fräsch" och nydyschad. Det var en sådan STOR frihet för mig att även kunna koppla bort ALLT här hemma. Visst, jag uppdaterade IG och bloggen men jag levde ändå i nuet.

Vår Asien resa blev så otroligt bra och det har skapat ett beroende. Jag vill ut i världen igen. Jag vill backpacka igen. Jag vill leva sådär fritt och villkorslöst igen. Vet ni hur skönt det var att varje dag vakna upp & slippa tänka på hur man ser ut, vad man tar på sig och vad andra personer ska tycka och tänka om en. Där så finns det bara en sak man bryr sig om och det är att man ska vara lycklig för stunden. Det jag lägger mest tid på under min fritid just nu är att kolla resor.

Jag rekommenderar er verkligen till att upptäcka Asien nu när ni tagit studenten. Det lätt det bästa valet i hela mitt liv som jag tog när jag bokade biljetten dit. Jag vill åka igen.

Gillar

Kommentarer

fanniesalomonsson
fanniesalomonsson,
Åh vilka härliga bilder! Man blir såååå sugen på att resa 😊
nouw.com/fanniesalomonsson
JenniferEnstrom
JenniferEnstrom,
Åhhh så fina och härliga bilder!
nouw.com/jenniferenstrom
rebeccajosefsson
rebeccajosefsson,
Wow det ser riktigt härligt ut!
nouw.com/rebeccajosefsson
elin-1118,
åh, låter helt fantastiskt. Detta är något jag bara m å s t e göra och jag är inne på samma spår som du och din vän, asien. Det svåra är att få någon som vill åka med, men till hösten/vintern bara måste jag åka dit och backapacka. Kanske känslig fråga men vad kostade det er på ett ungefär, allt som allt? 😊
kram
www.nouw.com/eln
joseefiinb,
Åh så underbara bilder! Man blir ju inte liiite sugen på att resa iväg... kram www.joseefiinb.devote.se
www.joseefiinb.devote.se
tovvsans
tovvsans,
underbara bilder!
nouw.com/tovvsans
sara.andersson
,
Blev du magsjuk någon gång under resan? 😊